Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Henk123 

všechny recenze uživatele

Slabší jak bláznivá střela, ale stále ten skvělý Frank Drebin. Nejlepší komik a doba, kdy ještě parodie na filmy měly trochu úcty k divákovi, absurdnosti měli svou hranici, humor k zasmání - obvzlášt pokud byl dirigován Leslie Nielsenem. Nikoliv absolutní slátaniny pro ''braindead'' teenagery a podobné potraty. Takže tak. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá parodie, ale Leslie Nielsen už natočil lepší a hlavně mnohem vtipnější filmy. Třeba série Bláznivá střela je daleko lepší a v Utopenci na útěku nemá moc velkou konkurenci. Některý scény z filmů jsou sice zparodovaný pěkně, ale stejně mi to nepřišlo až zas tak vtipný a občas to bylo skoro až trapný, ale svoje světlý chvilky to stejně má a Leslie Neilsen prostě nemá v parodiích konkurenci ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Poslední zlatý výstřel jedné velké éry skvělých filmových parodií. Dějová osa vtipně reflektující Uprchlíka funguje doplněna o bezpočet dalších odkazů bravurně, fórů je na tak krátký časový rozsah neskutečné množství a hlavně, většinu z nich lze považovat za výborné až geniální (záleží samozřejmě hodně na tom, jak dobře znáte či neznáte filmy, na které se právě odkazuje). Romantická linie sice postrádá šmrnc a nápad, ale chvilky bezpředmětného žvatlání zase bohatě vynahrazuje jednak stoprocentně účinný výkon Leslieho Nielsena, a také dokonalý Richard Crenna, který si v roli Tommy Lee Jonese krade pro sebe každou scénu, v níž se objeví. Sobecky zastávám názor, že koho Utopenec svým obsahem nepobaví, ten má coby filmový fanoušek ještě na čem pracovat :-) 85% ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem tenhle film strašně žral, stejně jako všechny parodie s Leslie Nielsenem. Tehdy jsem se většinu filmu smál, nezastavitelný proud ztřeštěných gagů, kdy nás nenechají ani na chvíli vydechnout mě zkrátka dostal. Teď ale když se dívám po dlouhé době tak mi bohužel víc než dost vtípků připadá trapná a už mě to zdaleka nebaví tak jako dřív. Takový Agent WC40 je i po těch letech zábavnější, tady dávám pouze 2* za povedené vtípky jako hláška "Tvoje lži jsou průhledné jako salám v igelitovém pytlíku" :). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhé dnešní setkání po letech s Leslie Nielsenem dopadlo lépe pro obě strany. Já jsem se více bavil a snímek ode mě dostal lepší hodnocení než ten předchozí. Jak říkají v takové situaci Američané- win win. Zatímco Spy Hard pro mě byl opravdu jen sledem skečů, tato záležitost na mě působila mnohem ucelenějším dojmem. I v tomto případě šlo samozřejmě o parodii mnoha často ikonických snímků a musím uznat, že jsem se dobře bavil, ale i divil. Několikrát jsem se přistihl při tom, že mě překvapilo stáří některých filmů. U několika z nich jsem si opravdu myslel, že jsou mladší. Leslie Nielsen byl i tentokrát pevným pilířem, na který jsem se mohl spolehnout a znovu dokázal, že byl pro tento typ komedií tou správnou volbou. No, nešlo sice zrovna o komedii roku, ale kdybych tvrdil, že jsem se nebavil, hanebně bych lhal. / "Kdybych tě nezastřelila, zabili by tě." / Poučení: Byl jsi křivě obviněn? Tak to máš pech, že už nežijeme v devadesátkách. Byly sice divoké, ale tehdy ještě fungovala presumpce neviny. 3*+ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)

Reklama

Reklama