Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Podle mě výborný teenagerský film, po jehož shlédnutí jsem fakt ráda, že nejsem puberťák v Americe v devadesátých letech, to jejich vyjadřování bylo hrozný :D Bavilo mě porovnávat, v čem jsou podobnosti s předlohou, Emmou od Jane Austen. Paul Rudd je jako vždy roztomilý, ten chlap snad nestárne, vypadá pořád stejně jako tehdy. PS: "Oficiální text distributora" je teda příšerný, kdo to psal? To nemá s tímhle filmem společnýho naprosto nic. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie pro fandy životního stylu Beverly Hills. 1) Komediální vhled do života amerických studentských středních vrstev může burana z Horní Dolní i některé další nasrat. Ale přinejmenším jako parodie na reklamní klip na angloamerickou civilizační výdobytky je to fakt hustý. 2) Film má švih, tempo a hlavní hrdinka Alice Silverstoneová je okouzlující. 3) Cher: I want to do something for humanity. Josh: How about sterilization? ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Není mi úplně jasné, proč Amy Heckerling dala přednost Clueless před Look Who's Talking Now, ale zřejmě v tom byl i ten potenciál pro televizní seriál. Jinak všichni jsou na svých místech, sladká teenka 90. let Alicia Silverstone v hlavní roli, RIP Brittany Murphy ještě jako ošklivé káčátko, Paul Rudd jako ideál pro všechny generace, samozřejmě Elisa Donovan a poznávací znamení filmů Heckerling Twink Caplan :) Na první pohled zaměnitelná komedie z americké střední, pro fanoušky Amy přeci jenom trochu víc. A dneska už je to taky nostalgie a hlášky, kterým mladší generace už rozumět nebude. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Proč 4 hvězdy? Protože to je film mojí puberty. :) Bohatá frajerka, pěkně nafoukaná, "luxusní" hadry - a z ní se stane hodná holka, co se opravdu zamiluje. Klasická romantická komedie, která potěší kde jakou dvanáctiletou holku. Humor občas dost trapný, ale občas i dost zábavný. Největší chybou tohoto filmu je naprosto úděsná Brittany Murphy (nikdy neuměla hrát). I tak si to ráda jednou za delší čas pustím a zavzpomínám na svá dětská léta. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70%....Daddy:I'd like to see you have a little direction. Cher: I have direction! Josh: Yeah, towards the mall. Satirická parodie na Beverly Hills 90210, přiznaná vykrádačka Emmy, svěží ironie z namalovaných úst kalifornské Barbie, který má víc na hlavě než v hlavě- a jako mašlička na šatech Calvina Kleina-dokonalý soundtrack. Zářivá Alicia Silverstone, fešácký Paul Rudd a rozčepýřená Brittany Murphy v době, kdy frčel MarkyMark a vysoce vyčesané účesy. 83% pozitivních recenzí na RottenTomatoes. Zaslouženě. A teď mě omluvte, musím si jít učesat vlasy a zkolaudovat šatník:) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně založen na novele Emma spisovatelky Jane Austenové. (ČSFD)

Reklama

Reklama