Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

anais 

všechny recenze uživatele

Tři poeovské povídky jejichž hlavní role ztvárnil Vincent Price, režíroval Roger Corman. V první se dcera po letech navrací ke svému otci, který ji obviňuje ze smrti její matky, ve druhé se opilec v podání Petera Lorrea rozhodne pomstít za nevěru své ženy velmi krutým způsobem (Pro lásku boží, Montresore!) a ve třetí se starý, umírající muž chytne do pasti mezi životem a smrtí, když ho zákeřný hypnotizér uvede do spánku, aby si mohl přivlastnit jeho manželku. Film rychle utíká, jelikož příběhy jsou velmi zkratkovité, nezabývají se žádnými dlouhými popisy. Jsou tu špatné triky, křiklavé „dobové“ kostýmy, ale hlavně – skvělé herecké výkony. Za povšimnutí stojí jistě Peter Lorre, ovšem můj hlavní obdiv vzdávám Vincentu Priceovi. Jeho takřka „shakespearovské“ hraní dělá z Cormanových béček naprosto neopakovatelné filmové zážitky. Každý jeho pohled, každé slovo má cenu zlata. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Rogerovi Cormanovi přicházím na chuť. Jeho zpracování E.A. Poea je opravdu skvostné. Jáma a kyvadlo či Zánik domu Usherů nemají v jeho zpracování téměř chybu a tyto tři povídky se také povedli. Prostřední The Black Cat je určitě na 5*, skvěle skloubená Poeova předloha s výborným herectvím a vizuálním zpracováním. Asi nejlepší zpracování známé povídky, jaké jsem viděl. Zbývající dvě už jsou trochu slabší, přesto dobré. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

První povídka je slabá, dívka, která se po 26 letech vrací k svému otci. Ponurý zámek a Vincent Price, ale nic víc. *** To druhá povídka je jasně nejlepší. Peter Lorre zde hraje alkoholika, jemuž díky jedné ochutnávce vína začal chodit za manželkou Vincent Price. Lorre je zde skutečně kouzelný a exceluje. Jasných a neoddiskutovatelných ***** Poslední povídka je tak někde uprostřed. O muži, který se nechá zhypnotizovat "v okamžiku smrti". Solidní **** ()

Radko 

všechny recenze uživatele

3 filmové poviedky podľa klasika žánru Poea s Vincentom Priceom v hlavnej trojúlohe. Kostýmy, atmosféra a celkové výtvarno ctia ducha literárnej predlohy. Niekoľko špecifických žartíkov (hra s hlavou, opilecké hlasy a halucinácie, súťaž v degustácii, duch mŕtvej matky) navádza k rozpoznaniu režisérskeho rukopisu. Nadštandart nehrajúci sa na ohromné veľdielo, ktorý spoľahlivo pobaví a miestami príjemne mrazivo pošteklí. Ach a aby som nezabudol: Fortunato: "Pro lásku boží, Montresore !" Montresor: "Ano, pro lásku boží !" ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Potrháte se leda smíchy. Hned v úvodu animovaný dům nad vlnami v neckách, umělé pavučiny, super nasvětlený dům a balsamifikovaná mrtvolka paní, co neumřela při porodu. Třikrát Vincent Price a třikrát ubohost, kterou nezachrání ani dabing Petra Štěpánka. Druhá povídka je jak jak Barnabáš trochu přebral (Jiří Bruder) a pak si hrál na pana Rutharda z Kutné Hory (vygooglete si to), třetí povídka je o chlípníkovi, co neváhá využít hypnózy, aby si zatrtkal s budoucí vdovou. Atmosféra nula, rekvizita nula, nápad 20 %. Peter Lorre měl fakt super oči. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Segment Černá kočka je inspirován dvěma Poeovými povídkami - Černou kočkou a Sudem vína Amontilladského. (liquido26)
  • Postavu Fortunada založil Vincent Price na herci Ernie Kovacsovi a jeho postavě Percy Dovetonsilsovi. (liquido26)

Reklama

Reklama