Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

kinej 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniká, co chtěl autor tímto filmem říct. Na horor to až zase tak napínavý film není, horší krvavá jatka jsou dne k vidění ve skoro ve všech béčkových hororech. K akčnímu filmu tomu chybí více akce a ke klubovému filmu zase lepší scénář. Ne že bych musel za každou cenu škatulkovat, ale snažím se něčeho chytit, jelikož tento film je ve všem nevýrazný. Vlastně ne ve všem. Soundtrack bych si určitě poslechnul znovu, a věřím, že pokud by dostal Rob Zombie lepší scénář, asi by si poradil líp, protože vizuální stránka filmu je vcelku dobrá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovité a zbytečné. Hodně krve, hodně mlácení a snahy o co největší úchylárnu. Všechno k ničemu, protože Rob Zombie, i když má velmi špinavý styl plný všeho možného jen ne toho, o čem si povídají křesťané, dokazuje svou nekonečnou zvrácenost, které obětuje klidně celý snímek. Příběh sleduje jednu hodně ujetou rodinku a nenabízí prakticky nic zajímavého. Pokud měl tohle být horor, tak propadá na celé čáře a vyvolává více smíchu než strachu v divákovi, který prohlédne jeho povrchnost. Nudný příběh, v kterém stále očekáváte velký zvrat a něco překvapivého a ono nic. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

No, tak kdejaká teenagerovská hororová produkce je proti tomuhle nasládlá limonáda. I když o horor jako takový se rozhodně nekoná. Morální hodnocení tentokráte stranou. Zatraceně zvrácená a extrémně vulgární „podívaná“ se zběsilým tempem, která jednoznačně potřebuje, aby divák už měl něco v daném žánru nakoukáno. Kritiky ohledně přístupu k násilí a jeho živého vyobrazování na plátně jsme byli svědky nesčetněkrát. Takové filmy, otřásající zaběhlé postupy, jako The Fight Club, A Clockwork Orange, The Falling Down nebo Natural Born Killers jsou ale přeci jen někde jinde. Bezuzdně krvavé jízdě vévodí nejen nekorektní scény, ale i nekompromisní William Forsythe a Sheri Moon, které si odteď budu mnohem pečlivěji všímat. Problémem je viditelně hloupý scénář, i když nevím, zda-li i to nebyl úmysl (protože dialogy jsou i se smrtelnou vážností pronášeny). Permanentní krvavá masturbace začíná úprkem povedené rodinky před bandou po zuby ozbrojených policajtů, zatímco matka Fireflyová to nestihla a v poutech skončila v policejním autě. Respekt budící dětičky ale nedovolí nikomu, aby se pletl do jejich krvavých hrátek, i když z umanutého šerifa Wydella, co jim je za prdelí, jde docela strach. Rob Zombie točí neučesané filmy, co několikrát dokonale knokautují diváka. Surová a přímočará akce je přesně taková, jakou (pokud máte na film odvahu) chcete vidět. Zombie dokáže navodit neuvěřitelně sugestivní feeling 70. let. A ten samý Rob Zombie definitivně vyzval veškeré hororové tvůrce na dost zajímavý souboj!! Konkurovat mu momentálně může snad jen Alexandre Aja!! Ostatní by se měli "stydět" a v přítmí kina srkat tu svoji limču.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rodina, která tyto brutální činy spáchala, bude jednou provždy známá jako ´´Vyvrženci pekla“..... Taková normální rodinka po americku. Sex, hnus a mrtvoly. Abych nezapomněl – zvrhlý kecy. Nejdřív to vypadá na masový vrahy s nadsázkou. Ale zdání klame. Ženský řvou, chlapi trpěj. I když uznávám, že za tupost si i ti nevinní umřít zaslouží. Nadsázky postupně ubývá a zbyde jen úchylnej humor doprovázející utrpení, které má pobavit. A to mě nebaví. Líbí se mi styl R.Zombie, ale scénář plný oblud a mejdanů na hovno je divnej. Nic na tom nezmění ani optimistickej konec. Možná ale jen nesnáším blbý klauny! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** Víte že? Film R.Zombie věnoval jako vzpomínku na Mathewa McGroryho, který si tu také zahrál a že za jménem Sherry Moon Zombie se ukrývá manželka R.Zombie? Sympatická žena! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli Zombie počítal s navázáním na 1000 mrtvol, už když přidával otazník k nápisu "The End". Na každý pád se nezastavuje, neohlíží, pálí mosty a jede dál. Co zobrazovala jednička, netřeba opakovat a posouváme se k zase dalším hororovým subžánrům. Je to opět velmi sebereflektivní, i když méně černohumorné. Víc utržené z řetězu, ale zároveň méně přeplněné nápady, spíš rozvíjející jeden konkrétní. Závěr silný, ale jinak než minule - tentokrát nejde o kvantitu násilí, ale kvantitu nenávisti a agrese. Intenzivní zážitek, který překračuje hranici hororové zábavy a ke konci se stává nepříjemným. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Nasnímáno kamerou Aaton XTR Prod., 16mm. (warner)
  • Když šerif John Quincy Wydell (William Forsythe) zatlouká hřebíky do rukou Otise B. Driftwooda (Billiho Moseleye), je vidět, že hřebík v levé ruce je zaražen téměř po hlavičku. V dalším záběru je hlavička hřebíku od kůže mnohem dál. (Geriel)

Reklama

Reklama