Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

MoRTy 

všechny recenze uživatele

3,5* Jednička mě asi bavila víc - bylo to víc ujetý a tajemnější, i když tady se taky děly dobrý praseče! Jako je to kult, ale je vidět (i z prvního dílu), že Rob Zombie je fakt hodně velkej fanda Takovejch Normálních Zabijáků (stejně jako já) - a někdy bohužel až moc okatě používá stejný filmařšký postupy jako Stone. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pokračování Domu tisíce mrtvol je stejně tak nabušené, né-li brutálnější. Rodinka ani tentokrát nechodí v rukavičkách a jde rovnou na věc. Né v mnoha vyvražďovacích filmech začnete fandit záporákům, jako právě tady. V jednu chvíli chcete, aby zemřeli stejně bolestivou smrtí, jako jejich oběti a později si přejete, aby porazili klaďase, který je chce umučit co nejtrýznivěji. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka Fireflyů.. Zombie od Domu čtyřciferného počtu nebožtíků o několik tříd filmařsky vyrostl a jeho svižné dílo mi atmosférou připomínalo From Dusk Till Dawn, jen ještě o dost brutálnější, vulgárnější (a to počítám i promotéra všemožných druhů vagín před Titty Twisterem v podání Cheech Marina) a samozřejmě bez upírů. Zaujal William Forsythe jakožto pomstychtivý šerif Wydell, který, aby mohl bojovat s monstry, stal se jedním z nich (mimochodem brilantně namluvený českým králem dabérů podobných týpků Liborem Hruškou) a jelikož mám asi jako každý v sobě špetku De Sadeho, moc mě mrzí, že nebyl se svou vendetou na konci důslednější.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovité a zbytečné. Hodně krve, hodně mlácení a snahy o co největší úchylárnu. Všechno k ničemu, protože Rob Zombie, i když má velmi špinavý styl plný všeho možného jen ne toho, o čem si povídají křesťané, dokazuje svou nekonečnou zvrácenost, které obětuje klidně celý snímek. Příběh sleduje jednu hodně ujetou rodinku a nenabízí prakticky nic zajímavého. Pokud měl tohle být horor, tak propadá na celé čáře a vyvolává více smíchu než strachu v divákovi, který prohlédne jeho povrchnost. Nudný příběh, v kterém stále očekáváte velký zvrat a něco překvapivého a ono nic. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Citacemi prošpikovaná, jižansky freakovitá, naturalistická, režijně vychytaná (hlavně ten střih a interpunkce!) a nekompromisně cynická antiteze o instituci spořádané americké rodinky, pojatá jako poohlédnutí za zvyklostmi béček a exploatation movies. Z obecného čili konformistického hlediska (které bohužel převládá) se Vyvrženci jeví jako další výpotek série násilnických, problematických a těžce vulgárních úchyláren pro úzkou diváckou skupinu tzv. "vypatlanců", nicméně radím, nenechat se touto optikou předsudků omezovat, nedej Bože ovlivňovat. Enfant terrible Zombie sice nezapře, že mnohé scény ve velké míře odrážejí jeho osobní zaujetí vrahounem Mansonem, což může slabší povahy nadmíru rozladit, ale to není důvod, proč v sobě pokrytecky potlačovat nadšení z kvalitní filmařiny. Rob má nejen nakoukáno, ale překvapivě i zastláno pod čep... kšticí a nedopouští se samoúčelnosti. Jo, já si to užil královsky. P.S. Ken Foree mi udělal skutečnou radost! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • The Family Media Guide tvrdil, že slovo "fuck" a jeho varianty bylo ve filmu použito 224 krát, nicméně jiné zdroje uvedly číslo 560, což z tohoto filmu dělalo rekordmana, až do snímku Fuck (2005) (dříve rekord držel film Nil by Mouth (1997), ve kterém se užilo tohoto slova 470 krát). (c.tucker)
  • David Hess se ucházel o roli jednoho ze zabijáků, které ztvárnili Danny Trejo a Dallas Page. (slatkac)

Reklama

Reklama