Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako zajímavý nápad, pár se jich dokonce i realizovalo, tím nejlepším se zdála být situace, jak vůbec došlo k převaze tupců nad lidmi s vyšším IQ, kterou, ač to není komické, právě zažíváme. Bohužel, stupidní gagy na úrovni populace naší planety roku 2505 evokují myšlenku, zda právě tvůrci námětu a scénáře nestojí na začátku celého řetězce. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mike Judge, "otec" Beavisa&Buttheada,na nás tentokrát vyrukoval so sci-fi komédiou. Absolútne perfektnú myšlienku a námet sa bohužiaľ nepodarilo pretaviť do kvalitného výsledného produktu. Miestami sa síce jedná o kráľovskú zábavu (prejav amerického prezidenta a pod.), ktorá v sebe skrýva aj isté "morálne a filozofické posolstvá". Čo Idiocracy zráža do levelu priemerných je nevyváženosť (najmä k záveru) kde sa vtip a nápad strieda s klišé a trápnosťou, prípadne lacnými amatérskymi kulisami. Wilson ako herec je katastrofálny, paradoxne do filmu kde sa tupý výraz priam vyžaduje sa fest hodí :) ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

velim podarena komedia o tuposti ludi, specialne o sucasnej situacii americkej spolocnosti - su to proste z 3/4 hlupe buranske hlavy. napriek smiesnym trikom (necudo, ved rozpocet musel byt pod 10 mil.) som sa smial v kuse, hoci nie na plne usta, ale predsa a to sa v dnesnej dobe priblblych fekalnych komedii ceni. a konecne sa nasla nejaka podarena role aj pre l. wilsona, kt. je taky slaby odvar owena. no a nakoniec by ma zaujimalo, preco sa tento snimok nedostal do kin? zeby sa amici bali pozret ako to s nimi je? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběhy říkají, že svět bude chytřejší a civilizovanější, ale evoluce nemusí nutně upřednostňovat inteligenci a vydala se opačným směrem - hloupnutí. CITÁT - Joe Bauers (Luke Wilson) je velice průměrný člověk............ Námět filmu je cestování časem a lidská degenerace. Tak uvidím, jaké to na mne bude mít účinky. CITÁT - Naschle za rok......... Jenže projekt zmrazení na jeden rok nevyšel a zmrazení se probudí hodně hluboko v budoucnosti. Útěk Joa z vězení je prostě geniální - smál jsem se jak malej. Jak jednoduché. Víte, věřím že svět je stále hloupější, ale že by to vedlo až tak daleko, to snad ne - ikdyž. Jenže ta hloupost ve filmu je někdy tak hloupá....... CITÁT - Kurva, jóó´a teď mi podej pivo.......... Příběh o tom jak jednooký je ve světě slepců králem a vůbec nevadí, že je jen průměrnej i tak je jeho inteligence o třídu nebo dvě výše, než u ostatních - opravdu to někdy bylo až šíleně přitažené za vlasy. Chytrost není vždy o inteligenci, někdy se stačí jen rozhlédnout. A Joe se rozhlédl a.....viděl....upravil.....zvítězil. CITÁT - Myslel si snad Einstein, že kolem něho jsou jen blbci?........Proto asi udělal tu bombu.......... Ještě tak jeden nebo dva takové filmu a úplně zdegeneruju, nesmím to přehánět. Když se teď na konci podívám osmdesát minut do minulosti, říkám si, že to zas tak špatné nebylo. CITÁT - Vítejte ve stroji času............ Ve filmu, mimo jiné, zazní "Romantic Pieces, No.1" od Antonína Dvořáka. A vydržte až do samotného konce závěrečných titulků, zažijete ještě jeden kousek spojený s cestováním v čase a možná se i zasmějete. CITÁT - Já tu děvku najdu......... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ironicky stejně jako ústřední průměrný hrdina, i tenhle film beru jako takový průměr v komediích. Určitě se u toho u některých scén pobavíte, pokud se rádi smějete chytrým a/nebo hloupým lidem, budete se bavit ještě více. Občas film nabízí geniálně satirické nápady "co by kdyby" (rozuměj: restaurace Zdeňka Pohlreicha v 5* hotelu) a občas spadá do humoru typu závodní jídelna 4. cenové skupiny. Což je dvousečný meč - na jednu stranu si to člověk 100% neužije, na druhou stranu je to film skoro pro každého. Výprava přijatelná, budoucnost to byla skutečně dystopická. Vysvětlení událostí se mi líbilo, hlavně aby si to někdo nevyložil jako příručku "jak by to mělo být". Škoda, že v ČR Costco nemáme, takže tato část lidem unikne (nejblíže by asi bylo Makro, případně Tesco), což ale není výtka, můžeme to brát jako výzvu československým filmařům natočit Aburdistánskou Republiku. Potitulková scéna s Upgrayeddem mi přišla naprosto zbytečná. Závěrečné WTF ale patří překladatelům, protože Idiocracy (druh vlády) přeložit jako Absurdistán (druh autonomního území) a Návrat z doby ľadovej (druh klimatického období) chce extra formu nadbytečné kreativity. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)
  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)

Reklama

Reklama