Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé a stále v mnoha věcech Coenovské. O Clooneym mi mínění spravili právě tito dva režiséři. Ti totiž jeho potenciál využít umí a Gerge Clooney je sympaťák a charismatický chlapík v každém Coenovic filmu. Trefa do černého je i ženská hlavní postava, ale bohužel (velké mínus) ona takovou postavu jako Clooney nedostala, žádný velký gag, žádný zapamatovatelný štěk. Je to pár delších a nudnějších pasáží, ale pak přijde Sípák Joe a je vyhráno. Výsledek je příjemná Coenovská zábava, ale bohužel nic víc. Toto je ze slabého soudku obou bratrů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

George Clooney a krásná Catherine Zeta-Jones. O těch dvou je tento komediální počin především. Oběma jim to .vkusně ladí, nějak moc se jeden nad druhého nevyvyšuje a hrají vzorně a žádný z nich si nechce ukradnout tento film jen pro sebe. Jenže film dojíždí na nízkou dodávku nápadů a od dvojice Coenů jsem už zažil zajímavější "majstrštyky" než je tenhle, tak nějak do průměru spadající film. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná a ujetá komedie se spoustou úžasných figurek a ztracených existencí, jimž vévodí Sípák. Bohužel se bratří Coenové nevyhnuli americkým klišé, na něž jsem už vysloveně alergický, když musím některé scény s potleskem vestoje vidět po tisícípadesátédruhé. Chemie Clooney-Zeta-Jones ale funguje náramně, Paul Adelstein karikuje sám sebe, Rush a Thornton ve vedlejších rolích potěší. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku veľmi sľubná čierna komédia (geniálna scéna s Geoffrey Rushom :-) sa postupne zvrhne na romantickú "polízanicu" medzi Clooneym a Zeta-Jonesovou. Tempo sa pomaly stráca a nastupuje luxusná nuda. Raketový štart a sila Clooneyho zamilovania sa mi zdala prehnaná. Na druhej strane nemilosrdná manipulátorka Zeta-Jones je skvelá. Síce som v istej chvíli netušila, ako to skončí a dúfala som v čierny zlomyseľný záver napr. s podvedeným, zarasteným a zanedbaným Georgeom Clooneym sediacim pred telkou s misou popcornu na bruchu, no potom som sa sklamane prebrala a zistila, že bude opäť len "and they lived happily ever after"... Možno som zlomyseľný milovník čierneho humoru, chcela som priveľa...ale zase bavila som sa dobre. Niektorým scénam zo začiatku by som dala 5* a iným na sladkom konci 1-2*...takže spolu tak 3, tri a pol... (A ešte sa musím priznať, že s odstupom pár mesiacov, odkedy som to videla, mám už trochu chaos, tak som snáď neurobila chybu v nejakom dejovom zvrate...) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Normálně bych tomuto filmu dal hvězdičky 3, protože první třičtvrtina filmu se celkem táhne...ale hraje zde půvabná Catherine (jejíž mladou blonďatou verzi máme u nás v Ostravě :), která byla snad stvořena k tomu, aby hrála mrchy...a hraje je skvěle. Jen doufám, že ve skutečném životě taková mrcha není. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama