Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostřílený mariňák Shane Wolfe už má za sebou celou řadu náročných úkolů, tentokrát ho ale čeká zcela výjimečný úkol, a to zajištění bezpečí pěti dětí zavražděného bezpečnostního experta ministerstva obrany. Shane je postupně donucen vyměnit svůj arzenál zbraní a potápěčských kombinéz za plenky a jídlo pro děti. Kromě zločinců musí zkrotit mladou rebelku Zoe, zasmušilého čtrnáctiletého Setha, osmiletou fanynku bojových umění Lulu, tříletého Petera, o dva roky mladšího Tylera a v neposlední řadě jejich excentrickou rumunskou pečovatelku. Přestože jsou pro něj běžnou rutinou smrtelně nebezpečné mise, jeho představa o přežití v drsných podmínkách dostane reálnou podobu teprve v okamžiku, kdy je postaven tváří v tvář každodenním rodinným povinnostem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na akčňák málo akční, na komedii málo vtipný, ze všech těch rodinných akčňáků je Ochránce jednoznačně tím horším a hloupějším pokusem. Vinu Dieselovi tato poloha vůbec nesedí, vůbec mě svým výkonem nepřesvědčil,  prakticky nikdo z herců ničím nezaujme, scénář působí strašně schematicky, nepřinese nic zajímavého či již několikrát neviděného, humor je až stupidně jednoduchý, množství trapných scén překračuje únosnou mez. Hodina a půl se neuvěřitelně táhne, závěr je opravdu jen pro silné povahy. Děti budou nejspíš spokojené, já se ale neskutečným způsobem nudil a nebýt několika málo relativně v pohodě scén, neměl bych co hodnotit. 2/10. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohohle filmu jsem se fakt bál, protože spojování akčních hrdinů s dětmi většinou ve filmech dopadá katastrofálně, v těch nejlepších případech pak jen průměrně (vzpomeňme na "černočerného" Arnieho, Hulka Hogana anebo třeba z těch malinko lepších pokusů Jackieho Chana, jenž je tomuto dílku s filmem Chůva v akci asi tématicky nejblíže). No, nakonec se toho "černočerný" Vin Diesel ujal poměrně se ctí, i když oslích můstků tam bylo víc než je mostů nad benátskými kanály a děti byly opravdu z těch méně roztomilých. Ale naše omladina se u toho nenudila a o to šlo především. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Další z přitroublých taškařic, která nemá nic jiného za účel než jen lehce diváka pobavit ve svých 110 minutách, načež by měl divák na vše zapomenout, protože to více méně nestojí za řeč. Největší plus je, že Ochránce není až tolik otravný, několik momentů vás dokáže pobavit a Vin Diesel se svým hlubokým hlasem mi tam opravdu brutálně neseděl. Podobných filmů jsou rozhodně desítky do roka. Nejvíc mě ovšem pobavili čeští distributoři, kteří pojmenovali film jako Dudlíkátor. No přiznejme si, že horší už to být rozhodně nemohlo. ()

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Bude to znít asi trochu divně, ale jsem v podstatě zastáncem názoru, že akční hvězda nemá co dělat v podobných rodinných komediích, protože to většinou dopadne špatně. To se bohužel nevyhnulo ani tomuto snímku a Vinu Dieselovi. Pravda, našlo by se pár zajímavých a vtipných scén, ale fakticky jen pár. Takže jedna * za to a * za herce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že lepšia verzia pána Pestúnky, ktorý sme mali kedysi možnosť vidieť s Hulkom Hoganom. Myslím si, že toto je film, od ktorého nikto nemôže ani nič očakávať. Pokiaľ do toho idete, že to bude výnimočný film, tak si dajte spiatočku. Toto treba hodnotiť ako to, čo to je. A to je lacná komédia s deckami. A keď si to tak premietnem, nie je to také strašné. Myslím si, že som videl horšie film ako je tento a párkrát som sa zasmial. Len latku treba dať poriadne nízko. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Domácího kačera Plummerových Garyho si zahrálo celkem 6 kačerů. Každý z nich uměl něco jiného: létání, nošení předmětů, kvákání, sezení, klování. (HappySmile)
  • Při wrestlingovém zápase jeden z diváků drží ceduli John 3:16, což odkazuje na známou wrestlingovou frázi Steva Austina „Austin 3:16“. (Chris Masters)
  • Ve scéně, kde se kachna zakousne muži do rozkroku, skočí na muže ředitelka a muž padá na břicho, čímž by měl ublítit kachně. Ta je však v dalším záběru zcela v pořádku. (Chip89)

Související novinky

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama