Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých někdejších oblíbených filmů: výborný thriller s naturalisticky šokujícím začátkem a poněkud mimózním koncem. Billy Zane je slizoň, což v téhle roli příliš nevadilo, ale hlavními tahouny filmu je sympatická ústřední dvojice hrdinů - Sam Neill a Nicole Kidman. Tahle trojka a její dramatický souboj na moři hravě udrží diváka v napětí od úvodních až do závěrečných minut. Škoda toho hloupého konce. 80% ()

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující minimalistický thriller s excelentními hereckými výkony. Postav se ve filmu sice vyskytuje asi tolik, kolik je prstů na dvou rukách nešikovného pyrotechnika, ale to filmu jen prospívá. Po krátkém úvodu jsme takřka ihned vrženi na moře a záporák Billy Zane je opravdu skvělý. Hudba od Graema Revella je úchvatná a při závěrečném titulkovém "funícím" songu budete mít ještě dlouho husí kůži. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý thriller, který by se dal rozdělit na dvě půle, kdy každá bude mít velmi rozdílné hodnocení. První půlka, a možná i trochu víc, napětím nešetří, velmi dobře pracuje s izolovaným prostředím, v němž se hlavní postavy pohybují a velký spoleh je na Nicole Kidman i Sama Neilla. Horší už je to s Billym Zanem, který od začátku své herecké umění nedokáže krotit a přehrává více, než by bylo zdrávo a dost kazí dojem z vypětí, kterým si hlavní postavy projdou. A jelikož se nepovedlo ani samotné finále, kleslo moje úvodní nadšené hodnocení až na... 65% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Napínavý survival, skvěle napsaný. V atraktivním prostředí se stopáží natolik střízlivou, že není čas opít se nudou. Takový ten spektákl, kde divák přibližně tuší co a jak (nakonec, parodovali ho i Simpsonovi). Ale moc to nevadí, protože postavy ani na vteřinu nevypadnou z rolí. Občas Kidmanka, ale bylo jí tenkrát 22 (!) proč se na ni zlobit, začínala a všechno měla před sebou. Poctivý ´80s thriller (kino Mat) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)
  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama