Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli Zombie počítal s navázáním na 1000 mrtvol, už když přidával otazník k nápisu "The End". Na každý pád se nezastavuje, neohlíží, pálí mosty a jede dál. Co zobrazovala jednička, netřeba opakovat a posouváme se k zase dalším hororovým subžánrům. Je to opět velmi sebereflektivní, i když méně černohumorné. Víc utržené z řetězu, ale zároveň méně přeplněné nápady, spíš rozvíjející jeden konkrétní. Závěr silný, ale jinak než minule - tentokrát nejde o kvantitu násilí, ale kvantitu nenávisti a agrese. Intenzivní zážitek, který překračuje hranici hororové zábavy a ke konci se stává nepříjemným. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Páni, urobíme to, prečo sme sem prišli.“ Toľko adrenalínu a filmárskeho talentu, ktorý je natrieskaný v prológu, sa väčšinou nevidí v celom filme. Danny Trejo, „Seriem ti na Groucha!“, Ken Foree, William Forsythe, „ten zasratý kapitán Spaulding“ a Rod Zombie v úžasnom tempe a s nenapodobiteľnou atmosférou nielen 70. rokov dravo pokračuje tam, kde nemali odvahu tvorcovia TEXASKYCH MASAKROV MOTOROVOU PILOU. Markíz DeSade by trpel permanentnou erekciou. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Wow. Že je Rob tak trochu deviantní úchyl, to ukázal už v předchozím lidumilném příspěvku do žánru "kdo k nám domů vejde, tomu hlava sejde", ale v tomhle dovětku doslova přikládá na svůj kontroverzní status střelný prach. Nadměrně stylizovaný thriller, který si nebere žádné servítky, nehledá kompromisy a na diváka to rozbaluje dost neotřelým způsobem, jímž zkušeně drží po celou dobu jeho plnou pozornost - Zombie totiž řádí jako utržený ze řetězu a vymýšlí desítky režijních postupů, které jsou sice čistě eklektické, ale jejich kadence a dokonalé sladění s aktuálním děním a perfektně zakomponovaným soundtrackem je činí hodně nápaditými a zábavnými (od montáže přes stop-motion až po překrývání obrazu a subjektivní hlediska). Samotný příběh je navíc vystavěn tak, aby se vysmíval hororovým konvencím a kritikům (skvělé cameo potrhlého cinefila), začíná akční pasáží, která by mohla být v podstatě konečnou, a ve finále nabízí hned čtyři postupná vyvrcholení. Sice se mi trochu zvedal kýbl z většiny postav (snad každá je alespoň trochu zlá, dobro zde zcela absentuje - což ale zajišťuje ještě větší nepředvídatelnost) a to, jak Zombie dělá z odporné lidské havěti v závěru skoro mučedníky, je vysloveně na přesdržku, ale jinak se zkrátka jedná o hodně zábavnou a morbidní jízdu plnou odkazů a filmařského elánu, což pro mě bylo tentokráte silnějším vodítkem při hodnocení... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +v mnoha bodech lepší než předešlí film (lepší obsazení, na postavy jsem si už zvykl, čistčí kamera, snad drsnější dialogy), navíc povedenejch posledních 20 minut a dobrej závěr -jenže film stratil na hudbě, té je tady málo, žádná extra vypalovačka/// Jo, tak to by sme měli pokračování. Dle mého slabota. Možná mám silný žaludek a možná mě taky vzrušuje něco jiného, ale takovýhle hnusárny ani moc ne. Sice je znát, že to je další film Roba Zombieho, takže se v některých bodech zlepšil, to ovšem ve výsledku nestačí. Byly by to slabé 2*, díky závěru se k nim však bezproblému přikloním./// Celkem 43%/// ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že pomaly začínam prichádzať na chuť režisérskemu štýlu Roba Zombie, ktorého som doteraz registroval predovšetkým ako hudobníka. Na dráhu režiséra sa dal len nedávno. Videl som zatiaľ všetky jeho diela. Najviac som spokojný práve s "The Devil´s Rejects". Príbeh o trojici bezcitných vrahov, čo sú na úteku pred zákonom je volným pokračovaním jeho prvého filmu "Dom tisícich mŕtvol". Žánrovo je to však dosť odlišný snímok, aj keď tiež obsahuje nemalú dávku brutality a násilia. "Vyvrženci pekla" sú krvavou road movie s retro horrorovým feelingom. Záverečná video klipová scéna je výborným zakončením tohto vražedného filmového besnenia. **** ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Dům rodiny Firefly se nachází přibližně na 25975 Sand Canyon Road, východně od města Santa Clarita. Součástí tohoto komplexu je i Charlieho (Ken Foree) „Frontier Fun Town' a další budovy. Kahiki Palms Motel, tedy místo, kde došlo k přepadení kapely Banjo & Sullivan, jejich zavraždění a následnému policejnímu vyšetřování, se nachází na 42848 150th Street East v Lancasteru v Kalifornii. (jurasino)
  • David Hess se ucházel o roli jednoho ze zabijáků, které ztvárnili Danny Trejo a Dallas Page. (slatkac)

Reklama

Reklama