Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Odporná ždímačka sentimentálních emocí (navíc celkem nudná), která má zamést pod koberec pocit viny z usmrcení té nekonečné řady němých tváří, které končí na talíři. Kdybych byl dítě, byl bych v hodnotách dokonale zmaten. Tak zabít, nebo nezabít?! Sníst, nebo nesnít?! Tohle můžou opravdu točit jenom Američani. (Jedna tradice, která se týká amerického národního zvyku pojídat krocany, mi však připadá zajímavá: Jeden den před dnem díkuvzdání dostanou dva vybraní krocani za patřičných ceremonií prezidentskou milost.) ()

Rosana odpad!

všechny recenze uživatele

Huh, lidi, já mám ráda pohádky, ale toto na mě bylo až příliš infantilní! ´SPOILER: Zásadní dílo o tom, zda prase sežerou, nebo nesežerou. Bohužel vyhrálo soutěž a tak ho nesežrali. Sežerou ho příští léto (to ve filmu nebylo řečeno, ale je to jasné). Pavouk umřel, ale podařilo se zachránit 514 jehoo potomků, druhý díl je film Arachnofobie (1990). Prostě nemůžu zkousnout mluvící zvířátka...sorry :( ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mluvící zvířata mám rád, ale nutností je, aby i příběh stál aspoň za něco. V tomto případě se to říct moc nedá. Celkem trapárna a to i když se na to podívám z pohledu dítěte. Pan krysa a vrány byli fajn, některé hlášky se povedly i ostatním, ale jako celek nic moc. Jestli má tenhle film dopomoci, aby se děti přestaly bát pavouků, tak za sebe můžu říct, že mně ty sviňuchy osminohý přijdou odpudivý pořád stejně... Neuvěřitelná cesta je prostě těžko k překonání. 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Everything You Ever Wanted - Hawk Nelson [4:05] ,2. Now That You've Come Into My Life - Mark Schultz [3:13] ,3. I Wonder - Billy Ray Cyrus [3:47] ,4. I Will Be Your Friend - Amy Grant [4:01] ,5. Make a Wish - Bob Carlisle/Lucy Kane [5:18] ,6. Beautiful World - Leign Nash [4:00] ,7. Never Alone - BarlowGirl [4:31] ,8. Circle of Friends - Point of Grace [4:14] ,9. Long Way Home - Ginny Owens [4:16] ,10. Home - Natalie Grant [4:47] ,11. There Is a Fountain - Selah [3:56] ,12. The Fall - The Send [3:25], ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy byla Dakota Fanning jen roztomilou holčičkou, co uměla pořádně křičet a hezky se tvářit. Pak sice začala cucat krky, chci říct sát krky... Ne, chci říct, že se z ní stala upírka. Ale to sem teď stejně nepatří. "Šarlotina pavučinka" je přesně tím příběhem, kam se ten její ksichtík hodil. Film byl natočen podle stejnojmenné knihy, která měla v Americe úspěch, což však nic neomlouvá její naivitu, kterou se snaží vykoupit trochou toho závěrečného smutku. Děj se vlastně nijak neliší od podobných filmů, které se snaží dojmout a zaměřují se na dětské publikum. Polovina animáků je takových. Dakota si umí skvěle hrát se zvířátky, zvířátka mluví hlasy známých herců a navíc je tady to neuvěřitelně cool prasátko, které vás prostě musí dostat. Příběh je původně románem, ale stejně tak by mohl být jednou poměrně krátkou povídkou. Stejně tak film. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/frost-vs-nixon-bos-vs-kung-fu-trocha.html ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Jména krav Elwyn a Brooks jsou odkazem na autora, jehož celé jméno je Elwyn Brooks White. (imro)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama