Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (140)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem film kdysi dávno viděl ale v dobách kdy jsem kvality filmu nedokázal ocenit tak jako dnes. Nedávno jsem na film narazil na internetu a řekl si, že by nebylo od věci dát si repete. Navíc jsem si všimnul, že zde ani nemám film ohodnocenej takže o to větší důvod byl dát si opáčko. Komedie, parodie či snad pocta Frankensteinovi, Frankensteinově nevěstě a jiným Universalackým filmům? Berte to jak chcete. Já se každopádně bavil. Rozhodně mi to sedlo víc než kdysi. Je to dobře natočený, nechybí humor a dobrý herecký obsazení v čele s Martym Feldmanem(Igor), Genem Wilderem(Dr. Frankenstein), Peterem Boylem(montrum) a nádhernou Teri Garr(Inga). Klidně dám plnej počet hvězd a už teď vím, že jsem film neviděl naposledy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi hodně dlouho unikal a po zkouknutí jsem nadšen. Parádní komedie s fenomenálním Wilderem který má naprosto dokoalý křik. Ono v tomt filmu nejde ani moc o potřeštěnost spíše jako o přeřekutí. Začátek kde se setá Wilder s Feldmanemje naprosto komediiální zlato. A celkově scény s Feldanem jsou bez chyby. Ke konci film sice trochu začne nudit ale i tak dávám hodně silné 4*. Spolu s Drákulovinama to dělá parádní komediální duo a zároveň poctu hororovému žánru. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Opravdu vydařená parodie, kde se Gene Wilder pouští se svým "výtvorem" dokonce do pěveckého a tanečního čísla. Frau Blücher, Igor-Ajgor i obě osudové ženy mladého Frankensteina (obě zajímalo ohromné přirození Petra Boyla :-) jsou povedeně zpracované postavy. Lechtivý humor Mela Brookse opět slavil úspěch, doplněno o vtipné scény, jako například rodiče hledajících svou dcerku. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"From that fateful day when stinking bits of slime first crawled from the sea and shouted to the cold stars, "I am man.", our greatest dread has always been the knowledge of our mortality. But tonight, we shall hurl the gauntlet of science into the frightful face of death itself. Tonight, we shall ascend into the heavens. We shall mock the earthquake. We shall command the thunders, and penetrate into the very womb of impervious nature herself." ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem toho mnoho od tohoto ne moc známého díla. Ale byl jsem opravdu velmi opravdu velmi mile překvapen touto parodii nejen na Frankesteina. Musím říct a to s klidným srdcem, že jsem se chlemtal celej film. Naposled jsem toto zažil u Les Visitores. Tohle je pro mě opravdu špičková komedie. Nezapomenutelný byl strážník železná ruka a jeho zapalování si doutníku no a nejlepší borec byl pro mě Igor (Aj-gor) Ten jeho ksicht, postava a hlášky jsou nezapomenutelné. Bravo. pro mě je tohle komedie jak má být. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 byl film uveden na prknech Broadwaye. (HellFire)
  • Zavíjanie pri jazde v koči napodobnil sám režisér Mel Brooks. (Flipper)
  • Mel Brooks dle svých slov nenatočil film černobíle, protože by byl až takový purista a musel tím vzdávat hold původním snímkům. Nicméně při líčení Petera Boyla maskéři neustále docházeli k bílo-modro-zelenému odstínu, což by mohlo působit bizarně. Proto Brooks zvolil raději černobílý film. (Komiks)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama