Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

heyda 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mohla být za jistých okolností naprosto boží, ale super nápad (který rozhodně nemá od reality daleko) zůstal využit jen z určité části. A tak se nám ve filmu mísí trapné scény s těmi opravdu dost vtipnými, satirickými až silně kritickými a to se mi líbí. Takže hodnocení 70% z mé strany :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Před léty proběhla médii kampaň proti nacismu, která ukazovala pravicové radikály jako směšné vypatlance. Stejnou cestou se vydala americká komedie do boje proti nevzdělanosti a primitivní zábavě plné vulgarity, nevkusu a pozérských vzorů chování. Hrdinou je průměrný chlapík, který se následkem experimentu probudí v budoucnosti, kde populace vlivem stupidní kultury degenerovala na úroveň retardů. Film prvoplánově a nenáročně zesměšňuje hrůznost pokleslé zábavy, čímž nekonfliktně nastavuje zrcadlo své cílové skupině, průměrným divákům. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BECAUSE BRAWNDO'S GOT ELECTROLYTES!" ------------- Keby len tvorcovia vedeli, ako na tom bude spoločnosť v roku 2019, mohli dej filmu pokojne zasadiť aj o pár storočí skôr. 2505 je až príliš optimistická vyhliadka. ---------------- (28.6.2020) Už to fakt začína vyzerať ako dokumentárny film :D ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak bych chtěla tomuhle filmu dát víc než jen průměrné hodnocení, ale nejde to. A i ty tři hvězdy jsou s odřenýma ušima. Lehce satirický film se zábavným nápadem na veskrze průměrného chlapíka, který se ve zhlouplém světě budoucnosti rázem stává přímo géniem, si zasloužil větší péči, zejména scenáristickou. Těch několik vydařených vtipů na všeobecnou zpitomělost se povedlo. Jasně, není to žádná sofistikovaná komedie, ale ani to nesklouzává do nějakých trapáckých nechutností. Jenomže jich mělo být víc. Nejhorší byl otravný dovysvětlující voiceover, který divákovi znovu zopakoval, co právě viděl na plátně. Jakoby tvůrci počítali s tím, že to všeobecné zhloupnutí lidstva nenastane až v budoucnosti, ale že jsou jím postižení už i všichni současní diváci. ___ A nemůžu si pomoc, ale způsob jakým hrdina získá respekt v budoucnosti, je sám o sobě pěkně pitomý. KOUSEK DĚJE Na poli, léta zalévaném solemi, fakt nic nevyraší za pouhý týden. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s originálním nápadem, ovšem celkem nevyužita. Je to až příliš Dumb a hlavní hrdina nevykazuje příliš velké znaky inteligence, aby mohl příliš zabavit. Nejvíce potěšil Terry Crews Pornohvězda a zároveň prezident Spojených Států :D Pár krát jsem se zasmál, ale jsou lepší kousky. Mělo to na víc. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)
  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)
  • Na zadní straně obalu DVD je postava Luka Wilsona pojmenována Joe Bowers, ale v závěrečných titulcích je jmenován jako Joe Bauers. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno