Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv kanadské jízdní policie Louis Burke pronásleduje zabijáka, přezdívaného Pískař. Pátrání ho dovede až do San Franciska, kde psychopata konečně dostihne, postřelí a zatkne …Po šestnácti měsících se na Burka obrací státní návladní Tom Wogler, představitel správy věznic Ben Keane a další vysocí úředníci s prosbou, aby se dal zavřít do Harrisonovy věznice, kde došlo z vraždě zástupce ředitele. Existuje domněnka, že šlo o pomstu za záhadná úmrtí devíti vězňů v poslední době.  Zatímco Burke se nechá zavřít za ozbrojenou loupež, novopečená právnička Amanda Beckettová, nad níž drží ochrannou ruku státní návladní Wogler a jeho žena Helen, bude hrát roli jeho manželky a fungovat jako spojka mezi ním a vnějším světem. Z dozorců ve věznici o celé záležitosti nikdo nic neví …Burke nastupuje do věznice a brzy se ukáže, že v ní vládne skutečně všestranný teror. Zatímco sadistický seržant DeGraf se vyžívá v bití vězňů, ti se zase nenávidí mezi sebou. Hned po příchodu se Burke zastane černého vězně Hawkinse, čímž si vyslouží nenávist bílého osazenstva, v čele s jistým Perezem, který mu vyhrožuje, že je už teď mrtvý …Burke začíná pátrat po záhadných úmrtích vězňů, které všichni zemřeli následkem bodné rány do týla. Zjišťuje, že to byli vždy nováčci a zcela zdraví, nikdy mezi nimi nebyli například narkomani. Postupně získává informace od svého spoluvězně v cele, ale zejména od černocha zvaného Kněz. Díky jeho pomoci nahlédne i do vězeňské kartotéky a zjistí, že u všech jmen mrtvých jsou písmena SL. Všechny poznatky sděluje Amandě, která pak s přispěním mladíka velmi zběhlého v práci s počítači pátrá po souborech, které by mohly záhadu objasnit. Burke je mezitím varován, že k němu v noci přijde návštěva, jinými slovy, že se ho někdo chystá zabít. Sice se mu podaří uniknout, „návštěvníci“ ale uškrtí jeho spoluvězně a sám Burke je odvlečen na samotku. Pomalu začíná být jisté, že do celé záležitosti je zapleten nejen pomocník na marodce, ale i doktor Gottesman, muž s nejasnou minulostí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu chtěla dát "jenom" tři, protože bylo málo Van Dammových otoček a celkově se tam moc nebitkařilo. Jenže Patrik Killpatrick(už jenom to jméno.. :D ) předvedl neskutečně hustýho záporáka. Už to vypadalo, že bude poražen úplně trapně, ale on vstal téměř z mrtvých. :D Taky mě potěšilo, že se tam objevil Paco, i když v malé roli. Český dabing tomu dal v závěru korunu (..ačkoliv Marcel Vašinka k Van Dammovi prostě NE) kdy se z Burkeho stal Borek :D :D jsem málem lehla smíchy "Jseš dobrej, Borku." "Umíš to, Borku" :D :D Ale opravdu čtvrtou hvězdu jen a pouze za toho ohavnýho, houževnatýho Sandmana! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sarafiana radím do rovnakej ligy ako sú Firstenberg, alebo Pyun. Na Van Damma je aj toto dosť zlé a spomínam si, že ako jeho veľký fanúšik tých 12 rokov ago, som bol s tohoto celkom sklamaný. Netúšim teda pre koho je to určené, lebo ambície zaujať staršie publikum ako 12 ročných to veru nemá. A zase naopak pre tých mladších krvilačných je to suché. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný krimi film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý prijme úlohu pracovať v utajení ako väzeň, pretože v jednej väznici dochádza k sérii zvláštnych úmrtí, s čím si inak nevedia poradiť a pomáha mu v tom aj sympatická právnička. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Film má bližšie ku kriminálnemu, než akčnému žánru, takže väčšinu času ide všetko podľa očakávaní, hlavný hrdina si snaží získať nových priateľov, nájsť svedkov a postupne odhaliť vinníka, pričom sa samozrejme dostáva aj do rôznych problémov. Síce to nepôsobí ničím výnimočne, ale aj tak to dokáže zabaviť, kriminálna línia je celkom zaujímavá a ani to konečné zistenie pravdy nie je zlé, aj keď niečo podobné sa už dalo vidieť mnohokrát. V poslednej tretine sa film uberie úplne iným smerom, tentoraz akčnejším, ale paradoxne práve táto časť je podľa mňa najslabšia, síce na prvý pohľad to pôsobí výborne, no prevedenie je už o dosť horšie, ale aj na toto sa dá pozerať. Akcie tu nie je až tak moc, ale aspoň tá je celkom obstojná. Kvôli tématike sa jej tu ani moc čakať nedá, občas sa objaví nejaký ten súboj, z ktorých väčšina je síce úplne krátka, ale aj tak je to slušne natočené a tie Van Dammove efektné kopy dokážu vždy dobre zabaviť. Herecké obsadenie nie je zlé, Jean-Claude Van Damme je samozrejme výborný, ale táto úloha patrí predsa len medzi tie slabšie, Patrick Kilpatrick v očakávane zápornej, ale v rámci príbehu takmer úplne zbytočnej úlohe a ešte pár zaujímavých vedľajších postáv, obzvlášť Art LaFleur ako dozorca. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, celkovo s tým nemám problém, ale často sa to snaží navodiť takú béčkovo temnú atmosféru a tú moc nemusím. Príkaz na popravu je celkom slušné béčko, na ktoré sa dá pozrieť aj viackrát, ale v rámci Van Dammovej tvorby a hlavne tej doby sa ľahko stratí. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 64%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězeňského prostředí a mám rád filmy s Van Dammem. Je vidět, že filmy ve vězení Van Dammovy prospívají, protože to dokázal tímto snímkem a dokázal to i o 13 let později ve filmu Peklo. Tento film je podle mého názoru vydařený. Troufám si říct, že až na pár chvil nemá žádné hluché místo. Dokonce to bylo i napínavé. Jean-Claude Van Damme hraje velmi dobře a ještě ke všemu předvádí parádní bojové umění, zejména tedy poslední souboj je super! Z herce a padoucha Patricka Kilpatricka šel neuvěřitelný strach Škoda, že dostal málo prostoru, protože jeho role s více prostorem by dodala filmu mnohem hutnější atmosféru. A ještě ke všemu krásná Cynthia Gibb, takže co se obsazení týče nemám žádný problém. Ovšem mám problém se scénářem. Původně jsem chtěl dát 4* a myslím, že by byli i zasloužené, ale když došlo na rozuzlení zápletky ve které se ukázalo, proč docházelo ve věznici k úmrtím, tak jsem si řekl, že to scénáristé naprosto podělali. Takže dávám hodně silné 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pod produkčními křídly Marka DiSalleho vznikla třetí spolupráce s bruselským atletem, přičemž po Krvavém sportu si DiSalle s Kicboxerem osahal i režii. Jean-Claude tu představuje detektiva, kterého posílají v utajení do věznice (je z kanadského Québecu, takže by ho nikdo neměl poznat – ovšem co dělal ten poslední víc než rok od dopadení nebezpečného zabijáka, je záhadou). Samozřejmě to tam nebude mít snadné, se sadistickými bachaři nevyjímaje. Když v devadesátých letech netahali Van Damma z bryndy Asiaté (Tsui Hark, Ringo Lam či John Woo) nebo několik řemeslně vymazlených kousků (Dvojitý zásah), otravoval v látkách ještě béčkovějších, než bychom si přáli. Producentům těchhle fláků se mnozí možná za zády potutelně smáli, oni však dokázali oslovit akčního diváka a pořádně na něm rejžovat. Tenhle kus má svou atmosféru, několik průměrných bojových sekvencí a belgické poznávací znaky jako kop s otočkou i charakterní neherectví. Víc asi nikdo moc nečeká. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama