Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pohoda z tohto snímku až srší a ani som nečakal, že sa pri romantickej komédii budem smiať nahlas! Najhumornejšie boli trojuholníkové psychiatrické stretnutia s Meryl Streep, ktorú som si užíval najviac. Záver určite nepoteší milovníkov klasických sladučkých medovín, no reálnosť si o tu vyžaduje a práve preto dostáva odo mňa takéto hodnotenie. Navyše režisér už pri svojej prvotine 'Boiler Room' ukázal svoje kvality a ak aj Bryan Greenberg bude pokračovať v tomto tempe, tento film môže byť pre nich parádnym odrazovým mostíkom. A o Ume ani nehovorím, ak bude takto krášlieť naďalej, v 50tke vyhrá Miss World. 90%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu bych si pro sebe uměl vymyslet roli. Byl bych synovcem Meryl Streep, ke které bych docházel na labužnické večeře, Bryan Greenberg by byl mým psychoanalytikem, který by mi radil, jak sbalit třicítku v rozpuku, a potom bych před bytem Umy Thurman skládal básně opěvující její jedinečnou přitažlivost. V brzké době u mě již podruhé vytáhla film o stupínek výše svým šarmem. Na rozdíl od Mstitelů však v Primu byla třešničkou na dortu, a ne skromným zákuskem na jinak vyjedeném podnosu. K dobru výtvoru Bena Youngera budiž navíc to, že mně nikdo necpal přeslazenou romantiku do pusy hned poté, co jsem ji rozevřel pod nátlakem skvělého humoru. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásná Uma Thurman (a samozřejmě je "taky" dobrá herečka), sympaticky civilní scénář a solidní režie (byť film místy zbytečně zpomaluje, některé postavy se kvůli humoru občas chovají divně a závěr je trošku "na sílu") - to jsou hlavní trumfy téhle víc romance než komedie. Příjemný film. *** 1/2 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Younger je evidentně velmi vyzrálý člověk a zručný režisér, který zaujme diváka i tím nejmenším detailem. Žádný zbytečný sentiment, minimum klišé, spousta nápaditosti, svěžesti a režijní invence. Nenásilný humor a především skvěle zahrané postavy. Mnoho scén chytne u srdce a mnoho jich příjemně pobaví. Inteligentní humor je přítomen po celý film a nikdy nezklouzne k trapnosti. V současné době Prciček a podobných trapasů je toto více než příjemná náplast. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pes bude zrejme zakopaný v tom, že Uma Thurman ma nikdy fyzicky nepriťahovala (iba v Baronovi Prášilovi, ale to mala 17), takže sa nedokážem tak úplne vcítiť do kože hlavného hrdinu. Námet je síce fajn, ale mohol byť spracovaný aj trochu výraznejšie a konfrontácia postáv mohla byť vzhľadom na vzniknuté situácie dramatickejšia. Takže solídny priemer, ktorého ignoráciou o nič zásadné neprídete. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Autorem obrazu, který Rafi (Uma Thurman) považuje za svůj nejmilejší, je americký malíř lotyšského původu Mark Rothko. (venus)
  • Na začátku filmu jdou hlavní představitelé do kina. Na programové tabuli je napsáno Blow-up (Zvětšenina) a Zabriskie Point (oba filmy jsou dílem známého režiséra Michelangela Antonioniho), jenže ve scénách v kině zjistíme, že ve skutečnosti promítají nějaký animovaný film. (Rodriguez)
  • Ben Younger připravoval scénář k Prime osm let, a začal ho psát ještě před svým debutem Riziko (2000). Younger vystudoval politologii a mimo režie se věnuje také psaní pro noviny The New Yorker. (imro)

Reklama

Reklama