Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Mikey dostane posilu v podobě roztomilé sestřičky Julie, jejíž komentáře si v ničem nezadají s jeho. James a Mollie musí řešit běžné manželské starosti, jako jsou jedovaté poznámky tchyně, problémy se šéfem, kterému se nelíbí, když si Mollie musí vzít Mikeyho do práce, nebo Jamesova nová práce pilota u soukromé společnosti. Ani jeden si však neuvědomí, že jejich vztah míří k první vážné manželské krizi. Její rozbuškou se stane Molliin bratr Stuart, psychicky poněkud labilní nezaměstnaný účetní, který se k nim nastěhuje. Nejenže ruší rodinný život, ale navíc nosí Jamesovo oblečení, tahá z Mollie peníze, a na Jamese vytáhne dokonce pistoli, když ho při pozdním příchodu považuje za zloděje. Hádky se stupňují, až nakonec James odejde z domu. Zatímco Stuart se překvapivě sbližuje se sestřinou kamarádkou Ronou, Mollie marně doufá, že se James, který se netají svou láskou k ní i dětem, vrátí domů. Jejich usmíření tak musí dopomoci náhoda, špatné počasí a překvapivě také Stuart. (TV Nova)

(více)

Recenze (148)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Amy Heckerling se podruhé pokusila oživit dvojici John Travolta, Kirstie Alley. Napodruhé ovšem platí, že opakovaný vtip není vtipem, ačkoli se režisérka pokusila přinést nové zápletky. Přichází bratr, James hledá práci a Mikeymu se dostává sestry. A právě komentáře a vzájemné soužití sourozenců je na snímku to nejzábavnější. Jinak totiž autorka nepřišla s ničím novým. Naštěstí výše zmiňovaná dvojice je natolik komediální dvojící, mezi kterou to funguje parádně, že jejich vzájemné herectví je pořád koukatelné a dostatečně zábavné alespoň na těch šestasedmdesát minut. Ne nadarmo se říká, že partnerství je jiné, když spolu dva chodí, ale když mají dítě, které propláče i noci, přebaluje se a přes den je třeba se mu věnovat. A když se k tomu připočte únava z práce. Ovšem ti dva se poznali už v době, kdy Mollie dítě měla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chlapci majú pipik, dievčatá nie.“ Nepekne dlho trvá, kým sa snímka ako-tak rozbehne. Mickey sa zmenil na kučeravého blondiaka, Alleyová s Travoltom stratili podstatnú časť chémie z originálu a na to, že sa jedná o rodinný film, je tu príliš „závadných“ scén (strihanie pupočnej šnúry omotanej okolo novorodenca; závodiace spermie). Na strane druhej, je tu i niekoľko scén, ktoré sa vydarili (aleluja) a Mickeyho (Bruce Willis) vo vtipnosti bez problémov nahradila Roseanne ako jeho mladšia sestra. A ešte jedo plus: Travolta tancujúci vo svižnom rytme Elvisa Presleyho. Na 60% to ale stále nestačí. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokračování příjemné komedie jde s věkem Mikeyeho. Jeho život se mění s příchodem sestry Julie, přesně tak, jak slibovala pointa jedničky. A i když jde "jen" o druhý díl s veškerými představitelnými povzdechy na téma "ale, to už přeci není originální", bavím se pořád skvěle. Velkým pozitivem je určitě absence George Segala a fakt, že si Rona konečně našla chlapa :) P. S. Kdo pozná Minnie the Moocher s Betty Boop, přidá se bod navíc. A pustí si trojku, aby měl kompletní zážitek. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kde jednička byla příjemnou novinkou na filmovém plátně (originální námět a především nápad), je dvojka otřepaným klišé, které se snaží navázat na originalitu prvního filmu, ale bohužel...s jedničkou mělo vše skončit, ovšem snahy o dvojky,trojky,čtyřky moc dobře známe.......moje hodnocení = 3 z 10. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná komedie, kterou si nedokážu vychutnat nikdy jindy, než o vánočních svátcích. Za prvním dílem sice drobně zaostává, přesto se však nejedná o zklamání. Názory dětí jsou někdy příjemně pravdivé, stejně tak jako historky ze života jejich rodičů. To nejlepší na tomhle snímku je však jeho vyrovnané tempo, které kolísá jen v pár momentech. Mezi největší zápory pak patří zejména ohranost některých vtípků. Docela rád bych kritizoval i tu malou holčinu, jenže její protivnost zde není záporem, ba právě naopak, je nádherně pravdivá a ve scénáři zcela úmyslná. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 11. června do srpna 1990 v New Yorku (USA) a v Kanadě. (Varan)
  • Stejně, jako ve filmu, je i ve skutečnosti je John Travolta (James) zkušeným pilotem. V těsné blízkosti své rezidence poblíž letiště Ocala na Floridě má vlastní runway pro své soukromé letadlo Boeing 707B. (jexik)

Reklama

Reklama