Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, rozhodla dom sa zmeniť svoje pôvodné hodnotenie z dvoch hviezdičiek na štyri. Prečo? Netuším ale, ako som to tak pozerala tak sa mi t zdalo oveľa nápaditejšie a vtipnejšie ako prvýkrát.Luke Wilson je ešte k tomu jedne z mojich obľúbených hercov, takže som tomu niečo pridala..A naozaj, keď som sa nad takouto budúcnosťou dneska zamýšľala, zdala sa mi celkom pravdivá. No, čo už, ľudstvo speje k záhube, nejakým spôsobom sa to stane. Veľmi milý a príjemný príbeh to malo, asi 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nasadil tak strhující tempo, že jsem byl v úvodní půlhodince přesvědčen, že napálím plný počet. Bohužel s narůstající stopáží humoru ubývalo. Přesto mohu s čistým svědomím prohlásit, že už jsem velmi dlouho nenarazil na podobně vtipnou komedii. Humor je zde dvojí. Nápadný absurdní, který naprosto převládá a ten inteligentní, který je ukryt v pozadí a občas vystrčí růžky. Škoda těch špatných herců v hlavních rolích, protože nápad byl za všechny prachy. Vypnout mozek a bavit se mi nečinilo žádný problém. Je to vážně taková pičovinka, která se často nevidí. Zdejší budoucnost nebyla zase tak špatná a ocitnout se v ní by bylo skvělé. Bohužel, když se rozhlédnu po naší malebné republice, tak se nám tu nepěkně množí jedna opálená menšina, s níž by budoucnost rozhodně nebyla tolik růžová, přitom po stránce intelektu jistě podobná. ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

velim podarena komedia o tuposti ludi, specialne o sucasnej situacii americkej spolocnosti - su to proste z 3/4 hlupe buranske hlavy. napriek smiesnym trikom (necudo, ved rozpocet musel byt pod 10 mil.) som sa smial v kuse, hoci nie na plne usta, ale predsa a to sa v dnesnej dobe priblblych fekalnych komedii ceni. a konecne sa nasla nejaka podarena role aj pre l. wilsona, kt. je taky slaby odvar owena. no a nakoniec by ma zaujimalo, preco sa tento snimok nedostal do kin? zeby sa amici bali pozret ako to s nimi je? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie s milionem a jedním dalším vtípkem, který rozesměje každého kdo se nebude snažit tvářit vážně a dovolí Idiocracy nebýt trapnou komedií, ale jen komedií. Luke Wilson společně se scénáristy vládne celé komedii pevnou rukou. je to prostě super a hromada vtípků a alegorií na reklamy a nesmysly okolo naší civilizace vás prostě musí rozesmát minimálně každou desetiminutovku. Některé vtípky jsou trochu trapnější a lacinější, ale nic to na celkové vtipnosti neubírá pokud nejste proti podobnému humoru nějak očkovaní. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Důsledky Idiokracie (tedy vlády podprůměru do které v současné realitě často přechází tolik propagovaná demokracie) dotažené do extrému zní jako zajímavý nápad... jenže mě poněkud uráží že je točená stylem právě pro ten typ lidí, které kritizuje. Že jde o komedii, a ne o inteligentnější vážný (a nutně kontroverzní... přece jen cokoli týkající se eugeniky ani jiné být nemůže) film by až tak nevadilo, ale že hruba polovina vtipů pozbývá břitké sarkastičnosti a spadá do bahna průměrné lacinosti a trapnosti už vadí dosti silně. Přes VELMI zajímavé téma je to tak stále jen průměrná, korektní(!) a patetická komedie... dokonce i s nezbytnou romantickou linkou. Sice až tak moc nenudí, ale... mám skoro chuť říci: Komedie o idiotech, pro idioty. Škoda že se podobného tématu nechytí třeba... Lars von Trier. 5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)
  • Ačkoli kampaň na film prošla téměř bez povšimnutí, 20th Century Fox si nechalo udělat licenci na prodej nápoje Brawndo. Nápoj se stal kultem a byl k dostání na www.brawndo.com. (Cheeker)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)

Reklama

Reklama