Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv tento film zahlédnu v televizi, tak mě překvapí, že na mě nakonec působí mnohem lépe, než mám v paměti. Romantická komedie s velmi snesitelnou romantikou (no to je mi věta!), kterou si pro sebe bez debat krade Julia a její kámoš Rupert Everett. Jako malou mě fascinovala úvodní píseň (sladko přesladko je tu najednou) a líbilo se mi zpívání u stolu. Dala bych nejradši tři a půl *, protože jako kapku nadprůměr to rozhodně vidím. Btw: V zajímavostech jsem si přečetla, že hlavní roli měla původně hrát S.J. Parker... no, tak tahle verze by mě zajímala! :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se říká, že jde o romantickou komedii. Moc jsem se totiž nenasmál (ale osobní důvody sem výjimečně zatahovat nebudu;)). Takže nám zbývá romantika - a té je v tomhle filmu dost a dost. Ale není to taková ta "romantika" jako v Danielle Steelové, taková ta trapná, předvídatelná, cajdákoidní červenoknihovnová "romantika", ale nádherná, hluboká, možná trochu smutná a podle mě ta pravá romantika. A právě ten konec bylo to, co mě dostalo. Neváhal bych za nejlepší postavu celého filmu označit Ruperta Everetta. Podívejte se na film a pochopíte proč. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

To byla ale protivná komedie! Do nějeké cca 80.minuty, kda se Julianne přestane chovat jako s prominutím kráva jsou dokonce téměř všechny postavy nesympatické až běda. V romantické komedii! A ta zápletka v trvání na špatně placené práci, kterou ovšem hrdina miluje a dává to najevo ve všech těch ukrutně drahých restauracích! Ten nedostatek charismatu ženicha a ty ubíjejíci dialogy! Ale na úplný odpis to není, závěr lecos zachrání a Julii to v kritické chvíli v den svatby pekelně sluší.. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Juliina nesympatická "kámoška", přeslazená snoubenka hraná nesympatickou Cameron (i když v případě Diaz je slovo hrát přeci jen poněkud přehnané) a nemastný -neslaný ženich.... Takže kdo nám zbývá? Ano, klasika každé romantické komedie ... kámoš Rupert (ovšem jde o jedinou postavu, která není na facku). Co se označeného žánru týče...nezasmála jsem se ani jednou, romantiku jsem nepostřehla. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie,která je skvěle napsaná a nese sebou prvky,kterým bude každý rozumět.Jistě,není to nic zásadního a velkolepého,ale scénář je svižný,zábavný i smutný a je vidět,že je ze života.Není tu jedno klišé za druhým,ani žádný trapný med.Zato je tu hodně momentů,vyplývajících ze vztahů,které máme každý kolem sebe.A je to hlavně o tom,co člověk cítí opravdu a co si jen namlouvá.A všechny emoce nás utvářejí a pomáhají nám rozhodovat se.A mělo by se jim naslouchat,bez ohledu na důsledky.To nám říká režisér P.J.Hogan,který tady nepředvádí žádné extra nápadité orgie,ale vsadil hlavně na příběh a herce.A příběh je velmi příjemný,zajímavý,správně romantický a hlavní čtveřice Roberts-Mulroney-Diaz-Everet je opravdu vynikající a velmi příjemná.Přičtu-li si k tomu opravdu nápaditý konec,vycházi mi z toho slušně nadprůměrná podívaná,na kterou většina romantických komedií nedosáhne a ke které bude většina diváků(včetně mého já) pravidelně znovu usedat.Dávám tedy svatebních a mých 75%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)
  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno