Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: žádná známá jména kromě Daniela Dae Kima (postava jménem Kim) z Lost jsem nezpozoroval. Zadruhé: odehrává se to v podzemním jeskynním komplexu, takže velkou část stopáže je prd vidět. Zatřetí: pokud už náhodou je něco vidět, všechno se kvůli vodě a vlhkosti leskne - včetně monster, takže je zase není moc vidět. Začtvrté: střih je šíííleně zběsilý a skoro se v tom nedá orientovat, leda díky šestému smyslu. Jinak je to docela koukatelné... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor, který sází na drsnou akci s klaustrofobickým efektem. Dočkáme se chlapáckých hlášek, ale své zastoupení má i něžné pohlaví. A hlavně tento horor prostě diváka poctivě přidusí, ale rezignuje až v samotném závěru, kdy divákovi naservíruje možnost pokračování. Typický hororový střed. 60% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám tři důvody, proč to nehodím do odpadu. První je herečka Lena Headey, druhým zlatíčko Piper Perabo a třetím herec ze Ztracených, Daniel Dae Kim. Jinak to fakt o ničem nebylo. Mám rád scény ve tmě, ale když se to přežene, tak je to na nic. A v tomto filmu se to hodně přehnalo. Ale abych k tomu nebyl zas tak krutý, tak se musí nechat, že prostřední část filmu byla vcelku dobrá. Škoda, že konec a začátek ne. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No...moje (dnes už bývalá) tchýně na tom byla v kině a byla z toho filmu ne snad přímo nadšená, ale hrozně se jí líbil. Bylo to napínavé, bylo to děsivé a mělo to děsně překvapivý konec. Pokud vás napadlo totéž, co mě, tak vězte, že spálené listí z ní kupodivu cítit nebylo;) Další racionální vysvětlení? Nebyla dlouho v kině a jako žena v domácnosti žije trochu odtržená od reality...a volí komunisty, což myslím hovoří samo za sebe:)) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cole Hauser je prostě magnet na špatné filmy. Ten člověk má určitý potenciál, ale jak je někde ohlášená jeho účast, větřím průšvih. U Jeskyně jde zatím o jeho "vrcholné" dílo. Báječná gumová monstra, úchvatná jeskyně, ve které může být na témže místě led i oheň, do toho se někomu dokonce povede umřít dvakrát a jedna cesta umí mít hned několik podob. Hvězdičku za scénu na skále a za Marcela lurese, kterého je pro podobné shity vyloženě škoda, 4 dolů za vše ostatní... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)
  • Herci strávili během natáčení, na které dohlíželo několik světových expertů na potápění, denně 10 až 12 hodin v mokrém oblečení, aby bylo jejich vystupování co možná nejvíce reálné. (imro)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno