Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Han22 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je přesný mix mezi superhrdinskou týmovskou a klasickým středoškolským filmem, přičemž nechybí i ty nejprovařenější klišé - rodiče kladou na syna přehnané nároky, hrdina miluje hvězdu a nevšímá si kamarádky, kolem sebe má partu looserů, na který se vykašle kvůli popularitě atd... A přesto se to výborně sleduje - naprostá kanonáda hlášek, gagů a vizuální fórků, které nepadají do trapnosti, tuna odkazů, do mrtě využité postavy učitelů, hrdinů i poskoků (i ten autobusák je nakonec platnej), rodiče ala Superman a Lois Laneová po 20 letech a nechybí ani ďábelský záporák a nadupané finále. Mimochodem co se týče různých schopností a proměn, hravě tenhle film strká co se týče originality do kapsy i X-Meny. Perfektní zábava natočená s neuvěřitelnou lehkostí. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Možná to z mého pohledu vypadá trošku dětinsky, ale prostřednictvým právě takovýchto filmů si částečně plním své sny. Kdo si nepřál jako malý být hrdinou a zachraňovat svět. Kdo o něčem podobném alespoň v koutku duše nesní stále? Tenhle film jsem si stáhl kvůli Mary Elizabeth Winstead, která se mi moc líbila ve filmu o Scottu Pilgrimovi. Tady však hrála mrchu a když je holka mrcha, neumí se mi dál líbit. Takže to chce zase pustit pana Pilgrima. Celkově vzato tenhle film nemá hluchou pasáž, je vtipný, barevný, energický, no prostě všechno to co člověk potřebuje v den, kdy mu zrovna není nejlépe. Ehm.. A Kelly Preston? Musím si s ní sehnat další film. Ale nesmí tam hrát mrchu.. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Chytrá, inteligentní, střídmá a jemná parodie, kde se hlavní postavy konečně zas jednou nechovají jako pitomci, nerdové nebo lůzři od pohledu, kde sice mohlo být víc děje, ale ani tak film nenudí. Některé scény jsou dokonalé (jak se dostat ke kámošovi na střechu skrze uschlý strom), jedna vyloženě paroduje Carrie, a je vidět, že tvůrci mají svět superhrdinů v malíčku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Speciální efekty tohoto filmu jsou katastrofální, ale jinak to nebylo vůbec špatné. Příběh je celkem zajímavý a herecky je to více než dobré. Zejména se mi tu moc líbí postava Kurta Russela. Věřím, že dílo slaví úspěchy především u mladšího publika a já sám jsem si hned říkal, že kdybych byl o 15 let mladší, užil bych si tento film opravdu hodně. Nicméně i z dnešního pohledu to bylo celkem poutavé a opravdu vtipné. 55% ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Pěkná scifi/fantasy podíváná od Disneye, která je spíše určená mladším divákům, ale i ty starší ji bez problému snesou. Příběh je plný komiksových hrdinů, hodně předvídatelný a naprosto přehnaný na efekty. Ale své kouzlo to má, setkáváme se opět jako všude jinde s dobrem a zlem, se superhrdiny, jejich synem, který se z nuly bez schopností stane hrdinou. Příběh je postavený hlavně na malích superhrdinech a parťáků, kteří se vše kolem hrdninství učí ve své škole. Zde se zamiluje Will do pěkné slečny, která však vše předstírá a je to ve skutečnosti padouch, který bojoval s jeho otcem. Ovšem ve skutečnosti je to žena, která díky zázračné pistoli ubrala na věku. Díky ní se Will vzdaluje svým přátelům a co víc i své kamarádce, která ho tajně miluje. Nakonec pravda výjde na jevo a když všechny ve škole promění na malá miminka, Will je ten na kterém vše záleží, aby dokázal své schopnosti a stal se pravým hrdinou... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Herečky Lynda Carter (ředitelka) a Cloris Leachma (sestřička) si spolu kdysi zahrály v seriálu o superhrdince Wonder Woman. Lynda hrála Wonder Woman a Cloris její matku královnu Hippolytu. (HappySmile)
  • Kurt Russel nosí oblek s chladícím zařízením - trubkou, kde cirkuluje ledová voda. Pro Kelly Preston byl na nošení příliš těžký. (HappySmile)
  • Podle herců, kteří se na konkurzu ucházeli o různé role, smlouva k filmu zavazovala hlavní dětské herce nejen k pokračování, ale také k možnému seriálu, který by běžel na kabelovce Disney Channel. (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama