Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jednou vybírám film já a jednou Bětule. Tak to chodí. A po posledních pokusech bych se na to já měl vybodnout. Průměrné ve všech ohledech. Humorem je to přecpané, jenže takovým tím, který se bojí utrhnout z řetězu. Ten, u kterého se má dělat "chocho" a "chichi", ale z ničích úst to neleze moc přirozeně. I ta Rickmanova nadějná postava nakonec zapadla mezi ostatní. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest doprovázely při uvedení do kin celkem průměrné recenze a mírně nadprůměrné ohlasy mainstreamového publika. Nicméně menšina diváků, kteří se řadili mezi fanoušky sci-fi, řičela blahem a vynášela tenhle snímek do nebe. Galaxy Quest si totiž utahuje ani ne tak ze sci-fi jako žánru, jako spíš z jeho zapálených fanoušků. Scifistický fandom je svět sám pro sebe, dělí se na řadu skupin a daleko nejvýraznější je fandom kolem televizního Star Treku - a právě z něj si Galaxy Quest dělá legraci. Tvůrci filmu jen lacině nevykrádají určité scény a hlášky ze seriálu, ale vzali to pěkně od podlahy - parodují samotné základy žánru. Na druhé straně seriál točili tvůrci, kteří mají Star Trek a sci-fi rádi, a tak je jejich humor laskavý. Od komediálního průměru tenhle film odlišuje svižný tah na branku, kvalita scénáře, triků i režie a především velmi slušné herecké obsazení. Sigourney Weaver paroduje vlastně sama sebe, Alan Rickman a Tim Allen se přímo vyžívají v rolích hereckých ztroskotanců, kteří příštipkaří po autogramiádách a reklamních akcích všeho druhu. Tenhle film není dokonalý, ale jako fanoušek žánru trošku filmu přidám. Celkový dojem: 85 %. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám s láskou upečená ironie. Skvělá podívaná (v žádném případě parodie) především pro milovníky sci-fi. Výsměch i pocta všem Star Trekům v jednom. Podařilo se natočit snímek, který bravurně balancuje mezi těmito dvěma póly a mezi tím, jestli máte film brát vážně nebo ne. Výborný scénář, výborné herecké obsazení, založené i na tom, že herci fungují v přesně opačných rolích, než jsme zvyklí je vídat. Nepatřím mezi skalní Trekies, ale u tohohle se bavím královsky. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Vtipný, inteligentní a hlavně trefný šťouchanec do žeber kultovních televizních sci-fáren a lá Star Trek a tehdy ještě neexistující Hvězdné brány. I vzhledem k časovému odstupu dost ojedinělý počin, jehož triky zaujmou i dnes a scénář netrpí na úkor komediálního ladění, právě naopak - svižně odsýpá a mistrně se vyhýbá trapnosti. Proč se takových filmů sakra netočí víc??? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

O této komedii si myslím, že je naprosto dokonalá. Galaxy Quest jsem viděl už mnohokrát a doufám, že ho ještě mnohokrát uvidím. V geniální parodii Star Treku mě nejvíc bavil Alan Rickman, Sigourney Weaver a Thermiané v čele s nedostižným Mathesarem. Ve filmu se objevuje velké množství vtipných scén a zaznívá spousta hlášek, takže není žádný čas na nudu, člověk se musí bavit, i kdyby nechtěl. Například Gwenin záchvat u scény s drtiči je přímo epický a přesně vystihuje mé pocity,když na něco podobného narazím v nějaké hře. Perfektní! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk otevírajících se dveří na lodi jste mohli slyšet v legendární videohře Doom. (HellFire)
  • Postava Guye Fleegmana (Sam Rockwell) je jediná z hlavních postav, kterou při přestřelce na můstku generál Sarris (Robin Sachs) nestřelil a nevidíme ji tak umírat. A to i přestože po celou dobu neustále upozorňuje, že on jediný v původním (fiktivním) seriálu „Galaxy Quest“ zemřel. (Dzin01)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama