Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Olivier Marchal (sám bývalý policista) natočil příběh na základě skutečných událostí a situoval ho na slavné Quai des Orfevre – Nábřeží Zlatníků 36, do sídla pařížské policie. Právě tam začíná drama dvou policistů Léa Vrinkse a Denise Kleina, které kromě příslušnosti k různým útvarům – Léo pracuje pro BRI (Zásahová a pátrací brigáda) a Denis pro BRB (Brigáda pro boj s organizovaným zločinem) – dělí i rozdílný postoj k práci. Zatímco Denis usiluje především o moc a postavení, Léo patří k onomu staromódnímu typu policajtů, posedlých svou prací, kteří mají známé na obou stranách zákona, a v zájmu spravedlnosti občas neváhají jeho hranici překročit. Jejich cesty se osudově protnou ve chvíli, kdy mají spolupracovat na případu série ozbrojených přepadení. Každý postupuje svými metodami, přičemž Léo je sice úspěšnější, ovšem za cenu rizika, jež se může obrátit proti němu. A také obrátí, protože Denis neváhá využít každého způsobu, aby svého kolegu porazil a získal kýžené místo šéfa policie. Na otázku „A co policejní etika, to vám nic neříká?“ – Denis odpovídá: „ S tou už si dávno vytírám…“ Do hlavních rolí policistů, kteří spolu svádí nelítostný souboj, obsadil Olivier Marchal slavné filmové hvězdy Daniela Auteuile (Královna Margot, Hrbáč) a Gérarda Depardieua. (Česká televize)

(více)

Diskuze

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Jeden z najlepších krimi filmov aké som videl..som fanúšik americkej kinematografie,nehanbím sa za to,ale toto by mnohým peckám spoza mláky kľudne nakopalo prdel..perfketný film,odporúčam.

na příspěvěk reagoval Martin741

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Průměrný? Nejslabší roli? Pche, tomu říkám rozlišovací schopnosti příšerky s třema očima...

Vodny

Vodny (hodnocení, recenze)

Nechápu co všichni na tomto průměrné krimi/drama vidí. Depardieu ve své nejslabší roli (pokud nepočítám ujetost RRRrrrr!!!).

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Valí se na nás US remake, tomu řikám obchodní nadání, počkat, co kde vymyslej a hned to ukr-, pardon, jsme v kapitalismu, skupovat.

radog

radog (hodnocení, recenze)

Dobre odvedená práca francúzskej filmovej školy. Aj napriek niektorým úsekom vo filme keď viete úplne do detailu čo bude o 10 sekúnd nasledova .

Ronyk7

Ronyk7 (hodnocení, recenze)

Nusím uznat, že mě tenhle snímek příjemně překvapil. Gerard jak ho neznáme.

mr.twister

mr.twister (hodnocení, recenze)

Sel sem do kina na tenhle film aniz bych o nem neco vedel a musim rict ze zazitek byl vcelku rozporuplny. Na jedne strane me zaujala syrovost a zajimavy pribeh, podporeny vynikajicim hereckym obsazenim, Na druhe strane se mi zdalo ze bylo ve filmu spousta nelogicnosti, bud je chyba ve me nebo to tak chtel reziser. Kazdopadne rozhodne doporucuju.

johnys

johnys (hodnocení, recenze)

Drsny pravdivy snimek s famozni atmosferou a hereckymi vykony, tomu rikam krimi, nelze nic vytknout...

Reklama

Reklama