Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Derek 

všechny recenze uživatele

Typicky nevýrazný van damme v podpriemernom akčnom filme, kde sú všetky herecké výkony slabé (okrem juliu a studiho), akčné scény nudné a výprava pôsobí lacným dojmom (a tie otrasne farebné kostýmy).... pozrete opat po rokoch a treba povedat ze to nie je tak strasne ako som si pamatal, de souza je ako akcny reziser nic moc ale scenar je plny genialnych hlasok a humoru (ktory je vsak obcas i nechceny), slusne videoherne dvojkombo spolu s MORTAL KOMBATom ktory prisiel o rok neskor... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"This war is not about your personal vendetta." "It's about mine!" Aneb Van Damme je tu neuvěřitelný macho, který hláškuje o stošest. Bohužel tu má překvapivě málo prostoru, kvůli spoustě trapných vedlejších postav, z nichž fakt každá mluví s jiným přízvukem. Street Fighter je fakt shitovní záležitost s hypertrapnýma efektama a kulisama, jenže při sledování jsem se nenudil a měl jsem opravdu to správné potěšení z ryzího béčka. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

aha, tak dovolím si trochu ulítnout. Tenhle film jsem vnímal asi jako Hvězdnou pěchotu nebo Robocopa. Jasně dané charaktery, které pochopí i malé děcko. V tomhle případě je všechno tak naivně sestaveno (od kostýmů, přes příběh až hraní herců), že to skvěle podtrhuje komediální stránku filmu. Van Damme tu zesměšnuje postavy, které ztvárnujě v jiných svých filmech (stále si myslím, že úmyslně) a proti němu je děsně jednoduše démonický Raul Julia. No ale co je na filmu nejlepší, je to reportážní zpracování. Film to posouvá uplně jinam. Sice je pravda, že s tou naivitou, ve které se zbytek filmu odehrává, toho moc společného nemá, ale jako vypořádání se s nezpracovatelnou hrou mi to přijde více než zdařilé. ()

ad odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahaháááááááá to je ale sra***! Jeden za všechny: "Všechny zbraně máme v pivovaru." načež začnou na protivníky mířit čímsi hrozivě vypadajícím z čehož později vystřelí míčky na líný tenis a poté se nechají zmlátit... Nevěděl jsem, jestli tam náhodou neskočila reklama na můj oblíbený nápoj :) Velmi zvrácená "zábava" .... Ps. : Že to tvůrci nemysleli vážně, prosím řekněte někdo, že ne!!! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hrozný úlet, co se týče filmu podle hry a i zařazení do termínu Martial Art filmů. Film má špatnou choreografii a i příběhem moc nezaujme. Někdy je až trapný, ale co na tom. Není to nic, na co bych musel koukat věčně, ale zas si to jednou za čas rád pustím jako kulisu k nějaké jiné činnosti. Prostě jen tak z nostalgie. Obsazen to není špatný, ale i Van Damme je zde spíš úsměvný. Za mě 60% :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Kvôli účinkovaniu v tomto filme neprijal Jean-Claude Van Damme úlohu v ďalšej adaptácii videohry Mortal Kombat (1995). (m.a.t.o.)
  • Z celkového rozpočtu 35 milionů amerických dolarů si Van Damme odnesl nejvyšší oficiálně známý honorář, a to 8 milionů. (Eldrick)

Reklama

Reklama