Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +drsná Keira v drsném filmu, našlápnutá hudba, akce -debilní kamera, a proboha ten střih, v závěru film působí natahovaně/// Rozhodně stojí za to vidět. Nejvíc mě těší, že jsem se v ději neztrácel a tu nepřehlednou a obsáhlou dějovou změť v pohodě stíhal. Horší je to s obrazem, který mi tady nevadil tolik jako ve filmu Muž v ohni, ale stejně je to k zblití. Nevím co si o sobě Tony Scott myslí, ale mě jeho režijní rukopis není vůbec pochuti. Naposledy si mi od něj nejvíc líbil film Poslední skaut a to už je pěkná řádka let. I tak ale ten film jde. Je pěkně našlápnutej, krvavej a drsnej. Keira je boží a nebýt to tak dlouhé, asi bych šáhnul i po 4*./// Celkem 67%/// ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tony je experimentátor nejtěžšího kalibru a DOMINO je toho zdárným příkladem. Celkové pojetí a vyprávění je tady oproti "standarním" filmům totálně překopáno a slovo chaos tady získává nový rozměr (no napodruhé se už bez obtíží orientujete). Pozornost se tady musí udržovat neustále, jinak ke konci příběhu člověk snadno zabloudí. Celé je to pak ale zabalené do po čertech zábavného všeho. Keira byla na roli Domino jednoznačně nejlepší volbou a i přes občasnou přehnanost dokázala, že na roli takovéhle "sympatické mrchy" má jako žádná jiná. No a zase kdykoliv se na plátně/obrazovce objevil comebackující Mickey Rourke ukradl si celou scénu pro sebe. A verdikt? Zábavný i když místy přehnaný snímek, který si zaslouží trochu větší pozornost. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve svém vrcholném díle Tony Scott ztvárnil bláznivou báchorku inspirovanou divokým životem reálné lovkyně lidí jako impresivní trip, který divákům navozuje zjitřené vnímání za vlasy přitaženého vyprávění. Proměnlivou rychlostí snímání, nestandardním procesem vyvolávání materiálu, epilepticky těkavou kamerou a frenetickým střihem proměňuje filmové plátno v kinetický obraz, kde se sama struktura i matérie filmu stávají viditelné a hmatatelné. Sytě barevné záběry skládané přes sebe a pohyby kamery se stávají ekvivalenty masivních nánosů barev a tahů štětce, přičemž střídavě evokují malby fauvistů, futuristů i německých expresionistů. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Keira je tak trochu jako Domino. Už nechtěla být brána jako ta křehká holka z Pirátů a proto vzala roli v tomto filmu, který je… řekněme zajímavý. Totiž na fakt, že Tony se od jisté doby prezentuje jako klipař, který dá víc na vizuál než na propracovanost děje/charakterů, jsem si zvykl. Ale co tady měly znamenat některé naprosto rušící scény (show Jerryho Springera, dva týpci z 90210), které tam absolutně neměly co dělat? V úvodních titulcích jsem si všiml jména scénáristy - Richard Kelly - a pořád jsem si nemohl vzpomenout, odkud je mi to jméno povědomé. A jakmile jsem zjistil, že je to režisér, který natočil Donnie Darka nebo The Box tak nějak jsem pochopil, že můžu být rád, že jsem ten příběh ještě jakžtakž pobral… :-) Jinak Domino chce být cool snímkem a to mu vychází, hlavně, jak už jsem zmínil v začátku svého komentáře, díky neskutečné Keiře. Čekal jsem tuctový akčňák, dostal jsem něco, na co jsem nebyl připravený. Zatím tu nechám 80 % a po příštím zhlédnutí, kdy už budu vědět, do čeho jdu, se uvidí, jestli to bude konečné hodnocení. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neznášam Scottovu hru s farebnými filtrami, prepáleným svetlom a podobnými hračkami, a práve v Domino je ich azda najviac za celú jeho kariéru s tragickým koncom. Čo sa týka filmu, netuším, či chcel režisér, alebo azda scenárista parodovať sám svoje dielo, ale na film podľa skutočným udalostí je Domino prehnané, afektované a neskutočne prekombinované. Zato Keira je skvelá a v drsnom rebelskom štýle jej to sekne. Prekvapivo až tak nevadil mne nepríliš sympatický Miky Rúrka a neprekvapivo zasa Ramírez. Výborná Lucy Liu a letmo odbavený Christopher Walken, to sa len tak v jednom filme nevidí. Ale čo už. Ešteže aj neskôr točil Scott lepšie filmy. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, kdy Domino, Ed a Choco stojí před Claremontovou kanceláří se zbraněmi, je odkazem na fotografii otištěnou v novinovém článku, v němž se Tony Scott poprvé o Domino dozvěděl. (HellFire)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama