Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ten film je pro mně naprostý nadstandart. Akčí, plný napětí, trochu vtipu a hlavně velké dobrodružství. Bruce Willis a Richard Gere. Co dodat ? Proč má tak malé hodnocení ? A ta hudba, no to je špica, ne :1 - Fatboy Slim - Going Out Of My Head 2 - Prodigy - Poison 3 - Massice Attack - Superpredatord (Metal Postcard) 4 - Primal Scream - Star 5 - Bush - Swallowed (Goldie, Toasted On Both Sides Mix) 6 - Ani DiFranco - Joyful Girl (Peace & Love Mix) 7 - Moby - Shining 8 - Dollshead - It's Over, It's Under 9 - Black Grape - Get Higher 10 - Goldie & J. Hajik - Sunray 2 11- BT Feat. Richard Butler - Shineaway 12 - Agent Provocateur - Red Tape 13 - The Chatlatans UK - Toothache (Chemical Brothers Remix) 14 - Lunatic Calm - Leave You Far Behind 15 - Apollo Four Forty - Raw Power 15 - L.T.J. Bukem - Demon's Theme ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, ale ja som si pod prezývkou "Šakal" predstavoval zabijaka, ktorý je veľkým profesionálom a na ktorého nemajú ani všteky tajné služby sveta, no v tomto filme mi pripadal ako celkom priemerný zabijak, ktorému dokáže spôsobiť veľké problémy aj jeden priemerný chlapík. Ani omylom sa Willisova postava nechytá na takých filmových zabijakov, ako Nikita, Leon, Cruise v Collaterali a pod. Myslím, že Willisovi táto úloha vôbec nesadla, proste mu ani na chvíľu neuveríte, že hrá chladnokrvného záporáka. Navyše dej je veľmi plytký a záver neskutočne trápny. V konečnom dôsledku sa jedná o slabučký akčný thriller, ktorý nemá čím zaujať. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA HD - Pro mě téměř klasika. Viděno za svůj život alespoň 10x a některé scény mám stále v živé paměti. Originál z roku 73 jsem neviděl a snad ani nechci, byť vidím, že tento remake kritika roztrhala na hadry. Mě ale Willis hodně baví, má to skvělé tempo a napětí a díky českému povedenému dabingu to pěkně odsýpá. 80% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

dnes som konecne videl original den sakala. sakra, mam teraz v hlave zmatok. tohto sakala som videl 5x s tym, ze som ho bral za velmi solidny thriller s vybornym brucom willisom. ktovie ako by som ho bral po dalsom zhliadnuti, zatial teda ostavam na 80%-ách. myslim, ze aj ked ide o remake, ista kvalita tu je. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis v záporné roli? Ano! A jde mu to sakra dobře. Jeho Šakal je bezcitný, precizní a neomylný, zkrátka takový, jaký by měl být. Willis vskutku dělá čest filmovým padouchům. Nebýt "amerického závěru", bylo by to za 5*. I přes něj mám ale tento americký remake raději než francouzský originál. A měl bych jedno velké přání - více podobných rolí pro Bruce Willise! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Polský kulomet ZSU-33 je fiktivní, resp. toto označení. Ve skutečnosti filmaři použili americký kulomet Browning M2HB a upravili jeho vzhled, aby vypadal jako sovětský kulomet KPV, který má skutečně ráži 14,5 mm. Tyto těžké pěchotní kulomety byly nejvíce používány jako protiletadlové. (Foxhound#1)
  • Přezdívkou Šakal je označován Ilich Ramírez Sánchez z Venezuely. Byl dopaden v roce 1994 a odsouzen v několika procesech k souhrnným trestům, které zaručují, že se na svobodu už nedostane. Za vinu mu jsou dávány bombové útoky po celém světě. Nás jako Čechy zaujme, že do Československa jezdil na tzv. pracovní návštěvy a stýkal se se Státní bezpečností. Z vyšetřování atentátu na Českou sekci Svobodné Evropy z 21. února 1981, po roce 1989, kdy se otevřely archivy socialistických zpravodajských složek, vyplývá, že tento atentát také organizoval on. (sator)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama