Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Ty jo, tak já nevím, jsem to asi celý nějak nepochopila. Prostě borec chce udusit hlavní hrdinku polštářem (což značí, že bude asi úplnej psychopat), ale ona na konci zjistí, že je to vlastně její životní láska, the end? What? A lidi to potom hodnotí jako pohodový, romantický, odpočinkový feel good movie? To je vaším životním snem mít za partnera násilnickýho psychouše? Tak proti gustu, že jo... Za mě je to teda hooooodně ujetý, scéna s polštářem je jak vystřižená z jinýho filmu a z hlavy už jsem jí až do konce nedostala... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vydarený film na vďačnú tému - návratu späť v čase. Kto z nás si to niekedy aspoň nepredstavil. Rozvedená žena sa vráti do stredoškolských rokov a cíti šancu zmeniť svoj život. Kathleen Turnerová zažiarila v hlavnej úlohe a nielen vďaka nej snímka určite stojí za videnie. Príjemné retro s Nicolasom Cageom a vôbec mladistvými muži sa to vo filme len tak hemží - spomínaný Cage a napríklad aj mladý Jim Carrey, ktorý mal ešte pred všetkými dobrými filmami. Potom tiež šaty, autá a vôbec správanie ľudí v dobe rock n rollu bolo veľmi zábavné. Iba neviem, prečo je u nás film prekladaný ako Peggy Sue sa vydala, keď to má byť minulý čas. Na Francisa Forda Coppolu ale slabé. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujmavy film v ktorom sa hlavna hrdinka vyrovnava s neverou svojho manzela ozvlastneny sci-fi napadom o cestovani v case, ktore je ale uplne zbytocne, kedze nic v minulosti nezmeni. Namiesto cestovania v case mohla cely cas sediet v izbe a rekapitulovat si svoj zivot pred zasadnym rozhodnutim, ci manzelovi odpustit a vysledok by bol uplne rovnaky a mozno este aj lepsi. Aspon by odpadla linia o cestovani v case, ktora je strasne nedomyslena. Svojim spôsobom je ale vtipne, ze sa hrdinke nic zmenit nepodari a zasadne rozhodnutie aj tak musi nakoniec urobit v sucasnosti. Z hercov ma najviac bavil v tej dobe este vtipne prehravajuci Cage a aj na malom priestore zabavny Carrey. Kathleen Turner tiez este vyzerala pekne a nie ako ta prisera, ktora sa z nej rokmi stala. Vyledkom je odlahcena drama bez nejakych vyrazne vtipnych scen a zbytocnou sci-fi zaletkou. Asi najviac mi vadilo pomale tempo. 6/10. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film na oddech, který navzdory lákavému námětu zase tolik vynalézavých zvratů a konfrontací nenabídne. Herecky super, protože Turner v osmdesátkách moc konkurenci neměla, neurvalý Cage je tradičně vtipný a Jim Carrey v pozadí snad poprvé výrazněji procvičuje svůj gumový xicht; soundtrack bez chybičky a Coppola dokazuje i na takhle malém snímku, že má jako režisér ocelově pevnou ruku. Přesto jen lehký nadprůměr s rutinně rozvrženými aktéry a s nepříliš přesvědčivým závěrem, který se na 4* těsně nechytá... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost neobvyklý Coppola, skvělá Turner, která hrála přesvědčivě, jak dospělou, tak pubertální ženu :D A Nicolas Cage již po několikáté jako muž, kterého zbožňovalo všechno v okolí. Neskutečně se mi líbí nápad s návratem do minulosti, kdy sama nevím, jak bych reagovala a tudíž reakce Turner byla bravurní... Nejvíc mě ale dostala scéna, kdy volala babička..sama nevím, jak bych reagovala, kdyby mi volala babička, o které již dlouho vím, že s námi není...To byl pro mě nejemocionálnější okamžik filmu. Jinak to vše bylo ohromně úsměvné - jelikož vrátit se do 60tých let, když je někomu osmnáct - wau :D Sex až po svatbě, žádný alkohol, slušnost nadevše, všechno přesně naplánované, naivní názory, rebelové nejsou ve společnosti vítáni a rozhodnout se hlavně správně ;) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Nicola Cage málem roli nedostal, protože Francis Ford Coppola nenáviděl jeho hlas. Nakonec se však ve filmu objevil. (Terva)
  • Z Nicolase Cage a Jima Carreyho se při natáčení stali velmi blízcí přátelé. (Edgerton)

Reklama

Reklama