Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry (Anthony Edwards) se zpozdí na noční schůzku se svojí přítelkyní Julií (Mare Winningham). Zatímco bloumá kolem baru, ve kterém Julie pracuje, zazvoní telefon v blízké telefonní budce. Šokovaný Harry se dozvídá, že kdosi v raketové základně nedopatřením odpálil rakety nesoucí jaderné hlavice. Odvetné rakety by na Los Angeles měly dopadnout přibližně za hodinu. Neví, zda tomu má věřit, nakonec ale burcuje návštěvníky baru a vydává se hledat Julii, aby se spolu včas dostali na letiště. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, který se na samém počátku tváří jako dramaturgicky nezvládnutá osmdesátková romance, aby se následně překlopil do jednoho z nejbizarnějších (pre)apokalyptických zážitků, která vám studeno válečnická paranoia kdy mohla nabídnout. Věřím, že na papíře by to fungovalo ještě o něco líp, ale už jenom pro tu absolutní nepředvídatelnost a vyjeté pomrkávání po divákovi (kulturisti, Variety) je to zapomenutý poklad, který čeká na své znovuobjevení. A jede to real-time. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stane se to. Nebo nestane? Po delší době jsem si opravdu vychutnal snímek na téma možné atomové války. Neklidné, napínavé a po téměř celou dobu tajuplné - až téměř do konce není jasné, zda opravdu dojde k útoku, či zda se jedná o fámu, která se začíná šířit jako jed. Magická a mrazivá hudba Tangerine Dream je plnohodnotnou složkou filmu. Herecké výkony nejsou závratné, ale příliš to nevadí - jde o atmosféru. Sledovat tenhle film ve stínu událostí na Ukrajině je vskutku skličující... ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Výrazná, fantaskní atmosféra hravě převáží nedostatky snímku, uvedl bych především viditelně nízký rozpočet, místy otřesné postsynchrony, všudypřítomnou nesmyslnost reáli noční metropole, tupost replik a reakcí některých charakterů... Útěk před nevyhnutelným z pohledu Cyndi Lauper a Chandlera Binga ve mě přijemně doznívá. Společně s pachutí béčkovitosi zůstává i pachuť kovová a ionizující. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je to malý film, ale měl velký potenciál. Rozpočet je znát a moc akce a záběrů na níčení si tu neužijete. Ten začátek byl naprosto parádní totálně mě vtáhl do děje a atmosféry. Škoda, že se tam pak začlo objevovat tolik nelogického chování a běhání od nikud nikam. Celkově se mi to, ale určitě líbilo, akorát mi byla šíleně nesympatická hlavní herečka. 71% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zázračná míle začíná jako tuctová romance, aby se poté přehoupla v nejistotu, strach, chaos a nakonec anarchii. Toto vše rozpoutá jeden telefonát od vyděšeného člověka, který na druhém konci sluchátka tvrdí, že "se to stalo." Poté následuje pomalu budovaný sled událostí, kde má člověk možnost sledovat postupný kolaps civilizace. Základy společnosti se začnou bortit jako domeček z karet, hranice lidského chování a morálky už neexistují. V člověku se probouzí nejdivočejší zvířecí instinkty. Přežít, schovat se, bránit se, zabít. Právě v takových situacích se projevuje skutečná podstata a povaha člověka. Závěrečných zhruba 20 minut dokonale ztvárněný portrét anarchie a kolapsu. Dokonalá hudba od Tangerine Dream. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Renomovaný filmový kritik Roger Ebert nazval film „diabolsky účinným, vyvoláva skutočný pocit hrôzy". (classic)
  • Nakrúcalo sa prevažne v noci a bez počítačových trikov. (classic)
  • Realizácii snímku predchádzalo dlhé čakanie a scenár ležal pripravený celých desať rokov. Jeho autor Steve De Jarnatt ho chcel nakrútiť sám, čo u Warnerov odmietali. Steve nakoniec svoj scenár odkúpil späť a prepísal ho. Neskôr dostal ponuku, aby scenár znovu predal, tentokrát za 400 tisíc amerických dolárov. Malá nezávislá produkčná spoločnosť Hemdale Films investovala na realizáciu takmer 4 milióny dolárov a autor sa mohol chopiť aj réžie. (classic)

Reklama

Reklama