Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode filmu ma rozladila prítomnosť Hugha Granta (nič osobné, púha alergia). To som ešte netušil, že na scénu vstúpi Marcus a neuveriteľné stvorenie, ktoré nazýva matkou. Zúfalo veriac, že je to iba krátke nedorozumenie, že im jednoducho nevyšiel úvod, som film hrdinsky dopozeral do konca. A bolo iba horšie. Bol som náchylný obviňovať kórejský rekordér, že nahral niečo iné, než mal zadané. Vrútil som sa do ČSFD, aby som zistil, kde sa stala chyba. Ale po prečítaní zopár komentárov som sa musel zmieriť s tým, že niektoré filmy jednoducho nie sú pre mňa. Veď na komentári Pradlíka, že k totálnemu happy-endu mu chýbalo iba to, aby mŕtva kačka ožila a zožrala hodený bochník chleba som sa zabával viac, ako na celom filme, ktorý je zaradený aj ako komédia. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Já opravdu žasnu jak něco tak nenuceně vtipného a pohodového stvořila dvojice režisérů, kteří stojí za prvním ze série filmů Prci,prci prciček. Hugh Grant ve své celkem nezvyklé roli,si získal mé maximální sympatie které se mu u mě v žádném jiném filmu ještě nedostaly. Ovšem co vidím jako problém, k tomu abych šla k plnému počtu,je malý herec v roli Marcuse... ne že by byl vyloženě špatný,ale byl mi krajně nesympatický a myslím že casting mohl vybrat lépe. Dále pak mě potěšila (Tonksová) Natalia Tena a má oblíbenkyně Rachel Weisz. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdyby v tomto snímku nehrál Hugh Grant a Rachel Weisz, nepustil bych si ho. Avšak oni tam hrají a já času stráveného při sledování této romanticko-dramatické komedie nelitoval. Herecké výkony hlavních hrdinů jsou skvělé, děj není příliš laciný, scény dobarvuje pohodová hudba a čas u tohoto filmu příjemně plyne. Will je v mnohých ohledech svého života takovou skoro parafrází Charlieho Harpera. Nevím, co ještě bych na tomto počinu vychválil či zhatil, takže ukončím svůj komentář vynesením konečného ortelu - příjemné 4*. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Zase tak trošku jiná komedie, ve které si zahrál Hugh Grant a zvládl to doopravdy brilantně a přesvědčivě stejně jako v té době ještě malý a nenápadný Nicholas Hoult. Nepřeslazené, nepřehnané, obyčejně neobyčejné a dá se říci, že místy i celkem vtipné a napínavé. Navíc zcela odlišný konec od všech těch romantických komedií, který zaujal i překvapil. Jen malé mínus za podle mě krok vedle při výběru herečky Natalii Teny pro roli Marcusovy "přítelkyně" Ellie a stejně tak při Marcusových "flirtovacích" technikách, na něž by mu v reálném světě žádná adolescentní drsňačka jako Ellie určitě nepřistoupila. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne dosť veľké sklamanie. Márne som čakal, že to bude tak dobré ako Curtisovky. Málo emócií, málo romantiky, málo sentimentu, málo humoru, málo pohody, málo britskej atmosféry ... Hugha Granta mám rád, ale mal aj lepšie kúsky a About a Boy je dosť precenený film. Navyše všetky postavy mi boli nesympatické a neznášam Killing Me Soflty!!! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Zo zárobku z tohto filmu si Nicholas Hoult kúpil bicykel. (Smok)
  • Jak na věc je filmovou adaptací třetího dílu knížní trilogie „Omnibus“, která v češtině vyšla v roce 2004. Zfilmovány byly i předchozí dva díly této trilogie Fotbalové opojení (1997) a Všechny moje lásky (2000). (BigBang)
  • V hlavní roli se měl objevit Brad Pitt, ale producenti myšlenku zavrhli s tím, že někdo tak atraktivní by nemusel předstírat, že je otcem malého chlapce, aby se seznámil. I tak se nakonec ve filmu objevil - na obalu časopisu Esquire, který si čte Will. (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama