Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

Dale 

všechny recenze uživatele

Dosť nešťastné rozhodnutie obsadiť do úlohy maturantov tridsiatnikov. Síce v úvode pri zažmúrení jedného oka by ste možno uverili, že majú po štyridsiatke, no keďže väčšina deja sa odohráva, keď mali 18, tak Kathleen Turner alebo Catherine Hicks ten vek neuveríte ani s dvoma prižmúrenými očami. Cageovi a Carreymu ešte hej, tí mali len niečo po dvadsiatke. Inak je celkom sranda, že Cage hral otca Helen Hunt, pričom ona je od neho o rok staršia. :-) Zápletka dnes už nepôsobí príliš originálne, ale pred 30 rokmi to mohlo mať niečo do seba. No potešil ma hlavne Nicolas Cage, ktorý sa ešte v tomto období snažil hrať naplno, nie ako posledných 20 rokov, keď má počas celého filmu stále ten istý výraz tváre a monotónny unudený hlas. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Něco jako Návrat do budoucnosti, se stejně dobře navozenou atmosférou středních škol v období 60. let, akorát v romantičtějším balení. Kathleen Turner tady hraje velmi mile, Nicolas Cage mi tu přišel s blond účesem ala Elvis taky hustej (i když vypadá jak gay) a Jim Carrey též hyper. Prostě super pohodičková fantazy komedie. Coppola opět uspěl. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsou tam slabiny, ano, ta přeslazenost, kdy snad skoro všichni - i když jdou jen do kavárny na koblihy a kafe - furt jen tancují na fláky 60. let, je až moc růžová, a ano, i tady Nicholas Cage přehrává, jenže tady k jeho roli patří přestřelené chování. Mimochodem - Cage tady má strašnou patku, ale jinak fakt mluví jako kluk z venkova, to jeho komolení angličtiny mě bavilo, ale dokázal, že umí i zpívat. Toho puberťáka, který neví, co se sebou, a proto si hraje před druhými na šaška, zahrál vážně dobře. Jinak se mně líbilo, že v tom filmu je v podstatě vše. Dokázali bychom svou minulosti změnit, nebo je to všechno jen v nás? Ti druzí kolem nás, všímáme si jich, nebo si všímáme jen sami sebe? Co vlastně víme, ale hlavně nevíme o svém partnerovi - ne že by nám to tajil, ale prostě nás to nikdy nezajímalo, nechtěli jsme přijmout jeho svět? Líbily se mi zde všechny ty nuance - taky bych rád někdy viděl svůj dětský pokojíček a věci, na které jsem už dávno zapomněl, ale měly pro mne význam - i pro mou budoucnost. Mladá máma a táta, moje babička a můj dědeček, ti mi taky chybějí, i když moje babička nedělala skvělý štrúdl, ale beleše, lokše nebo šulánky. Skvělá je ta myšlenka, že čas může být jako burrito. Nebo když babička svou vnučku vyzve, aby šla po věcech, na které je pyšná a které trvají. Pohodový film, který má rozjasnit to dobré v nás. A protože takových filmů, jak stále více zjišťuji, je jako šafránu, dám mu nakonec plný počet. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa pozeral len z jediného dôvodu - v tomto filme si zahral môj obľúbenec Jim Carrey a bola to jedna z jeho prvých rolí. Z filmu som spokojný. Oceňujem fakt, že do posledného okamihu nevieme, s kým Peggy skončí. Je zaujímavé, že mnohý herci sa potom preslávili, avšak svoju hviezdnu kariéru "prežili" len dvaja - Nicholas Cage a Jim Carrey. Ostatný nakrúcajú iba béčka, alebo nenakrúcajú. Carrey dokazuje, že vždy bol skvelý herec a dokázal na seba upozorniť. Nie je to zlé, ale radšej si pozriem spriaznený Návrat do budúcnosti. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ještě že se rozumná Peggy Sue vdávala podruhé v sobotu, jinak bych přišla o tento lidsky hřejivý skvost. Nejkrásnější variace na anachronismus co jsem zatím viděla. Hltala jsem každou sekundu, každý záběr, okamžik nečekaného děje s přiblblým výrazem natěšeného snílka v dokonalém souznění s roztomilou Peggy a potrhlým Charliem. Parádní retro story o snaze změnit osud bez zbytečného moralizování, ale s nadhledem, vtipem a jemnou grácií, která mě strhla jak vodní vír. Dobové kostýmy a zachycení bezstarostného mládí 60. let nešlo natočit líp, o to milejší je zjištění, kdo se podepsal pod režii. Sám velký Coppola, který je mistrem v zobrazení detailů a charakterů postav. Radost, s jakou všichni bezvadně hráli, tutově přenesli i na mě a jsem jim za to moc vděčná. Vždycky jsem se chtěla vrátit do minulosti a něco změnit, ale už si nejsem tak docela jistá. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní scéna, kde se Peggy Sue (Kathleen Turner) připravuje před zrcadlem na večírek, není ve skutečnosti natočená před zrcadlem. Je možné si všimnout zpoždění v pohybech druhé ženy sedící zády k divákovi. (Malory)
  • Z Nicolase Cage a Jima Carreyho se při natáčení stali velmi blízcí přátelé. (Edgerton)
  • Kathleen Turner po natáčení prohlásila, že Nicolas Cage byl při natáčení zatčen za řízení v opilosti a také za to, že v podnapilém stavu ukradl na chodníku čivavu a utekl s ní. Později ale přiznala, že to není pravda. (Edgerton)

Reklama

Reklama