Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne treba film najprv vidieť ako decko, aby ste mohli dať viac ako tri hviezdičky, pretože mentalita dospelého vám to neumožní a potom neviete o čo prichádzate. Scenáristi v začiatku vymotali celkom slušne, New York však (prekvapivo) neposkytuje toľko zaujímavých scén a pascí, koľko dom, a tak hlavne tam film stráca. Ale ešte stále nie tak veľa, aby sa pri tom dalo každý rok perfektne oddýchnuť. 80%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi fér dát o jednu hvězdičku méně, protože jednička je opravdu lepší. Na druhou stranu tohle pro mě není jen 4 hvězdičkový film. Vánoční atmosféra v New Yorku tak pěkně pohladí a usadí vás do sedačky. Kevin vždycky byl a bude mým hrdinou a ti dva blbci mě pokaždé rozesmějí. "Okopírované věci" mi v tomto případě nevadí. ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus je pro mě králem atmosféry. To, co dokázal v obou dílech Sám doma a v prvních dvou dílech Harryho Pottera je něco, co si zaslouží obdiv. Humor, úžasná hudba a svěží lidský humor. Sám doma 2 je překrásné pokračování Vánoční klasiky, za kterou se opravdu nemusí stydět. Pro mě osobně kvalitativně stejně dobré jako jednička. Je to jednoduše moje srdeční záležitost. Mimochodem soundtrack (John Williams) jeden z nejlepších. 10/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na chlup stejné jako jednička. Jen se změnila lokace - New York. A Kevin začal být o něco sadističtější a nemilosrdnější než minule. Prostě tvůrci okopírovali syžet z prvního dílu a naservírovali ho bezostyšně znovu. Je to však relativně ještě zábavné, ale i trochu nudné. Rozjíždí se to postupně a pomalu. 60% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Natáčelo se od 9. prosince 1991 do 1. května 1992. (Karlos80)
  • Eleanor Columbus, dcera režiséra Chrise Columbuse, si zahrála ve filmu malou holčičku v hračkářství. (Rafik)

Reklama

Reklama