Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie v mojom dome.“ Čertovsky originálna vec kráčajúca v stopách najlepších psychotrilerov. Na podobných zápletkách mi vždy strašne vadia nepremýšľajúci hridnovia. Vždy si ťukám prstom do čela a mudrujem v štýle "No dobre, ale prečo neurobila to alebo ono?". No, tak tu nie vážení. Tu je ústredná hrdinka nielen sympatická, rozkošná a statočná, ale v rámci možností (a žánru) jej to páli a jej spôsoby na záchranu sú pomerne realistické, aj keď divák asi nemusí byť Sherlock Holmes, aby vedel, že žiadny z jej plánov nevyjde, lebo by to bol krátkometrážny a nie celovečerný film. Áno, miestami som nevedel, či je to také inteligentné a rafinované, alebo proste, hm, blbé, ale nakoniec som sa rozhodol pre možnosť č. 1. Parádne komorná záležitosť, hravá a vynaliezavá a ak aj nie je priamo inteligentná, tvári sa tak a vy jej to pravdepodobne uveríte. Poctivo vystavaný scenár sa spolieha na erotické teroristické dusno medzi obeťou (zjazvená Rachel McAdams) a jej väzniteľom (fascinujúci krehký írsky psychopat Cillian Murphy). Medzi týmito vynikajúcimi mladými hercami to fantasticky iskrí a do pozície obete (ktorá, ako to už u Wesa býva, zďaleka nemusí zostať obeťou až do záverečných titulkov) si dokáže divák ľahko predstaviť sám seba. Mnohým sa nepáčilo akčné finále, ale mne nerobilo problém. Prostredie klaustrofobického, nie-príliš-luxusného lietadla fajn. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Poté, co mi Cillian ukázal v Batmanovi svou pravou tvář, už se mi jeví ve všech rolích tak nějak stejně. Tady byl taky padouch, prý sympatický. Ráchel hrála jako o život, ale trochu bylo poznat, že jí to moc nejde. Vcelku zajímavý námět a průměrné dílko, po všech stránkách. Až to bude dávat TV v nočních hodinách, klidně to dám znovu, ale dvd určitě hledat nebudu ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní thiller, který si díky své krátkosti udržuje po celou dobu slušné tempo. Herci své jednorozměrné postavy zvládají výborně a dokáží jim i něco dodat nad rámec, což platí především u Cilliana Murphyho. Dokud se snímek drží na palubě letadla jedná se o výborný, napínavý thiller s jasně rozdanýma kartama na omezeném prostoru. Ve chvíli kdy letadlo přistane jde vše do kopru a film se zvrhne ve festival žánrových klišé a logických kiksů, což je škoda, jelikož to zhatí jinak veskrze pozitivní dojmy. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Krátké, jednoduché, ale údérné stylistické cvičení s úsměvně naroubovaným a Cravenovsky přetaženým finále. Craven pumpuje adrenalin do žil po litrech a mimochodem krásně ilustruje, o kolik mu komorní příběhy o pár lidech a z toho plynoucí psychologické hrátky svědčí víc, než tuny digitálních vlkodlaků a desetimetrových stříkanců na bílých zdech. Matematika kolem postav a hádanky, kdo je vrah, dostaly po dlouhé době volno a příběh je narýsovaný jako podle pravítka - a právě proto leží snad úplně prvně hlavní tíha na hercích... a ti jsou prostě brilantní. Rachel McAdams už se ze škatulky "pěkný, ale nepříliš známý přívěšek k hlavnímu hrdinovi" vymanila naprosto s přehledem a Cillian Murphy... roste a roste! Tenhle uhrančivý chlapík toho má ještě HODNĚ před sebou. Stačí jediný pohled a lezu pod stůl ;). Suma sumárum - až na pár logických nesrovnalostí, krátkou stopáž a zmiňované finále je Noční let současná absolutní špička žánru a prvotřídní ukázka toho, že i s malém se dá vyrobit hodně hutný heavy-metal. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Wes Craven asi zjistil, že v hororu je celkem provařenej, tak se pokusil přesunout do jiného, i když ne moc vzdáleného žánru. A to do thrilleru. Zřejmě moc lidí nepřekvapí, že se mu tento přechod podařil celkem bez problémů, jelikož Craven používá prakticky stejné finty jako v hororech, akorát, že zde vypadají hodně svěže. Jednoduchý příběh, kterým se noční let vyznačuje, rozhodně není na škodu, jelikož díky krátké délce film uhání velmi rychle a plynule dopředu. Co se musí Cravenovi uznat je to, že naprosto parádně dokáže přejít z jakéhosi romantického úvodu do atmosférické prostřední části, jež se odehrává na palubě letadla. Zde právě rozvíjí svůj atmosférický um, který diváka nutí neustále sledovat obraz. V závěru se sice opět nechává strhnout do klasického vřískotového stylu, kdy bad guy, který byl celou dobu nad věcí padá jak idiot přes židle a tropí jednu chybu za druhou. Hlavním důvodem úspěchu, kromě režie je rozhodně herecké obsazení. Cillian Murphy mě zatím nezklamal nikdy a i tentokrát je naprosto úžasný. Dokáže předvést jak svou milou tvář, tak tu psychopatickou. On je prostě pro role psychopatů jako stvořený (vzpomeňme na Batman begins). K tomu Rachel McAdams je pěkná a herecky za Cillianem nijak nezaostává. A jelikož Wes je ve svém oboru třída, dokáže v každém záběru ze svých dvou hlavních herců ždímat naprosto vše. Hudba dotvářející film je rovněž poměrně vydařená a snímku přidává na atmosféře ještě víc. Noční let je hodně podařeným thrillerem, který rozhodně nenudí a zaručeně pobaví i na několikáté shlédnutí. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Filmovanie snímky prebiehalo striedavo v Los Angeles a Miami. (MikaelSVK)
  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky je aj názov Night Flight. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno