Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Až na ten protivný xicht Dakseše Prda to docela šlo. Ano, povedlo se. Nejvíce mne zaujala vize budoucnosti. Chtěli ji mít humornou a veskrze bizarní a tu fakt měli. Ale to je sporné – k tomu se dostanu. Vše se totiž odvíjí od premisy, že hloupí lidé plodí víc dětí, než chytří a tak je budoucí společnost složená pouze z pitomců. Tady ale klesá úsměv na tváři, protože to není žádná filmová fabule, to je brutální realita. Pitomcům je přáno, pitomci jsou za plození fakanů dokonce solidně od státu placení. A to nepřivádí na svět nějaké další poctivé platiče daní, nýbrž jen další příživníky. Kam to povede? No do Absurdistánu, pochopitelně. A stát je má rád, stát je dobře živí. ...Takže z komediální sci-fi se vlastně stává brutální dramatické postapo. Eee, pakliže vezmeme v potaz, že blbci ovládnou Zemi, tedy způsobí apokalypsu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, přiznám se, že jak komedie mě tohle vůbec nebavilo a myslím si, že ty postavy zde nejsou nijak skvělé. Co je ale druhá věc, to je skutečnost, o čem vlastně tenhle snímek je. "Absurdistán" je skvělou společenskou kritikou. Není to nutně společnost budoucnosti, která bude vypadat takto děsivě. Ona to může být i metafora současné společnosti. A myslím, že je to metafora docela trefná. Už jen ten úvod vás donutí trochu přemýšlet. Právě za tohle bych dal komedii nadprůměrné hodnocení, má co říct. Za nic moc jiného si to nezaslouží. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky za originalitu nápadu (i když, co je dnes originální?), provedení vskutku pokulhává, i když některé detaily a počítačově upravená prostředí stojí za to. Ale příběh samotný je prostý a jednoduchý, neřku-li přímočarý, mohli si s ním tvůrci ještě krapet vyhrát. --- EDIT: Jak se stále více naplňuje proroctví tohoto filmu, přemýšlím nad tímto filmem a musím jít s hodnocením nahoru. Skutečně není daleko doba, kdy Oscara vyhraje film Prdel. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/absurdistan.html Režisér Mike Judge je sice znám jako tvůrce kreslených postaviček Beavise a Butt-Heada, ale točí i celovečeráky. Po antiagitce života v kancelářských kójích natočil formou komediální sci-fi kritiku současné společnosti, v níž upadá inteligence. Jeden současný průměrný voják se v rámci experimentu probudí v budoucnosti a zjistí, že je geniálnější než prezident. A že bude muset zachránit minimálně Ameriku. Mikea Judge miluju - je vidět, že jde o inteligentního člověka, kterého děsí nárůst pitomců typu Beavise a Buttheada v reálném životě, pokles inteligence nejen amerického národa, a nekreativní typy pracovních příležitostív současných open space kanclících, kde skutečně po vás zůstane jen hrnek od kafe, a to je asi tak vše. Ostatně o tom, že ve své zemi nikdo není prorokem, svědčí i to, že Absurdistán v zemi svého vzniku zcela propadl. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vítejte v b(l)udoucnosti, kdy nezlomnej lidskej duch zvítězil nad bystrou myslí a na Zemi nastal tupanským mediálním stádem vytoužený Ráj... %-] . . . Každopádně "Idiocracy" je ku škodě vší té skvostné taškárnosti poněkud nevyrovnaným filmem, vedle báječných gagů a promyšlených bizarních scén a surreálných kulis rovnocená spousta trapné vaty a podbízivých vulgaritek a laciných blábolů. Na druhou stranu ovšem nutno uznat, že ta >blboucnost< není možná až tak vzdálená, zvláště uvědomíme-li si realitu, kdy třeba i našinci do té tak vzývané národní kultůrnosti přinesl kdysi základy hodné následně budované mocné stavby jakýsi vychcaný železný gekon - nebo že by chameleon? - a postupem času se pommalu ale jistě zbytek televizních (k)análů včetně veřejnostádních přizpůsobuje všelijaké bezmyšlenkové žumpě a mýtu >sledovanosti< , kdy už nemá smysl se na všechny ty vysíl(r)ané kraviny soustředit ani při žehlení, natož vyměšování (pokud se chcete zdravě nejen na to všechno vysrat...)! . . . A tykve prosím zalévejte vodou z hajzlů, elektrolyt neoblít... Nut(d)né resumé? Víceméně lehce nadprůměrná satirka na blbučký svět médii a reklamou zdevastované planety, kdy nakonec ty >nové koleje< se ani nemusí moc křížit s vyjetými, aby vlci vyli a stádo putovalo šťastně dál, že... °-] - - - P.S. Předpokládám, že po nahlédnutí na dvd s původní zvukovou stopou a č. titulky bych možná jednu hvězdu idiotsky přidal - nezblbnem-li uvidíme... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno mezi debilními reklamními bloky na >neprímatývý< s debilním a mnohé nepochybně prznícím č. dabingem 6.6.2011, hodnocení 3577., rozpolcený komentář - "sponzoruje Kárls junior!" - zde jako dvoustýjedenasedmdesátý - 6.6.2011) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Idiocracy (nebudu používat ten ošklivý český ekvivalent) je komedie, která měla na víc. Z výborného nápadu se sice podařilo vytěžit nějaké to sarkastické odfrknutí, ale humor tu většinou klouže po povrchu a občas je stejně pitomý jako ti, do kterých se strefuje. Na konci se z toho nevyklube nic jiného než oslava průměrnosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie sa väčšinou sústreďovalo v Texase, konkrétne v mestách Austin, San Marcos, Round Rock a Pflugerville. (Greenpeacak)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)
  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)

Reklama

Reklama