Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Šablonovitá komedie zasazená do zcela atypického prostředí, ale Johnny byl přesvědčivý a Katherine Heigl je buď pro práci takovéto pomocnice stvořená, nebo je to daleko lepší herečka než jsem si myslel, protože její výkon je tady naprosto precizní. I přes jednoduchost a předvídatelnost děje mě film dojmul, nutil mě se smát a vůbec mi rozhodnil tak nějak prosvítil den :) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ale jo, když se člověk přenese nad fakt, že si tu dělají prdel z lidí indisponovaných pohybově, či jinak, občas jsem si u filmu i vyprsknul, nebylo to ve výsledku špatný - oddychová komedie, která neurazí - navíc Cox je tady v roli afektovaného strýce naprosto boží.................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Typická a ohraná komedie o přetvářce, tentokrát na paraolympiádě, která si nezaslouží více než pouhou jednu hvězdu. To, že mě tyto nehorázně ohrané a podprůměrné komedie, u kterých se snad nikdy nezasměju, i přesto baví, stejně tak jako všechno s Johnnym Knoxvillem a Katherine Heigl, za to už bohužel nemohu :D. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštním způsobem milá a zábavná komedie. Ovšem ne každý ji asi zvládne strávit. Naprosto zkažená, obludná a absurdní myšlenka zneužití světa mentálně postižených lidí je tu díky skvělému Johnnymu Knoxvillemu tak nějak ospravedlněna a tvůrci filmu za to možná nakonec ani nepřijdou do pekla... Celý děj je naprosto předvidatelný, včetně sladkého konce, proto dávám jen průměrné hodnocení. Nicméně musím se přiznat, že jedno oko nezůstalo suché a spousta parafrází či narážek na svět "normálních lidí" byla velmi vtipná. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Ať se na mne nikdo nezlobí, připadá mi trapné, místy až nevkusné pojetí celého záměru. A nejen to, je to nepřesvědčivě neherecky amatérské už od počátku, kdy každému divákovi musí být jasné, že tento kýč je natolik nereálný a potrhlý, že nemá smysl se jím zabývat a jediné co tudíž zbývá je chápat vše jako crazy komedii, ve které není na co se soustředit. Děj je rozvleklý se spoustou hluchých míst, někdy je třeba si vypomáhat různými nelogismy a tam, kde konečně samo od sebe vyplave na povrch silnější místo, je proto nastavováno a natahováno, aby mělo aspoň trochu nějakou šťávu. Myslím, že tvůrci si byli až příliš dobře vědomi nesmyslnosti projektu, nedonošených a nevyzrátých herců a velmi chabých dialogů a tak se s tím až příliš nepárali v místech, o kterých dobře věděli, že kulhají na obě nohy. Já osobně v tomhle komedii nevidím a nic jiného v tom opravdu není. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)
  • Profesionální zápasník Terry Funk si ve filmu střihl malou roličku. (HappySmile)

Reklama

Reklama