Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento nápad by mohol niekto ešte raz zopakovať a vymačkať z toho aspoň trošku slušnejší scenár a pár fórov navyše. Wilson nebol zlý, ale celý film jednoducho utiahnuť nedokázal. Demencia ľudstva niekedy hraničila s ozajstnou filmovou absurditou, inokedy sa zas dementné nápady svojimi pointami blížili ku kultovému 'Dumb & Dumber'. Jednoducho jednohubka na chvíľkové pobavenie. 60%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběhy říkají, že svět bude chytřejší a civilizovanější, ale evoluce nemusí nutně upřednostňovat inteligenci a vydala se opačným směrem - hloupnutí. CITÁT - Joe Bauers (Luke Wilson) je velice průměrný člověk............ Námět filmu je cestování časem a lidská degenerace. Tak uvidím, jaké to na mne bude mít účinky. CITÁT - Naschle za rok......... Jenže projekt zmrazení na jeden rok nevyšel a zmrazení se probudí hodně hluboko v budoucnosti. Útěk Joa z vězení je prostě geniální - smál jsem se jak malej. Jak jednoduché. Víte, věřím že svět je stále hloupější, ale že by to vedlo až tak daleko, to snad ne - ikdyž. Jenže ta hloupost ve filmu je někdy tak hloupá....... CITÁT - Kurva, jóó´a teď mi podej pivo.......... Příběh o tom jak jednooký je ve světě slepců králem a vůbec nevadí, že je jen průměrnej i tak je jeho inteligence o třídu nebo dvě výše, než u ostatních - opravdu to někdy bylo až šíleně přitažené za vlasy. Chytrost není vždy o inteligenci, někdy se stačí jen rozhlédnout. A Joe se rozhlédl a.....viděl....upravil.....zvítězil. CITÁT - Myslel si snad Einstein, že kolem něho jsou jen blbci?........Proto asi udělal tu bombu.......... Ještě tak jeden nebo dva takové filmu a úplně zdegeneruju, nesmím to přehánět. Když se teď na konci podívám osmdesát minut do minulosti, říkám si, že to zas tak špatné nebylo. CITÁT - Vítejte ve stroji času............ Ve filmu, mimo jiné, zazní "Romantic Pieces, No.1" od Antonína Dvořáka. A vydržte až do samotného konce závěrečných titulků, zažijete ještě jeden kousek spojený s cestováním v čase a možná se i zasmějete. CITÁT - Já tu děvku najdu......... ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ta vize je smutná, ještě smutnější je ale snaha zdejších "elitářů" se nad komedii tohohle typu nějak "povznášet" a snad v ní i "hledat hlubší smysl a poselství". Hergot, vybodněte se na to! Já se třeba v jednu chvíli i smíchy rozbrečel a vůůbec se za to nehodlám stydět. Je to fajn praštěná komedie, plná skvělých nápadů, to jí nikdo nemůže upřít. A já osobně bych si i jeden den v takovém světě rád prožil. :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, přiznám se, že jak komedie mě tohle vůbec nebavilo a myslím si, že ty postavy zde nejsou nijak skvělé. Co je ale druhá věc, to je skutečnost, o čem vlastně tenhle snímek je. "Absurdistán" je skvělou společenskou kritikou. Není to nutně společnost budoucnosti, která bude vypadat takto děsivě. Ona to může být i metafora současné společnosti. A myslím, že je to metafora docela trefná. Už jen ten úvod vás donutí trochu přemýšlet. Právě za tohle bych dal komedii nadprůměrné hodnocení, má co říct. Za nic moc jiného si to nezaslouží. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Před léty proběhla médii kampaň proti nacismu, která ukazovala pravicové radikály jako směšné vypatlance. Stejnou cestou se vydala americká komedie do boje proti nevzdělanosti a primitivní zábavě plné vulgarity, nevkusu a pozérských vzorů chování. Hrdinou je průměrný chlapík, který se následkem experimentu probudí v budoucnosti, kde populace vlivem stupidní kultury degenerovala na úroveň retardů. Film prvoplánově a nenáročně zesměšňuje hrůznost pokleslé zábavy, čímž nekonfliktně nastavuje zrcadlo své cílové skupině, průměrným divákům. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Hoci sa Frito so svojou podpriemernou inteligenciou nelíši od ostatných ľudí 26. storočia, jeho predstaviteľ Dax Shepard v skutočnosti vyštudoval antropológiu na Kalifornskej univerzite. (AxelWers)
  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)

Reklama

Reklama