Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fajný zimný triller so širokými ramenami (a výbornou muzikou), ktorý si celých 108 minút dobre uvedomuje, že je len primitívnou historkou o pomste, ktorá chce predovšetkým baviť. Tlačí na atmosféru, drajv a charizmu všetkého čo sa mihne na plátne (jednoducho na všetko na čo má). BTW: Smrť matky kvarteta problémových zmetkov je ako štartér štýlovej vendetty v béčkovom blaxploitation, imho úplne OK. Funky spokojnosť. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtyři bratři žijí na předměstí Detroitu ve složitém spletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se stále učí vzájemnému pochopení. V dospělosti se jejich cesty rozdělí- tři bratři odejdou do města a čtvrtý zůstane doma a usadí se. Jejich matka se stane obětí loupežného přepadení. Bobby, Angel a Jack se proto vrátí do města, aby spolu se čtvrtým bratrem, Jeremiahem svoji adoptivní matku pochovali. Při této příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, anebo matčina smrt souvisí ne s úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst. Bude to pátrání drsné, prosycené krví a rozhodně stojící za pozornost, protože v rolích bratrů jsou výborní herci v čele s Markem Wahlbergem. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|82%| ČTYŘI BRATŘI je pro mě nečekaně dobrý film. Myslel jsem, že mi sedne o něco méně. V první řadě tu máme zajímavý příběh, který se jen tak nevidí. Čtyři nevlastní sourozenci, které vychovávala adoptivní matka, se po dlouhých letech setkávají, aby pomstili její vraždu. Jsem spokojen se stylem, kterým byl snímek pojat. Rozhodně se nejedná o klasický motiv pomsty. Bratři v čele s výborným M.Wahlbergem jsou poměrně drsní. Jejich počínání, jednání, vztahy mezi sebou – to vše je výborně zahrané. Wahlberg je hlavním tahounem filmu, bez něj by to asi bylo o něco slabší. O akci tu vůbec najde, i když se tu pár solidně natočených přestřelek najde + jedna automobilová honička. Je tu mnoho scén, které mě zaujali, psát to sem ale nebudu. K plnému počtu hvězd mi něco chybí. Spíše bych ještě více naplnil potenciál, přidal pár zapamatovatelnějších scén a možná o jednu akční sekvenci navíc, těžko říct. Ale svým způsobem to lépe asi točeno být nemohlo. Wahlberg si tyhle role rozhodně užívá. Jsem rád, že jsem viděl něco netradičního a skvěle natočeno, toho si cením. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čtyři adoptovaní bratři se rozhodnou na vlastní pěst vyšetřit smrt svojí matky, která zahynul jakoby náhodou při loupežném přepadení. Aniž by znali videozáznam, tak okamžitě pojmou silné podezření, že jejich matka se stala obětí spiknutí a pak už je jen otázkou času, kdy všichni zainteresovaní začnou pikat za svoje viny. Čekal jsem pořádnou akční jízdu a dostal jsem tak trochu nedospělé akční drama s triviální zápletkou, u kterého jsem se v první polovině strašně nudil. V té druhé už to nabralo rychlejší tempo a děj měl spád, ale i přesto mi to pořád připadalo až moc béčkové a to vč. herců - samozřejmě kromě Marka Wahlberga, který zahrál jako vždy na výbornou, ale to bylo málo. 45% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo zabije mámu, cítíte zlost a chcete zabít toho zm*da, kterej to spískal. Stylová podívaná ze staré školy s vytříbenou akcí a geniálně magorským Markem Wahlbergem, kterému jsem před zhlédnutím křivdil. Potěšil i necenzurovaný český dabing, ve kterém se kurvuje ostošest a nepůsobí to křečovitě. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (14)

  • Role, kterou ztvárnila Sofia Vergara, byla původně psaná pro asijskou dívku. (mi-ib)
  • Scéna na zamrzlém jezeře se natáčela na jezeře Lake Simcoe severně od Toronta. (mi-ib)

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama