Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Tak okamžiky k zasmání tu byly, ale jde o jednu z těch komedií, kdy se smějeme poměrně lacinýmu humoru. Nic inteligentního. Na světě podle tohoto zůstanou samí prosťáčci, kterým připadá vtipné koukat hodinu a půl na nahou prdící prdel a dají tomu Oscara za nejlepší scénář roku... A právě tomuhle já říkám laciný humor. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vskustku katastrofická vízia budúcnosti, ktorá si originálnym námetom zasiala na kvalitný materiál, ale ktorá v praxi funguje tak na polovičný plyn. Hafo popkultúrnych odkazov neamík horko-ťažko pochytá, neukočirovaná demencia fórkov sa obracia proti autorom a film paradoxne živí to čo mal kritizovať. Mohla to byť recesná pecka, keby sa hlavná myšlienka netočila okolo rastliniek. 50% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, přiznám se, že jak komedie mě tohle vůbec nebavilo a myslím si, že ty postavy zde nejsou nijak skvělé. Co je ale druhá věc, to je skutečnost, o čem vlastně tenhle snímek je. "Absurdistán" je skvělou společenskou kritikou. Není to nutně společnost budoucnosti, která bude vypadat takto děsivě. Ona to může být i metafora současné společnosti. A myslím, že je to metafora docela trefná. Už jen ten úvod vás donutí trochu přemýšlet. Právě za tohle bych dal komedii nadprůměrné hodnocení, má co říct. Za nic moc jiného si to nezaslouží. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ten humor ve filmu byl tak blbý, až byl dobrý. Například nejlepší snímek té budoucí retardované společnosti: prdel – 90 minutový záběr na půlky - nebo situace, kdy Wilsona u soudu zažaluje jeho vlastní obhájce. Jde o opravdu nenáročný humor a já s mírně skloněnou hlavou přiznávám, že jsem se smál, jako bych byl sám jeden z těch retardů. Moje plíce dostali pěkně zabrat, přesto se ale jen průměrnému hodnocení, které si zde Idiocracy vysloužil, příliš nedivím. Jde o specifický humor, který se pod kůži dostane řekl bych jen malé části publika. Jinak výkony herců byly příjemné, Luke své zírání na tupé mozky zvládl s přehledem a i Dax Shepard byl překvapivě zábavný. Odlehčené fóry nejdeme i v komedii Bláznivá olympiáda. Alternativa: Ringer. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BECAUSE BRAWNDO'S GOT ELECTROLYTES!" ------------- Keby len tvorcovia vedeli, ako na tom bude spoločnosť v roku 2019, mohli dej filmu pokojne zasadiť aj o pár storočí skôr. 2505 je až príliš optimistická vyhliadka. ---------------- (28.6.2020) Už to fakt začína vyzerať ako dokumentárny film :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)
  • Ačkoli kampaň na film prošla téměř bez povšimnutí, 20th Century Fox si nechalo udělat licenci na prodej nápoje Brawndo. Nápoj se stal kultem a byl k dostání na www.brawndo.com. (Cheeker)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)

Reklama

Reklama