Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi dlouhou dobu unikal a možná proto jsem od něj očekával víc, než jsem dostal. Žádná dechberoucí scéna, atmosférou se snímek obalil až ke konci, Bruce Willis byl ještě v pořádku, ale vůbec mi neseděl Richard Geere v roli irského teroristy. Jack Black dopadnul, jak jsem očekával od první chvíle, co otevřel hubu. Stopáž zbytečně natahována, film je občas i nudný. 50% 60 miliónů dolarů(rozpočet)/159 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis v záporné roli? Ano! A jde mu to sakra dobře. Jeho Šakal je bezcitný, precizní a neomylný, zkrátka takový, jaký by měl být. Willis vskutku dělá čest filmovým padouchům. Nebýt "amerického závěru", bylo by to za 5*. I přes něj mám ale tento americký remake raději než francouzský originál. A měl bych jedno velké přání - více podobných rolí pro Bruce Willise! ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to takový béčko, protože Šakal je obsazený slušně a ač Richardovi sedí spíše zbohatlík zamilovaný do prostitutky než irský terorista, tak se na něj koukat dalo. Obzvláště bavil Bruce se svými tisíci identitami. Řekl bych, že vysílací čas na Primě v sobotu od desíti Šakalovi sedí naprosto perfektně... 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller po celou svou délku spíš jen něco naznačuje a láká, ale nic zásadního z něho nevypadne. Do šedi průměru a nevyváženosti ho tahá hlavně mizerná scénáristická invence i průměrný Michael Caton-Jones (Rob Roy, Hodina pravdy, Základní instinkt 2). Potěší snad jen některé převleky, překvapí (a to nemile) nevýrazné duo Willis – Gere. Skrz naskrz průměrné vyprávění.. škoda!! ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Myslím že tenhle film je jedna z nej rolí Bruce Willise. Jeho chladný výraz se sem totiž naprosto perfektně hodí (tak jako ve filmu Lucky Number Slevin). K němu mi takovéhle role pasují. Jinak i samotný film byl víc než průměrný thriller. I když starý, francouzský Šakal byl jedinečný, tenhle remake se rozhodně nemusí za nic stydět. Berme to tak, že od Michaela Catona-Jonese je tohle to nejlepší co nám kdy může dát. Zvláště dobrou bych tu ocenil hudbu Cartera Burwella a skvělé zpracování úvodních titulků! *** Nejbrutálnější úvodní titulky!!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Během finální honičky v metru se Declan (Richard Gere) vyhne metru z protější strany tak, že přeleze do druhého pruhu. Střílí na Šakala (Bruce Willis) a metro dlouho, velice dlouho přejíždí. Když se blíží jedno i z druhého směru, hbitě přeskočí ke značce, za kterou se chytne a přejezdy obou vlaků tam přečká. Jenže oba vlaky ho posledními vagóny v závěru minou prakticky totožně, což by znamenalo, že z jedné strany jela minimálně dvakrát nebo i víckrát delší souprava. (Ozzy88)
  • Hlavný hrdina Declan Mulqueen (Richard Gere) sa vo filme objaví až v 23. minúte. (ČSFD)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama