Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je mi líto naprosto každého, kdo Domino viděl na projekci se simultánkou - s něčím takovým ten film nemůže fungovat, protože než ze sebe překladatel něco vydoluje, vystřídá se na desítku scén. Pokud jsem si po Muži v ohni myslel, že nemůže Scott svůj epileptický styl ještě více vyhrotit, spletl jsem se. V Dominu jde až "na kost". Jeho režie je dravá, záběry nejsou delší než pár vteřin, a přesto to stále funguje v rámci rámování celého příběhu tak, aby nebyl roztřesený a nesouvislý (navíc se mi hrozně líbí, že je užit podobný styl vyprávění, jaký je třeba v Casinu). Smekám klobouk před Keirou Knightley, která konečně něco hraje a co je nejlepší, drsňačku jsem jí věřil po celý film (ani jednou nezaváhala). Mickey Rourke je tradičně dobrý a velmi mě též zaujala Lucy Liu, která i na malém prostoru dokázala vystřihnout silný charakter. Na konec ještě zmíním BH90210 duo Green/Ziering, kteří si kouzelně utahují sami ze sebe. Domino je stylově neskutečně vyhrocený film, který drží pozornost dobře napsaným scénářem, ve kterém není nouze o překvapení, ani o emoce. Příjemné překvapení, 4 a 1/2* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

To isté ako nič nehovoriaci trailer, akurát v dvojhodinovom balení. Tak chaotický, vizuálne do seba zahľadený a v kontexte s tým nezdravo dlhý film, že som ani nemal dôvod a záujem riešiť, čo sa v ňom deje (a že to po vás tvorcovia vyžadujú!). Pred úplnym fiaskom ho ale zachraňuje slušný casting a notná dávka vtipu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +drsná Keira v drsném filmu, našlápnutá hudba, akce -debilní kamera, a proboha ten střih, v závěru film působí natahovaně/// Rozhodně stojí za to vidět. Nejvíc mě těší, že jsem se v ději neztrácel a tu nepřehlednou a obsáhlou dějovou změť v pohodě stíhal. Horší je to s obrazem, který mi tady nevadil tolik jako ve filmu Muž v ohni, ale stejně je to k zblití. Nevím co si o sobě Tony Scott myslí, ale mě jeho režijní rukopis není vůbec pochuti. Naposledy si mi od něj nejvíc líbil film Poslední skaut a to už je pěkná řádka let. I tak ale ten film jde. Je pěkně našlápnutej, krvavej a drsnej. Keira je boží a nebýt to tak dlouhé, asi bych šáhnul i po 4*./// Celkem 67%/// ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve svém vrcholném díle Tony Scott ztvárnil bláznivou báchorku inspirovanou divokým životem reálné lovkyně lidí jako impresivní trip, který divákům navozuje zjitřené vnímání za vlasy přitaženého vyprávění. Proměnlivou rychlostí snímání, nestandardním procesem vyvolávání materiálu, epilepticky těkavou kamerou a frenetickým střihem proměňuje filmové plátno v kinetický obraz, kde se sama struktura i matérie filmu stávají viditelné a hmatatelné. Sytě barevné záběry skládané přes sebe a pohyby kamery se stávají ekvivalenty masivních nánosů barev a tahů štětce, přičemž střídavě evokují malby fauvistů, futuristů i německých expresionistů. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Keiru chci za jiných okolností vidět i v nesledovatelných nesmyslech, ale tady bohužel selhává ve všech směrech. Nevěrohodně tvrdí situaci, nevěrohodně střílí a vzhledem k nesmyslně vychtěné stylizaci dokonce i nevěrohodně vypadá. Terč netrefil ani Tony Scott, který si asi výtky týkající se jeho přílišné vizuální vyměklosti (rozuměj občasnému racionálnímu střihu) u Muže v ohni vzal příliš k srdci. Rozklepaná kamera a plno filtrů či zoomů jsou sice prima nápady, ale aby mě bolely oči i při záběru na zlatou rybičku, to je pro mě nevítaná novinka. Nebýt Christophera Walkena, šel bych klidně ještě níž, protože tohle je místo slibovaného trháku naprostá křeč, u které jen kroutím hlavou a nechápu hlášení o postmoderně. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Postavy ztvárněné Mickey Rourkem a Delroyem Lindem mají své předlohy ve skutečně existujících lovcích odměn Celesovi Kingovi III. a Zekovi Ingerovi. Oba spolupracovali na filmu jako poradci. (imro)
  • Díky Gusmanovi Cesarettimu, který často spolupracuje s Michaelem Mannem, se podařilo do filmu dostat i skutečný pouliční gang – 18th Street Gang z Los Angeles. (imro)
  • Mickey Rourke se původně rozhodl vystoupit z produkce, neboť se mu nelíbil scénář, a vzal roli v současně natáčeném snímku Revolver. Když Tony Scott dal jeho postavu přepsat, Rourke se vrátil na plac. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno