Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Recenze (451)

Mashak 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že ti samí lidé, kteří mi za domem skládají auta, dokážou vytvořit i něco takového jako je Moje drzá dívka. Skvostný film! ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Božínku ten klučík byl ale roztomilej! Že jich po světě takovejch neběhá víc... Ale tak to hold s těma pohádkama je. Uznejte, chlapi, kdo z vás by vystál takovouhle šíleně náladovou a protivnou holku a nechal se od ní mlátit a buzerovat? Tak hezká zase snad nebyla, nebo jo? Nu, to nemůžu objektivně posoudit. V reálným životě bych si takovýho chlapíka přivázala a nepustila ho ani na krok. Moc krásnej film. ()

Minax 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantický film, na který se můžete podívat, děj byl sice z počátku nudný, ale pak to bylo lepší a lepší, zatáhl vás a nechtěl vás od něj odprostit. Zprvu to bylo jen vtipné, ale později to mělo i své kouzlo. Osud prostě chtěl, aby byli spolu a pomohly k tomu i malé detaily, které se dají velmi lehce přehlédnout. Pro mě to byl neobyčejný zážitek z filmu a ten si budu uchovávat ještě hodně dlouho, protože na film takového rázu se jen tak nezapomíná. ()

truby 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě poloviny, stejně jako každý jiný, ale tady jsou ty dvě poloviny odděleny snímkem s nápisem "druhá část" a jsou jako noc a den. První - hodinová nuda absolutně neuměle spojená komedie a romantický film, situace které chtěly být vtipné, mně spíše nutily uvažovat o režisérově smyslu pro humor. Druhá část - skvěle ubíhající, s atmosférou, jaká by se dala očekávat od spojení drama/komedie, pár hezkých filmových momentů. Myslím, že tohle jsou přesně tři hvězdičky a první ne - vyložené jihokorejské zklamání. ()

barcisz 

všechny recenze uživatele

Vtipný,romantický,smutný,dokonce i trocha akčnosti v jisté scéně(:D) "Nemusíš mi věřit,ale myslím,že jsem potkala muže z budoucnosti. Z tvé budoucnosti." ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Asi to byla kombinace přehnaného očekávání, které teď po zakousnutí se do korejské kinematografie mám, spojená s vychvalováním tohohle filmu, která způsobila, že My Sassy Girl zůstala o něco za mými očekáváními. Je to osobitý film, kterému podobný budete těžko hledat s krásně nápaditým závěrem ale bohužel mě i přes své nesporné kvality jako celej nedokázal oslovit tak jak jsem očekával a tak jak bych si přál. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouhé, málo vtipné, místy trochu trapné. Pointa dobrá, ale zopakovaná v posledních 10 minutách nepochopitelně 2x (možná jen v režisérské verzi, nevím). ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tyjo… taková semetrika je teda dáreček. Neumím si představit být taková sekernice údernice. Ale očividně to některým mužům vyhovuje. Jednoho dokonce znám. Její nevděk mi extrémně vadil. Bizarnosti bylo přehršel, ale s tím jsem tak nějak v Korejském filmu počítala. Spíš by mě překvapilo, kdyby nějaký ten bizárek chyběl. Dopis po dvou letech od dívky hodně překvapil. Vlastně mě začala bavit až druhá polovina filmu. Vůbec jsem nepochopila scénu v lunaparku. To bylo pro natahování už tak dlouhé stopáže? Konec byl moc milý a důkaz, že pravá láska si k sobě vždycky cestu najde. ()

=macik= 

všechny recenze uživatele

Dostal mě! Dostal mě, dostal mě, dostal mě!!!! Fakticky! Ze začátku a v první půli to vypadá (a taky to k tomu jakoby spěje), že to bude prostý příběh o tom, jak se potkali střeštěná, extrovertní a nafoukaná slečinka se stydlivým, introvertním a sebevědomí postrádajícím chlapcem. V průběhu se to ale vyvíjí úplně jinak, mnohem pozitivněji ve prospěch filmu. Druhá část a hlavně konec filmu (ten konec!!) jsou opravdovým vyvrcholením příběhu, který - jak říkám - vás nemusí ze začátku nijak zvláště zaujmout!! Jae-young Kwak má za sebou samé úspěšné romantické snímky, stačí se porozhlédnout po csfd - a to vypovídá víc než cokoliv jiného o jeho režisérských kvalitách!! Asie (v tomto případě Jižní Korea) je prostě světovou špičkou ve filmech s příběhem!! Bezkonkurenční!!!!! Možná jsem si to měl nechat víc proležet v hlavě (a taky v srdci!!), možná jsem měl komentář napsat později, ale jinak jsem nemohl: zdrcující, strašně citový a emotivní závěr filmu (končí překvapivě šťastně, tak šťastně, že vám spadne kámen ze srdce a jste vděčni za šťastný konec!!), který nenechal - ano, přiznám se - mou tvář bez poskvrny ve formě soli a vody!!!! DOPORUČUJI VŠEM!!! Kdybych mohl dát 6, dám 7* !!!! TOP FILM!!! NUTNOST!! ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Když už jsem se konečně odhodlal dokoukat tenhle film (poprvé jsem ho vypnul po zvracecí scéně ve vlaku), přišlo mi to celou dobu jen jako docela dobrá komedie a říkal jsem si, kde je ta korejská srdceryvnost a romance, které mě už několikrát dostaly. Pak přišel Epilog a bylo to. Zamával se mnou a přiznám se – i slzy byly. Jen se bojím toho remaku :-/ ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

Výtečná romantická komedie, která je nejdřív komedií a pak teprve romantikou a všechno to do sebe krásně zapadá. Navíc si dělá legraci i z komerční korejské kinematografie (melodrama vs. akční film)...americký remake raději nechci ani vidět. ()

Saimon 

všechny recenze uživatele

Pro korejske romanticke filmy zacinam mit opravdu velikou,ale velikou slabost. Ze zapadniho podani jakehokoli romantickeho motivu se mi objevoval usmev na tvari,ale korejci proste umi. Po A Moment to remember dalsi krasny zazitek. V prvni pulce jsem byl lehce rozpacity,ale ta druha me naprosto prevalcovala..obvzlaste posledni ctvrtina byla dokonala. A nakonci jsem mel zatracene husi kuzi... Wo w ()

Perr 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu se jedná o hodně průměrnou komedii, ale poslední půlhodina, kdy sledujete spíše romantické drama, je naprosto skvělá, takže vydržte do konce, stojí to za to. ()

Arequipa 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi netradiční romantika. Vytknout můžu snad jen scénu s dezertérem,ale jinak? Nádhera - vtipné a srdcervoucí. Při epilogu jsem měl puls na dvojnásobku v očekávání, co přijde. A pak to přišlo a i když slza neukápla, byly to nádherné pocity. Lepší film z korejského poloostrova jsem zatím neviděl. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Neklasická romantická komedie, kde její "neklasičnost" spočívá především ve vztahu hlavních hrdinů. Bohužel některé scény jsou ve filmu tak přehnané, že to připomíná spíše parodii, o kterou se ale zbytek filmu nesnaží. Tento rozpor celkové vyznění značně schazuje a nezachrání ho ani zcela romanitcký závěr filmu. ()

Slimakovec 

všechny recenze uživatele

Další z výbornejch jihokorejskejch filmů, co jsem v poslední době viděl. Takhle si představuju romantickou komedii, Holywoode, dostal jsi na pr...zadnici, měl bys natočit remake. Wait for it - oh, you already did. Ne, nekouknu se na remake, nechci si kazit tenhle krásnej zážitek. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ani nemám slov. Někdo mi řekl že Korejské filmy jsou dobré, a někdo řekl že tenhle speciálně. Ovšem film naprosto předčil moje očekávání. Naprosto mi to vyrazilo dech. To, že film měl místa u kterých jsem se nahlas smála, a zároveň místa kdy mi už skoro tekly slzy, považuji samo o sobě za fakt, že tenhle film ví o čem mluví. Strašně nečekané charaktery jak u něho, tak u ní, nádherně spletité osudy, perfektně vybraná hudba, která byla místami ironická a někdy zase strašně smutná, a konec který jsem absolutně neočekávala, ačkoli se můžu označit za znalce triků romantických komedií, tohle by mě ani nenapadlo. Strašně upřímný příběh o lásce. Už podstatou úplně jiné než ty Hollywoodské "romanťáky" které se do nás ze všech stran tlačí, a které jsou plné vulgarity a laciného pozlátka. Právě jsem to dokoukala a mám z toho dobrý pocit. A pak že prý nenajde dobrá romantická komedie.... ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s jihokorejskou romantickou komedií nemohlo dopadnout lépe. Zatímco moje drahá polovička na konci filmu polykala slzy, já se usmívala na celé kolo (snad jen Amélie měla pozitivnější náboj) a říkala si, že tak to má prostě být. Skvěle střeštěný příběh, ve kterém na konci všechny kousky skládačky zapadnou tam kde mají. ()

Související novinky

Reklama

Reklama