Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

mm13 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina ma napriek výkonu Cilliana Murphyho nepresvedčil - okrem toho, že bol vlastne "sirota" a iný než ostatní, neponúkol nič. Anglicko-írsky konflikt zbytočne vystupoval do popredia. Spočiatku zaujímavé triedenie podľa kapitol mi už v polovici prišlo ako scenáristická barlička... pekný záver trošíčku vylepšil dojem, inak ale dosť tápajúca "roadmovie". ()

easaque 

všechny recenze uživatele

doufám, že nesnížím moc celkové skóre tomuto jinak skvělému filmu mými 4hvězdičkami. Srdcovkou se sice nestane, ale svou melancholickou trans poetikou říznutou irským drsňáckým temperamentem vytváří svéráznou atmosféru, která se zažere pod kůži. Pomáhá tomu skvělá výprava, herecké výkony i hudba. Určitě stojí za vidění. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červenky s červenými náprsenkami ví všechno. Pindík je záludný, a ať mu říkáte, co chcete, nepřestane ležet. Mít svůj domeček, svou pícku a svůj stoleček. - Úsměvné, rozverné, zábavné...a najednou bum!, smrt. Sledujeme cestu, hledání, nevzdávání se a nečekané nalezení. Působivý film s naprosto vynikajícím C.Murphym, skvělou kamerou a báječnou hudbou, kdy ještě dlouho po skončení mi v hlavě zněli - Rubettes, Slade, The Wombles, T-Rex, Dusty Springfield i Van Morrison ( Madame George, Cypress Avenue). Nečekal jsem, že film, který se snaží ukázat boj s jinakostí prolínající se s bojem za svobodu, víru a nezávislost, může být tak neuvěřitelně vtipný. Atentáty ovšem působily jak šlehnutí biče s ocelovými háčky. A přítomnost zde zvrhlého Bryana Ferryho jsem si musel potvrdit v závěrečných titulcích. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Snídaně na Plutu vypráví složité téma s neuvěřitelnou lehkostí. Míchá dovedně kýč (ptáčci, ironické komentáře "koťátka") s tvrdou realitou (úchyl v autě, akce IRA), umí překvapit, napnout, rozesmát i dojmout. Jeden z nejlepších filmů s danou tématikou (a vůbec jeden z mých nejmilejších filmů). Cillian Murphy je samozřejmě k sežrání... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neil Jordan mě trochu překvapil, protože tahle trans-pohádka sice obsahuje dost vážných momentů, ale přesto je výrazně humornější, než bývá u tohoto Ira zvykem. A začíná to hned půvabnými titulky doplňujícími rozhovor dvou červenek. Také klobouk dolů před tím, co tu předvádí Cillian Murphy, rozhodně tu není jen jako věšák na poněkud extravagantní oblečení. Asi to nešlo jinak, ale pokud by to nebyly jen takové fragmenty z jednoho nenormálního života, ale celistvý příběh, mohla to být opravdu paráda. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Barman, který křičí na Johna-Joea rozbíjejícího v jedné ze scén pohár, je skutečným majitelem podniku, kde se natáčelo. (imro)
  • Autor původního románu z roku 1998 Pat McCabe má na kontě rovněž knihu, která posloužila jako předloha k filmu Malý řezník (1997). Také tento snímek natočil Neil Jordan. (imro)
  • I když Eva Birthistle ztvárnila ve filmu matku Cilliana Murphyho, ve skutečnosti je jen o dva roky starší. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama