Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry (Anthony Edwards) se zpozdí na noční schůzku se svojí přítelkyní Julií (Mare Winningham). Zatímco bloumá kolem baru, ve kterém Julie pracuje, zazvoní telefon v blízké telefonní budce. Šokovaný Harry se dozvídá, že kdosi v raketové základně nedopatřením odpálil rakety nesoucí jaderné hlavice. Odvetné rakety by na Los Angeles měly dopadnout přibližně za hodinu. Neví, zda tomu má věřit, nakonec ale burcuje návštěvníky baru a vydává se hledat Julii, aby se spolu včas dostali na letiště. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zázračná míle začíná jako tuctová romance, aby se poté přehoupla v nejistotu, strach, chaos a nakonec anarchii. Toto vše rozpoutá jeden telefonát od vyděšeného člověka, který na druhém konci sluchátka tvrdí, že "se to stalo." Poté následuje pomalu budovaný sled událostí, kde má člověk možnost sledovat postupný kolaps civilizace. Základy společnosti se začnou bortit jako domeček z karet, hranice lidského chování a morálky už neexistují. V člověku se probouzí nejdivočejší zvířecí instinkty. Přežít, schovat se, bránit se, zabít. Právě v takových situacích se projevuje skutečná podstata a povaha člověka. Závěrečných zhruba 20 minut dokonale ztvárněný portrét anarchie a kolapsu. Dokonalá hudba od Tangerine Dream. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a netradiční počin. Máme tu směs několika žánrů. Klasickým katastrofákem bych to nenazýval ani thriller nebo romance jak tu někteří píší to není no a sci-fi už vůbec ne. Je to spíš taková kombinace od všeho něco. Nicméně prospívá tomu určitě ta osmdesátková bezstarostnost i když o napětí tu není nouze, ale zatím co pár let předtím se tyto filmy brali smrtelně vážně, tak tady je znatelný posun do guilty pleasure.65% ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

Votřes. Doufala jsem v podobný zážitek jako u After Hours...doufala jsem marně. Jediný, co bych vyzdvihla, je hudba Tangerine Dream. Díky ní film prvních 40 minut dokonce jakž takž funguje (jsem zvědavá, jak dopadne samostatný poslech). Zbytek hrůza (s jedním nečekaným momentem: hláška "Hey, Landa, if I told you, you had a beautiful body, would you hold it against me?, která mi připomněla skeč z MP). Za dlouhou dobu s přehledem nejhorší ženský herecký výkon, co jsem viděla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno najlepší real time film, aký som kedy videl. Všadeprítomná neistota, kontrast vyľudnených ulíc s....no so záverom, ktorý netreba prezrádzať a nepredvídateľnosť v podstate až do posledných záberov filmu. Anthony "pohotovosťák" Edwards ešte s vlasmi bojuje ako o život a snaží sa presvedčiť okolie, že má možno pravdu. Problém je, že to nevie ani on sám a s následkami rozhodnutia všetkých spacifikovať sa tak musí vyrovnávať už počas osudovej hodinky úniku...vlastne kam? Robiť remake rozhodne nedoporučujem, CGI a dnešná pretechnizovaná atmosféra by tú pôvodnú, naivnú, ale stále desivú, zabila silou jadrového výbuchu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě doporučuji si o filmu předem nic nezjišťovat, bez znalosti zápletky a s otevřenou myslí si ho užijete daleko víc. Mně se chvílemi opravdu tajil dech. Zábavný bizarní thriller, formálně z ranku Scorseseho Po zavírací době a zároveň velmi zběsilá, napínavá a vskutku mrazivá podívaná plná překvapení. Zapadlý snímek, jenž by si rozhodně zasloužil více pozornosti a oprášení třeba na žánrových festivalech. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Realizácii snímku predchádzalo dlhé čakanie a scenár ležal pripravený celých desať rokov. Jeho autor Steve De Jarnatt ho chcel nakrútiť sám, čo u Warnerov odmietali. Steve nakoniec svoj scenár odkúpil späť a prepísal ho. Neskôr dostal ponuku, aby scenár znovu predal, tentokrát za 400 tisíc amerických dolárov. Malá nezávislá produkčná spoločnosť Hemdale Films investovala na realizáciu takmer 4 milióny dolárov a autor sa mohol chopiť aj réžie. (classic)
  • Renomovaný filmový kritik Roger Ebert nazval film „diabolsky účinným, vyvoláva skutočný pocit hrôzy". (classic)
  • Nakrúcalo sa prevažne v noci a bez počítačových trikov. (classic)

Reklama

Reklama