Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobré prasiatko.“ Svine rastú ako z vody, takže i túto ošípanú počas austrálskeho nakrúcania niekoľkokrát vymenili (predchodcovia skončili viete kde). Nasledovníci ale vyzerajú rovnako, takže divákova pozornosť je sústredená na príjemnú rodinnú atmosféru, skvelé zvieracie podporné úlohy (gunár), jednoduchý (ale nie hlúpy a nevtieravo poučný) príbeh, nádhernú výpravu a dvoch sympatických ľudských hercov. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Prasátko Babe jsem v době jeho vzniku přehlédl a nepomohlo mu tehdy ani oscarové vítězství v kategorii zvláštních efektů. Viděl jsem jej až nyní, jako dospělý a za sebe musím říci, že se mi vcelku líbilo. Je to taková naivní dětská pohádka, které se může líbit dětem i dospělým. I když z pohledu dítěte je zde několik zvláštních scén, které mohou působit až hororově. S velmi malými dětmi bych se tomu raději vyhnul. To ovšem nic nemění na tom, že jde o dobrý rodinný snímek. Navíc docela inspiroval a po něm se urodilo mnoho další prasátek, ale žádné z nich už kvality hraného originálu nedosahuje. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice rodinné ... nicméně nepředpokládám, že přestanete jíst vepřové. V každém případě uvidíte OPRAVDOVÁ zvířátka, jen tu a tam (pro větší efekt) drobně digitálně vylepšená ... v příběhu, který vám přiblíží všechna úskalí jejich nelehkého údělu, vyplývajícího ze soužití s člověkem. Vyprávění je sice trochu kostrbaté a v několika málo okamžicích i maličko skličující, ale na druhou stranu má všechny atributy toho správného pohádkového dobrodružství. Škoda, že se galantní prasátko ve finále neobejde bez pomoci, když nedokáže okouzlit svým šarmem i cizí ovce. Já vím, že nenásilné ponaučení spočívá (kromě jiného) právě v mezidruhovém přátelství bez předsudků, ve vzájemné podpoře a výpomoci, ale možná to šlo zařídit i jinak. Přesto nade mnou zvířátka dle očekávání hravě zvítězila ... vidím to na přesvědčivé 4* ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovské divácké peklo. Po celou dobu jsem na to jenom čuměl a přemýšlel nad tím proč by tohle všichni ti lidé kteří se na tom podíleli měli mít zapotřebí. V jednu chvíli mi to přišlo jako klasická báchorka pro celou rodinu a pak jako naprosto zvrhlá, mysteriózní depka a proto to ani nedokážu nějak objektivně zkritizovat protože to absolutně nechápu stejně tak jako nechápu za co jsem tomu dal ty 2 hvězdy.  Posledního brouka do hlavy mi nasadili záhadné oscarové nominace. 2/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že se vrátím z karlovartského festivalu v roce 2015, a můj největší zážitek bude film Babe - galantní prasátko, z roku 1995. Dostal jsem se tam naprostou náhodou, a ještě v moment, kdy kdy se setmělo v sále, jsem pochyboval zda nebude lepší nejít pryč. To jsem ale nevěděl, že kromě proměněné sošky Oscara za triky, má prasátko na kontě ještě nominace na Nejlepší film, Režii, Herce ve vedlejší roli, Výpravu, Střih a Scénář. Bez přehánění mistrovské dílo dotažené formy, s jemným anglickým, ehm, australským humorem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Protože malá prasátka rychle rostou, tak si Babea zahrálo celkem 48 jorkšírských prasat. Každé z nich dostalo příčesek a řasy. (HappySmile)
  • Mistrovství ovčáckých psů se koná v Kingsmith Fairground. Film je založen na knize Dicka King-Smithe. Elektromechanik, který jde na výstaviště se jmenuje Dick. (HappySmile)
  • Během úvodních titulků (a občas i v průběhu filmu) zazní část 3. věty 3. symfonie („Varhanní“) francouzského skladatele Camilla Saint-Saënse. (Idée_fixe)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama