Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná o parodii, pro mě je Galaxy quest mnohem výživnějším (a chytřejším) dobrodružstvím než například nové Star treky od Abramse. („Musíš to zabít, Jasone!“ „Zabít a jak bych to měl asi zabít?“ „Vypíchni mu voči jako v díle 22!“ „Šutr nemá voči, Tommy!“ „Jdi mu po zranitelných místech.“ „Je to šutr, nemá žádný zranitelný místa!“) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Galaxy Questu je mi sympatické hlavně to, že ačkoliv ho spousta lidí nazývá parodií, je něčím úplně jiným. Je to pocta sci-fi žánru jako takovému, především pak Star Treku, ze kterého si ovšem jen lacině neutahuje. Snad to tak nepůsobí jen na mě, ale z každé minuty GQ je cítit ten velký obdiv ke všem těm kapitánům Kirkům a Picardům... a tak to má být. Těžko vypsat, který z herců je nejlepší - každý do jednoho předvádí něco neskutečného. Jo a... parodie to samozřejmě je! ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

No Star Trek dostal řádně do těla. Myslím, že některé scény se rychle zařadí k těm kultovně omílaným (kupříkladu transport ve slizu, či chobotnice-mimozemšťan na stropě). Veskrze se tomuhle filmu v rovině crazy-komedií a parodií nedá nic vytknout, jen v druhé polovině tak trochu ztrácí děj, což je trochu na škodu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom filmu, je jeho predpojatá americká striedmosť a komickosť, ktorá dobrý nápad pochováva v oblasti efektnej rodinnej zábavky. Na jednu stranu musím ale podotknúť, že film nenudí a je plný fantastických odkazov a perličiek, ktoré vyznávači sci-fi jednoducho budú zbožňovať, priznám sa aj ja som sa trocha na to namotal:). Lenže akýkoľvek úspech partičky z galaxy questu, je oslavovaný všetkými aj keď sa navzájom moc nemusia, aspoň to nám ukazuje začiatok a kde nastal ten zlom? to sa mi nepodarilo zistiť. Občas scény pôsobia až príliš televízne, takže film len pláva po pomyselnej atmosférickej hladine a hlbšie zasadenie do sveta sa jednoducho nemôže konať. Je to totiž až príliš rutinné, čo je troška zarážajúce keď si zoberieme do úvahy, koľko kvalitných hercov sa tu zišlo - Allen, Rickman, Shalbouh a Rockwell, boli jednoducho úchvatný. Plus pridáme chytľavú melódiu, ktorá mi ešte teraz hraje v hlave a skvelé masky od geniálneho Stana Winstona. Film mal všetky atributy stať sa niečim viac, než americkou zábavkou pre americkú mládež. Bohužiaľ nestalo sa tak. Či už vinou režiséra, alebo scénaristu, to vôbec nie je dôležité. Dôležité je, že účel film splní. Je zábavný a slovo nuda nepozná. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Co říct, než že skloubit ve scénáři (David Howard) tak dokonale humornou i vážnou složku tak, aby se bavili jak příznivci Star Treku, tak jeho odpůrci, by si samo o sobě zasloužilo pořádné ocenění. Navíc je ze všech zúčastněných znát, s jakou chutí hrají (zejména při Grabtharovu kladivu znechucený Alan Rickman), výborná je triková stránka, scénář a humor nepostrádá značnou míru inteligence. Takže rekonfigurujte solární matrici paralelně k endotermickému pulsnímu pohonu a hurá do toho. "There's a red...... thingy moving towards the green.... thingy." "What?" "There's a red thingy moving towards the green thingy. I think we're the green thingy." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk otevírajících se dveří na lodi jste mohli slyšet v legendární videohře Doom. (HellFire)
  • Zlý vojevůdce Sarris (Robin Sachs) byl pojmenován po filmovém kritikovi Andrew Sarrisovi, který nelichotivě zkritizoval film Marka Johnsona Přirozený talent (1984). (Zuzyzss)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama