Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (158)

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Takové to něco, co už asi k vánočnímu televiznímu programu patří. Typický vánoční příběh v destilované formě. Já si asi nikdy nedokážu představit co bych dělala, kdyby se mi táta proměnil v Santu (nebo Ježíška), ale tady to funguje docela dobře. Neurazí a ani příliš nenadchne, ale při dobré náladě s břichem plným cukroví tímhle nikdy chybu neudělám. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Urobiť z TIMA ALLENA Santa Clausa je sám o sebe vynikajúci nápad, podobne ako celý tento film a tak je trošku škoda, že nemali tvorcovia filmu k dispozícií vyšší rozpočet a možno aj lepšieho režiséra. Vizuálne efekty nie sú veľmi kvalitné, podobne ako animatronickí sobovia (ale sú celkom zlatí) a najviac zamrzí zobrazenie severného pólu, na ktorom je najlepšie vidno, že tvorcovia nemali buď dostatok talentu alebo peňazí. Ale aj keď zo SANTA CLAUSA nevznikla taká klasika akou sú Columbusoví Sám Domovia, stále je to veľmi milý a príjemný vianočný film. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Další so série vianočných prekvapení spoza veľkej mláky. Každoročne tam vznikne jeden vianočný film, aby maly domáce paničky pri pečení koblih z kuchyňe čo pozerať. Santa má trochu smolu, že prichádza po Sám Doma a kvalít jednotky, ani dvojky zďaleka nedosahuje. Ja viem že to je iný film, ale ja veškerú holywoodsku vianočná produkciu (väčšinou zúženú na jeden film ročne) hádžem do jedného pytla. Neurazí, nezaujme. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není divu, že si John Pasquin vybral zase Tima Allena, už spolupracovali na seriálu Kutil Tim. Zajímavé také je, že se jedná o první film mimo televizi i pro režiséra a scénáristy. Pravda je, že film nevybočuje z klasických vánoční amerických klišé. Opět tu nějaký člen rodiny, nejčastěji to bývá otec a zde neučinili v tomto směru výjimku, zanedbává syna kvůli práci. Zde navíc nevěří na Santa a Vánoce jsou pro něj pouze možností prodat více zboží. Samozřejmě, že se to změní poté, co se sám stane Santa Clausem. T. A. má tu výhodu, že mezi komediálními herci má zábavný obličej. Na druhé straně to nikdy žádný velký herec nebyl. Filmaři nám alespoň poodhalí pravdu o tom, že i na severním pólu to vlastně může a musí vypadat jako v úřadu. Jistou atmosféru to má a sem tam jsem se i pobavil. Bohužel hlavní devízou nejsou triky, ty vskutku vypadají hodně průměrně, ne-li podprůměrně. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Je opravdu vidět, že se film může líbit i nelíbit a to nemyslím jen tento film ale i jakýkoliv jiný. Já jsem názoru, že se tento film určitě povedl a to nejen díky hlavnímu hrdinovi, ale i svojí pohádkovostí. My se na tento film doma vždycky rádi podíváme, takže pokud nejste zarytí proticlausovci, tak se na tento film určitě podívejte i se svými dětmi či vnoučaty :o) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • V jednej zo scén je možné vidieť, že na prvej strane Santovho (Tim Allen) zoznamu sa nachádzajú mená Andre Agassi a Armand Assante. (m.a.t.o.)
  • Keď Scott (Tim Allen) a Charlie (Eric Lloyd) opúšťajú Severný pól je možné vidieť, že na mesiaci, ktorý je v pozadí sa nachádza logo Mickey Mouse. (m.a.t.o.)
  • Scott Calvin po tom, čo si oblečie kostým, dá v druhom dome dievčatku bábiku Annabelle - skutočnú bábiku, ktorá bola predlohou hororu Annabelle. (Budisovie)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama