Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přitom efektní námět ve stylu Telefoní budky. Dusná atmosféra, chytré dialogy, občas dokonce humor. Krásná Rachel McAdams, která s přehledem uhraje i fakt, že polovinu filmu má v očích slzy (od toho možná původní název Red Eye) - až vám připomene Sidney z Vřískotů. A hlavně Cilian Murphy, připomínající ty staré dobré záporáky, kterým v koutku duše fandíte. Jenže pak jsou tu taky zbytečné scény, které slouží k prodloužení stopáže (Brian Cox vyjde na verandu, podívá se na BMW a zase zajde), sem tam kolaps logiky a hlavně zápěrečné zaškobrtnutí, které z efektního bad boye udělá standartního šášulu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na minimu prostoru maximum muziky. Tvůrcům se podařilo z brakového scénáře udělat solidní atmosferickou zápletku, kde dominuje vynikající záporák Murphy, který pobral charizmatu až to hezké není a Rachel McAdams se svým rozkošným kukučem sem zapadne rovněž výborně. Dokud se motáme ve stísněných prostorech letadla, kde herci kouzlí v rychlých dialozích a psychologické bitvě, je to ok. Jakmile se to blíží ke konci a z letadla se vystoupí, začne klišé na klišé a kvalita jde dolů. Je to na i tak na slušné úrovni. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neodklonit se to na konci trochu jiným žánrovým směrem, je to pro mě za pět hvězdiček. Padesát minut jde o takřka dokonalý film s brilantním načasováním, který neztrácí atraktivitu i přes brutální prostorové omezení na de facto dvě sedadla v letadle. Obzvláště Cillian Murphy je naprosto fantastický... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Do 4* nechybí mnoho. První hodinu to Craven kočíruje s naprostým přehledem. Celé dění v letadle, podpořené klaustrofobickou atmosférou a zdánlivě beznadějnou situací hlavní hrdinky (velmi půvabná McAdams) je působivé a napínavé, bohužel jakmile se děj přesune na posledních cca 10 minut do Lisiniho domu, napětí se ztrácí, přichází na řadu předvídatelnost a trocha toho žánrového klišé. Škoda i příliš krátké stopáže (bez titulků 73 minut). Ale pozor, když bůh rozdával budoucím hercům padoušské charisma, Cillian Murphy si šel pětkrát. Hlavně kvůli němu stojí tenhle thriller za pozornost. Od ´Batman začíná´ mě tenhle týpek zajímá čím dál tím víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wes Craven je taká režisérska legenda, že sme radi za každý film, ktorý ešte v svojom veku natočí. Na druhej strane ale vždy máme vyššie očakávania aj od na prvý pohľad tuctových námetov v jeho podaní, že sa nevyhneme sklamaniu. Nočný let je iba priemerná tuctová, celkom napínavá jednohubka, ktorá rýchlo vyšumí a vracať sa opakovane k nej budú iba hard core fanúšičky Cilliana Murphyho. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Když žena na letišti polije Lisu ledovým cappuccinem, výraz Rachel McAdams není hraný, ale doopravdy překvapený. Nevěděla, že nápoj bude tak studený. (Martinibaby)
  • Na zadní straně falešných letenek, natištěných speciálně pro film, byl stejně jako na letenkách opravdových leteckých linek seznam dvanácti kupních podmínek. Místo dvanácté podmínky však na letenkách stálo: "Všechna opatření na tomto palubním a zavazadlovém lístku jsou zcela falešná. Je to jen hromada přílišných detailů a pokud tohle zrovna čtete, nejspíš nevíte co s časem. Příště si doneste nějakou dobrou knihu." (Martinibaby)
  • Filmovanie snímky prebiehalo striedavo v Los Angeles a Miami. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama