Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Cher, pojď sem! Co to máš sakra na sobě?! - Šaty! - Říká kdo?! - Calvin Klein!" --- "Hledat kluka na střední škole, je jako hledat smysl v televizní show." --- Chytristické hlášky Cher, vyjukané a nic netušící obličeje Tai a Travise, politováníhodně snaživá slečna Geistová a slizoun pan Hall - to je vše, co patří k této lehce nadprůměrné americké komedii, která není založena na trapnosti a nechutnosti. Příjemný film na zpestření odpoledne. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Skvělé v parodické rovině a pobaví vidět mladé, dnes již tolik známé tváře. Nejvíce zábavy skýtá postava právnického otce ("Get out of my chair!") Krom toho ale chybí zásadní příběhová kostra a spoustu míst zůstává čistě blbých. Parodie, neparodie. Oněch šestapadesát procent zde na čsfd tentokrát zcela odpovídá. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská komedie která neurazí, ale ani ničím moc nenadchne. Občas se zde objevil nějaký ten vtípek nebo povedená hláška, ale celkově té srandy moc není. Děj je jednoduchý a více méně předvídatelný, ale rozhodně se na něj dá dívat. Plusové body dávám za sountrack, zejména za The Mighty MIghty Bosstones. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Taková hodná, pozitivní, zcela vulgárností prostá (vlastně i docela chytrá) teenagerská školní komedie uvědoměle balancuje na hranici parodie a jednoduché romantiky, kterou samozřejmě divák prohlédne na míle dopředu, avšak nečekaně dobře funguje. Snad celou dobu jsem se potutelně (lehce "devadesátkově" přihlouple :)) usmíval a u závěrečného polibku byl regulérně dojat, proto, příjemně naladěn, s klidem nadhodnotím. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných teen filmů obsahuje "Praštěná holka" spoustu perfektních a ne sprostých gagů, které by sice soutěž inteligence nevyhrály, ale dokáží upřímně pobavit. Dostavilo se dokonce pár nefalšovaných záchvatů... Takže "Co kdybyste nechali sebevražedné pokusy až na druhé pololetí?" a raději si pustili tenhle film?;-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Alicia Silverstone při scéně ve třídě nevěděla, jak přesně vyslovit slovo "Haitians". Režisérka Amy Heckerling řekla štábu, aby ji nikdo neopravoval, a chyba se jí tak líbila, že ji nechala ve filmu. (ČSFD)
  • Scénáristé seděli ve třídách na škole Beverly Hills High, aby se lépe vžili do studentského prostředí. (ČSFD)

Reklama

Reklama