Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když bych se pokusil o takové letmé srovnání se snímkem z roku 2005, tak došlo v podstatě k očekávanému scénáři. Tato starší verze má mnohem zajímavější příběh, avšak zcela postrádá jakoukoli hororovou složku. Znovu se mi nechce věřit, že tohle mohlo být děsivé v době vzniku. Pokud tedy hledáte dobrý horor, tak jste zde na velmi špatné adrese. Pokud se však spokojíte s docela zajímavým filmem, tak můžete být spokojení. Je každopádně zajímavé sledovat, jak se v průběhu let měnit pohled na to, co je děsivé a jak diváky vyděsit. Také bylo zajímavé sledovat, že nám od 50. let ženy výrazně zkrásněly. Tedy mluvím samozřejmě o ženách, které se nerozhodly podlehnout stále častějšímu nešvaru s proměnou v plastovou láhev. [65 %] ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tradiční horor ze starých časů. Divadelní styl hrůzy s dokonalým hereckým přednesem i slušným chováním. Je to ještě takový slušný horor, který šokuje typicky nějakým ošklivým zlosynem. Je to k pousmání, když sledujete takový druh filmu. Nicméně kostýmy, masky i voskové figuríny a jejich roztékání jsou na tu dobu obdivuhodné. Pravý oheň, žádné pozadí vytvořené ze 2 filmů, které by bilo do očí. Ten film vůbec nevypadá uměle a díky tomu se divák může dokonale vcítit do strašidelné atmosféry i po tolika letech. Celý nápad v tom filmu mi přišel nadčasový a trochu frankensteinovský. Charles Bronson a jeho malá role nemluvícího sluhy Igora potěšila. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další pecku s Pricem no bohužel film nesplnil úplná očekávání, ale i tak jsem po konci filmu odcházel s plným spokojeným žaludkem. Film sice dnes již nepřekvapí ale aspoň se na něj dá dívat biť díky fajn atmosféře nebo jako vždy se skvělým Pricem. Jen mi přišlo že Toth neměl svůj vlastní styl, všechno už tu párkrát bylo. N2kolikrát i lépe udělané. Ale aspoň měl režisér koule na to udělat nějakou tu akcičku. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Klasika ako vyšitá, atmosfericky zvládnuté dokonale, tiene, mokré nočné ulice, všetky ingrediencie namiešané do chutného koktejlu. Sprvu mi vadilo divoké skákanie v časových rovinách, ak sa príbeh dostal do reálneho času, všetko bolo v poriadku. Charizmatický Vincent Price opäť potvrdil, že tento typ postáv mal najradšej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $658,000Tržby USA $23,750,000Tržby Celosvetovo $-║ Kto by nezabíjal keby mu zničili celoživotné diela, až mi bolo Profesora Henry Jarroda(Vincent Price) ľúto keď mu horeli jeho voskové figuríny... Film ako taký ma prekvapil svojím prevedeným, netlačí zbytočne na pílu, vraždí sa len príležitostne a na viac menej oprávnených miestach, herci si odviedli dobrú prácu a napomáhajú tvoriť napätú atmosféru plus Igor v podobe Charlesa Bronsona nemá chybu, masky tiež urobia svoje, celkovo ide o nadštandartne vydarené dielko. /90%/ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Film měl premiéru 10. dubna 1953. (Chatterer)
  • Horor byl jedním z průkopníků tehdy populární technologie Natural Vision, která byla nedokonalou verzí dnešního 3D. Režisér André De Toth si však vychutnal jen dvojrozměrnou verzi. Měl jen jedno oko. (Duoscop)

Reklama

Reklama