Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný (i pro muže - hlavně díky krásné představitelce hlavní role) film s povedenými vtipy a i s těmi ostatními... Herci jsou bezvadní a to překvapivě i včetne Laďky Něgrešové či Jaromíra Noska. Takže dohromady: žádný filmařský zázrak, ale hezká oddychovka, kvůli které se vyplatí jít i do kina. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se na naší filmové scéně roztrhl pytel s žánrovými filmy. Měli jsme tu teenagerskou komedii (Snowboarďáci), kriminálku s prvky dramatu (Sametoví vrazi) a teď je tu krystalicky čistá romantická komedie podle románu Michala Viewegha, a co je důležitější, režírovaná Filipem Renčem. Člověkem, který pochopil film a jeho základní pochody, uchopil za správný konec vizuální cítění a s dostačujícím rozpočtem vykouzlil tenhle příjemný snímek. Jistě, v některých scénách to zaskřípe a určitě nejsou všechny vtipné tak, jak se plánovalo, ale v celkovém dojmu jde o zážitek nadmíru uspokojivý. A navíc, Simona Stašová snad nikdy nebyla kouzelnější. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Od tohto diela som nečakal nič svetoborné a tak aj bolo... Potešili ma jedine herecké výkony niektorých postáv (hlavne Zuzana Kanócz a Simona Stašová), ale samotný príbeh sa jednoznačne viac hodí iba v tej knižnej (a preto aj tak úspešnej) forme. Druhú * dávam aj za pôvodnú hudbu od Support Lesbiens. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské a příjemné překvapení. Od Wievegha jsem nic nečetl takže nemohu srovnávat s knížkou, ale film v pohodě, dobře jsem se bavil. ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Tento film je těžký oříšek. Na straně jedné Renč a jeho strana i ve zcela komerčním filmu střihnout nějaký ten pokus o umělečnost, na straně druhé Wievegh, producenti a Wievegh. Z hlediska strany první by se film dal hodnotit i čtyřmi hvězdičkami za svou propracovanou mizanscénu, pečlivý střih a skvělé propojení s hudbou. Z hlediska strany druhé ale odpad! Wievegh krásně potvrdil svou příslušnost do červené knihovny s kombinací nahoty na prodej. Produkce se opřela o slavná jména, která přitáhnou, a nakrmila burany ke spokojenosti podle římské tradice- chléb a hry. Zde pak nahota a "vtip." Těžko říct, zda film nevyvolal takový úspěch v kinech zcela mimoděčně jen reklamou, která byla opravdu masová. Renčův styl nemusí buranům příliš vonět, ale jde jasně vidět, že orpoti Rebelům se musel krotit. A zbytek zaručí nahatý Vašut, Kanóczová a další. Ale musím přiznat, že jedné věci jsem se opravdu zasmál a to hned několikrát. Film pro dospělé a nakládá se sexualitou jako by se na něj měly dívat děti základních škol místo sexuální výchovy. Příkladná scéna- On a ona sedí na posteli, všichni ví, co bude následovat, polibek a oba se položí vedle sebe na postel a zmizí ze záběru, střih a je ráno, Bravo:) A velmi zajímavá je manifestace nespokojenosti žen při nekvalitním sexu. Klasická poloha misionáře a žena se jen dívá do stropu nebo dokonce čte časopis, nádech nezájmu, scény jak vystřížené z Amelie z Montmartru, jen projeté několikrát přes kopírák. Směju se, ne filmu, ale Wieveghovi. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tohle u mě Renčovi fakt neprojde. Film sice celkem rozumně a věrohodně řeší složité situace vztahů mezi lidmi, ale i přes tento dobrý záměr ho považuji za strašně obyčejný a přílišně lpějící na tzv. uvěřitelnosti celého filmu. Vychází mi z toho ve finále celkem nudná záležitost s ještě navíc pro mě naprosto nesnesitelnou krávou Něrgešovou, která pro mě učinila tento film nekoukatelným. ()

anusha 

všechny recenze uživatele

nic svetoborne lenze to sa ani ani na nic take nehra ,takze prijemny sestersky vecer som s tym v zdravy prezila a presne na takeho babske vecery je to film stvoreny ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy není úplně jenom pro ženy, je i trochu pro muže. Nicméně je to jen přehlídka kýčovitých vztahů a situací, které nikam nevedou. Jemně se mě dotknul film svým humorem, ale žádná hitparáda a snůška vtipů to není. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

je to horšie 2-... hudba fajn, herecké výkony budiž... ale ten príbeh... mne sa teda kniha zdala na ODPAD, ale film je o čosi lepší (ku knihe som sa dostala omylom a bola som na návšteve, nemala som ništ iné čo robiť, holt, bola som donútená to čítať :D)... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Poprvé viděno téměř po deseti letech od premiéry. A jsem příjemně překvapený, čekal jsem slátaninu z knihovny, ale bylo to poměrně vtipné, osvěžující a herecky zvládnuto (s výjimkou strašné Něrgešové). Ovšem největší zásluhu má dozajista dokonalá Stašová, která je prostě herecká bohyně. Z vedlejších rolí pak zaujala Klára Sedláčková, jejiž talent nebyl dodnes využit tak, jak by se patřilo. Jsou tady místa, za která se divák stydí, jsou tady místa hodna filmové ceny, jako celek tedy za tři. Jinak závěrečná scéna měla vyvolat vzpomínku na "Pelíšky" (vánoční stolování Stašové, Donutila a Zázvorkové)?? ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi ten film líbil a považoval jsem ho za velmi zdařilou studii o ženské psychologii. Ale s odstupem času a především těmi 14 lety to už vidím trochu jinak - Laura je jen obyčejná, rozmazlená blbka, která si neváží toho, co má. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nebýt Simony Stašové, tak bych asi ani ty tři hvězdy nedal, ale když se ona objevila na obrazovce, tak jsem se nikdy neudržel a vyvstal mi na tváři úsměv. Je to prostě nesmírně zábavná herečka, že i takovýto průměrný film dokáže povýšit na tolik, že divákovi nevadí se na něj podívat klidně ještě jednou. Jinak na Zuzanu Kanócz se dobře kouká, ale ať se na mě nikdo nezlobí, Marek Vašut prostě neumí hrát a jeho charisma to nezachrání. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Filip Renč je opravdu velmi vděčný autor - jeho filmy se prostě musí líbit. Dokázal to Rebely, dokazuje to i novinkou Román pro ženy. Příjemná česká romantická komedie (což už samo o sobě stojí za pozornost!), které rozhodně nechybí vtip ani žánrový "feeling", a která sází především na skvělé herecké výkony ústředního tria (krásná a velmi uvěřitelná Zuzana Kanócz, grandiózní Simona Stašová a překvapivě herecky přirozený Marek Vašut).Film jako celek drží skvěle pohromadě - jak díky kvalitně napsanému scénáři, tak třeba i kvůli velmi vhodně zvolené hudbě. Co lze skutečně vychválit jsou komické scény (excelentní Stašová) a taktéž drobné filmové vtípky (Honza Svěrák, Bobika...). Na druhou stranu - jakoby se Renč od Rebelů vůbec ničemu nepřiučil. Resp. Románu pro ženy lze vytknout přesně stejné věci jako Rebelům - a tím jsou především některé zcela nezvládnuté vedlejší mikro-postavičky. Chyba je jak v obsazení, tak v režisérovi. Děsivě šaškoidní jsou vedlejší obyvatelky kadeřnického salónu (nepočítaje Lauřinu blonďatou kamarádku), nepříjemně mimo se pohybuje i Richardův kamarád Hubert v podání Davida Švehlíka a to nemluvím o naprosto katastrofální Laďce Něrgešové, kterou jsem doufejme viděl na filmovém plátně naposledy... Až tedy na tyto drobné chybičky, kterých se jak je vidno Renč ne a ne vyvarovat, je Román pro ženy překvapivě (asi první projekt, na kterém se podílela tv Nova a který opravdu za něco stojí) dobrým filmem, jenž má šanci oslovit a pobavit, třebaže to z názvu není příliš patrné, i širokou paletu českých mužů. ()

Právnička 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená a občas i vtipná podívaná, u které se na chvíli odreagujete. Celý film však "táhne" kupředu pouze jeden kůň - výborná Simona Stašová (což je pro celkový dojem málo), ale už jen kvůli této úžasné herečce stojí za to Román pro ženy vidět. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Jsem muz a presto hodnotim vysoko. Proc? Film je uzasne obsazeny (Kanocz, Stasova, Vasut) hlavni hrdinku jsem si okamzite zamiloval. Fantasticka hudba prevazne od Ivy Fruhlingove. A cely film je krasne natoceny a ma i hezke zabarveni. Proste pokud se v Cechach toci ackove filmy atraktivni i pro oko a sluch, tak je dela Renc. Neresi se zde existencni problemy nebo socialni nebo politicka situace jako u Hrebejka a ja za to dekuji. A po letech k ceskemu filmu byly k videni i kvalitni plakaty. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama