Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Místy vtipné, místy typicky "staroamerické" a místy hodně poznamenané časem. Dřív bych dal víc, ale dnes nemůžu nad ** ()

Pawouk123 

všechny recenze uživatele

Během necelého týdne již druhý shlédnutý film s Genem Wilderem (první byl Willy Wonka & the Chocolate Factory) a dlužno podotknout, že na mě působí jako velký sympaťák. Což ostatně všichni herci - krásná Teri Garr s německým akcentem, pro mě do té doby neznámý Marty Feldman, monstrum se zipem v podání Petera Boyla i Gene Hackman jako slepý mudrc k pohledání. K tomu všemu ještě 'Aj-gor' a jeho úžasně přihlouplé či poťouchlé grimasy ('It should be raining...'), 'there wolf', 'Abby Normal' a 'what a knockers' a další naražky a lingvistické dvojsmysly a 4 hvězdičky jsou na světě. No nakonec vlastně pět. Mírnou neobjektivnost připisuji lahvince vína i tomu, že parodie může pobavit nejen prvoplánovou přehnaností, ale i montypythonovskou ujetostí. Zajímavé komentáře: Malarkey, woody. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Mladý Frankenstein patří mezi Melovi světlejší chvilky. Nedá se říct,že bych se u něj božsky bavil,ale aspoň jsem se nenudil . Na Melovu obranu některé scény byly vtipné. Nebylo jich sice mnoho,ale něco se našlo. Ve filmu bylo spoustu hluchých míst,které se daly pojmout jinak,nebo mohly být rovnou vystřižené. Tento snímek měl jedno velké plus a to byl Gene Wilder a Marty Feldman,kteří aspoň drželi film v přijatelných mezích. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Olda Kaiser v kombinaci s Václavem Postráneckým - může být ještě nějaké komičtější české dabingové duo? Myslím, že těžko....Skvělý Feldman, který je přesvědčen o tom, že nemá žádný hrb (který se mu navíc objevuje tu na pravé, tu na levé straně)...Atmosféra jak v originálním Frankovi....není to jen parodie, ale zároveň POCTA starým hororům. V druhé půli filmu však trochu dochází dech. "Proč mluvíte tak divně?" "Myslel jsem, že to očekáváte." ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Wilderova prime show, jenž uvadá od půle a divadelně psané dílko upadá zcela. Je to odvar filmu, ani dobrá režie a kamera to nemůžou zachránit. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie původního hororu z roku 1931. Jde o skvělou komedii se skvělýma scénama, který mě většinou dostali tak na 5-10 minut svou absurditou a provedením. Třeba Frankensteinovo monatrum zpívající "Jdi do hotelu Ritz", prostě prdel. Herci skvělý. Děj je praštěnej, ale mě se to líbilo tou absurditou. Postavy skvělý až na manželku Frankensteina. Soundtrack dobrej. Frankensteinovo monstrum skvělý. Provedení vtipů taky skvělý. Ale přece jenom tomu filmu něco chybí. Málem bych zapomněl zmínit nejlepší postavu celého filmu a tou je Igor, ztvárněný Marty Feldmanem. Vždy kdy se objevil, jsem nemohl pokračovat, protože jsem měl záchvat smíchu a teď si představte, že Igor je ve filmu celý film, no ale někdy to bylo už příliš. Na tenhle film se lehce nezapomene. 9/10 Skvělá parodie na původní film. ()

grafvonlugos 

všechny recenze uživatele

Spolu s Drákulovinama je toto asi nejlepší Brooksův film a zároveň dokonale provedená parodie/pocta starým černobílým hororům od společnosti Universal. Je proto potřeba si dobře nakoukat starou Frankensteinovskou sérii a pak si můžete do sytosti užít tento film. ()

Alchemilla 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se královsky. Škoda jen, že vycizelované vtipy střídají vtipy na hranici a někdy až za hranicí trapnosti. Hodně oceňuji, jak si tvůrci dokázali něžně, láskyplně a s úctou utahovat z původních němých filmů. ()

rbr 

všechny recenze uživatele

Podle teda mě, Gene Wilder a všechny tyhle podobný kultovní komedie, Ohnivý sedla a Spacebally sou trochu přeceňovaný. Ser na hype a čum na film bez toho, aniž bys věděl na kolika top 100 listech ty filmy sou, a pak si možná uvědomíš, že Mel Brooks a Gene Wilder nejsou zas tak vtipný. ()

Elam 

všechny recenze uživatele

Má to i slabší chvilky, ale famózní G. Wilder! Hodně slušná parodie, legendárního Mela Brookse. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama