Reklama

Reklama

Jenom jeden pes má právo vést smečku. A jenom jeden muž může kočírovat drogový gang. Občas ale i ti nejsilnější alfa samci dělají chybná rozhodnutí...  Narodit se příliš bohatý přináší všude na světě stejnou volbu. Buď majetek využijete ke vzdělání a zlepšení sebe sama, nebo vás peníze zkazí a vy jich začnete zneužívat. Devatenáctiletý Johnny Truelove, mladý dealer rekrutující se z vrstvy zlatých losangeleských dětí, si zvolil druhou cestu a dovedl ji až do krajnosti. Vždycky si přál, aby ho jeho okolí vnímalo jako nesmlouvavého drsňáka, a aby si vydobyl respekt, byl ochoten udělat cokoli. Proto se také jednoho dne rozhodl unést patnáctiletého bratra muže, který mu dluží peníze. Takové činy ale americké úřady nepromíjejí ani prominentům a vynášejí za ně dlouholeté tresty. Johnny a jeho gang zpovykaných, rádoby dospělých mladíčků nyní musí vymyslet, co s uneseným, sympatickým Zackem, který starší kluky obdivuje, dělat dál. Co si ale počít, když už neexistují správná rozhodnutí, ale jen špatná a ještě horší? V kriminálním dramatu režiséra Nicka Cassavetese, jež bylo natočeno na motivy reálného zločinu, se představí především talentovaný Emile Hirsch a v netradiční herecké úloze hudební superidol Justin Timberlake, ve vedlejších rolích se ale můžete těšit také na Bruce Willise a Sharon Stoneovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (321)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Občas mírně kritizovaná Cassavetesova režie mě vyhovuje hlavně díky silným příběhům. Přestože zde mě nejvíce zamrzel fakt, že Ben Foster nedostal daleko větší prostor. Ten člověk je prostě magor! V dobrém slova smyslu. Každou svou scénu neuvěřitelně nakopl a podívá jeden ze svých mnoha přesvědčivých výkonů. Koneckonců přes počáteční pochyby svou roli v pohodě zvládne i Justin. Na tyhle naivní kluky je zkrátka radost pohledět. 75% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Netypická gangsterka s typickými znaky zasazená do prostředí mladých lidí z vyšší vrstvy, kteří si víc na skutečné kriminálníky hrají, než jimi jsou. I když musím říct, že je tu přefuckováno (a to se mi Big Lebowski a Casino svým jazykem moc líbí) a přestylizováno (a to Sin City miluju), něco mě na tom filmu zaujalo a s kdyby ten film někdo o čtvrt hodinky zkrátil, s radostí bych si ho za pár dnů pustila znova. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najnovší režisérsky počin Nicka Cassavetesa je príjemným prekvapením súčasnej doby. Nielen, že sa jedná o vynikajúcu drámu so všetkým, čo k tomu patrí, ale aj slušnými hereckými výkonmi. Práve preto vám Alpha Dog vrelo odporúčam z dvoch dôvodov. Za prvé, veľmi príjemný výkon Justina Timberlakea ako „prehúleného“ flákača či geniálny výkon mladého Emilea Hirscha. Za zmienku stojí aj humor či prízvučne americké nadávky, vo filme sa totiž použije slovo „fuck“ asi 175-krát. No čo viac dodať, treba vidieť... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film působí svěže díky R ratingu, který sedí na tyhle drogové filmečky a vůbec to prostředí. Ben Foster krade všechny scény pro sebe a jeho ztvárnění postavy jsem mu sežral i s navijákem. Postupně ale film upadá do jakési nekonečné párty plné alkoholu a drog, aby skončil vraždou. Děj je jednoduchý - Foster dluží prachy Hirschovi a jelikož je nehodlá vrátit, unese mu Hirsch bratříčka. Nejdříve je to nevinné a všichni si myslí, že vlastně nejde o únos, protože bratříček (Anton Yelchin) stejně utekl z domova. Když si ale celá parta kolem Hirsche začne uvědomovat, že jeho vrácení nebude jen tak, scvrknou se jim koule. Yelchina tak zabijou a policie je hned dopadne, protože ho nedrželi zavřeného, ale objížděli večírky a svědků bylo víc než dost. Film je natočen podle skutečné události a tak mě udivuje hloupost reálných pachatelů. Bylo jim jasné, že když bratříčka zabijí, tak se z toho nedostanou a přesto to udělali. Jo a Sharon Stone by si měla najít roli, kde nebude moc mluvit, protože její herectví je hrozné. Za mě lepší průměr. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není bezchybnej, vlastně má chyb docela dost, ale já jsem si ho přesto užil. Většina část filmu se sice prochlastá, prohulí a profuckuje, ale překvapivě to fungovalo a mě to bavilo. A když už šlo do tuhýho, tak se nic nezměnilo a mě to bavilo furt a ani na chvíli jsem se nenudil. I když je pravda, že těch posledních 10 minut bylo už naprosto zbytečnejch, ale nějak museli tvůrci zúžitkovat obsazení Willise a Stoneové. Tím se dostáváme ke scénám výslechů, které zde byly zbytečné a jenom narušovali atmosféru a tempo. Taky mi tam občas vadily ty vysvětlující titulky typu "tamten kluk je svědek č. 15". Ale až na tyto chybičky si Cassavetes vede skvěle. Největšim kladem jsou zde ale herci. Ben Foster je opravdu talent jak se o něm říká, protože svou roli maniaka zahrál excelentně a docela jsem čuměl co všechno dovede. Jenom škoda, že ke konci filmu už se ve filmu nevyskytuje. Další velké překvápko je Timberlake, který mě přesvědčil že hrát umí a to docela dobře. Uvěřil jsem mu i ty jeho emotivní scény na konci, takže byl fakt dobrej. Anton Yelchin to taky zahrál dobře, akorát ten Emlie Hirsch měl navíc. Prostě překvapivě dost dobrej filmeček, ve kterým se dokázalo, že Cassavetes,Foster i Timberlake jsou velcí talenti. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (19)

  • Snímek je natočený podle reálného příběhu dealera Jesse Jamese Hollywooda, jednoho z nejmladších lidí ze seznamu nejhledanějších zločinců FBI. Během natáčení štábu asistoval i Ronald J. Zonen, státní zástupce okresu Santa Barbara – před lety pracoval na Jesseho případu. Hollywood se sice z vězení pokoušel zastavit uvedení snímku do kin, ale jeho právníci spor nakonec prohráli. (imro)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Guy Ritchie zkusí muzikál

Guy Ritchie zkusí muzikál

06.07.2009

Tahle zpráva se proplétá internetem už asi měsíc a kvůli podivné kombinaci tvůrce a žánru to vypadalo na kachnu, ale opak je pravdou. Ritchie natočí novou verzi Mankiewiczova Guys and Dolls (u nás… (více)

Sláva, drogy a sebevražda

Sláva, drogy a sebevražda

15.01.2007

Jako již tradičně vám přinášíme ty nejzajímavější aktuality, které se o právě skončeném víkendu ve světě filmových pásů a movitých celebrit vyrojily. Zavzpomínáme na nejznámějšího novodobého… (více)

Reklama

Reklama